Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Tikmers: "Pludmales volejbola treniņos mana meita nereti satiek kādu olimpieti"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tikmers: "Pludmales volejbola treniņos mana meita nereti satiek kādu olimpieti"
Žoržs Tikmers. Foto: studentusports.lv

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Ogrē un Tikumā risinājās 37. SELL Studentu spēles, kas šogad no piecām dalībvalstīm pulcēja vairāk nekā 1200 dalībniekus. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers sarunā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS) pauda, ka studentu sportam viņa sportista karjeras un personības izaugsmē bijusi ļoti liela loma.

“Man šīs ir personīgas spēles, jo zinu, kas ir studentu sports. Pats tam esmu gājis cauri kā profesionāls sportists, tāpēc varu teikt, ka bez augstskolas atbalsta un pareizās attieksmes, es, iespējams, nebūtu tas cilvēks, kas esmu tagad,” uzsver Žoržs Tikmers, kurš studiju laikos piedalījies arī krosa un slēpošanas sacensībās. “Patīkami, ka šī tradīcija ir izturējusi visus izaicinājumus un kopā ar LOK, kā arī pārējo olimpisko kustību, droši raujas nākotnē. Laika pārbaudi iztur sporta organizācijas, sporta sacensības un šis pasākums tam ir apliecinājums.”

Runājot par SELL Studentu spēlēm, Tikmers atklāja, ka atmiņā uzreiz uzaust studiju laiki, kad augstskolas sniegtais atbalsts viņu saveda kopā ar trim citas augstskolas pāriniekiem, šim četriniekam 1980. gada Maskavas olimpiskajās spēlēs izcīnot sudrabu akadēmiskajā airēšanā.

“Aptuveni pirms trim nedēļām LOK atzīmēja savu simtgadi, izdodot grāmatu “Olimpiskās medaļas Latvijai”, kurā apkopoti 117 stāsti par ikvienu medaļas ieguvēju. Kāpēc es to pieminu? Jo, kad vēl pats studēju Latvijas Universitātē, man tika radīti visi nepieciešamie apstākļi no augstskolas puses, lai kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem Artūru Garonski, Dimantu Krišjāni un viņa brāli Dzintaru Krišjāni kopējiem spēkiem kā Latvijas komanda cīnītos par olimpiskajām medaļām, kas mums arī izdevās,” studentu sporta nozīmīgumu izceļ Tikmers. “Vēl tagad atceros, ka augstskolas mūs ļoti atbalstīja.”

“Tuvākajā nākotnē mums ir rūpīgi jāraugās jaunatnes sporta, bērnu un jauniešu veselības, kā arī fizisko aktivitāšu virzienā. Šīs ir jomas, kurās jāinvestē daudz vairāk, bet es nerunāju par finansēm. Runa ir par attieksmi, mērķiem, idejām un komandu,” norāda LOK prezidents. “Protams, gribētos arī sagaidīt to brīdi, kad Latvijas studentu sporta spēles ieņem stabilu vietu Latvijas sporta hierarhijā. LOK kopā ar LASS ir gatava doties pretim šiem mērķiem soli pa solim. Vajadzīga attieksme, finanses, bet pirmām kārtām – cilvēks. Esmu gandarīts, ka šajā jautājumā es ar savu lielisko kolēģi Agitu Ābeli esam uz viena viļņa. Domāju, ka mums daudz kas izdosies.”

Šogad 37. SELL Studentu spēļu sacensību programmā bija iekļauti 14 sporta veidi – basketbols, 3×3 basketbols, vieglatlētika, peldēšana, šahs, džudo, spēka trīscīņa, florbols, futbols 7×7, galda teniss, volejbols, pludmales volejbols, badmintons un orientēšanās.

“Rimi” Olimpiskajā centrā rudenī durvis vērs specializēta sporta zāle, kas top sadarbībā ar volejbola klubiem. “Šajā zālē ikviens no mūsu labākajiem atlētiem varēs justies kā mājās. Tostarp arī jauniešu vecuma talantīgākie volejbolisti. Manuprāt, šī ideja ir brīnišķīga, ka visi kopīgi var sastrādāties lielā zālē,” par jauno sporta infrastruktūtas objektu stāsta Tikmers. “Labs piemērs ir mana meita, kura ziemā apmeklē pludmales volejbola treniņus. Tajos viņa nereti satiek kādu no mūsu olimpiešiem, kas ir liels stimuls atgriezties treniņos. Tā ir brīnišķīga gaisotne, kas noteikti jāsaglabā.”

SELL Studentu spēlēs šogad piedalījās atlēti no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Slovākijas un Latvijas. Sacensību noslēgums ar basketbola un volejbola medaļu mačiem bija skatāms "Sportacentrs.com" televīzijas tiešraidē.

Izmantotie resursi:
studentusports.lv

     [+] [-]

, 2022-05-22 21:36, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka SELL spēles ir spērušas soli uz priekšu attīstībā. Pāris gadus atpakaļ sķita, ka tas pasākums drīz beigsies.