Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Latvijai 101 godalga vērienīgās starptautiskajās studentu spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijai 101 godalga vērienīgās starptautiskajās studentu spēlēs
Foto: studentusports.lv

Svētdien ar svinīgu ceremoniju Rīgā “Rimi” Olimpiskajā centrā noslēdzās 37. SELL Studentu spēles, kas aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās Latvijā.

Šogad tradīcijām bagātajās SELL Studentu spēles, kas nākamgad atzīmēs 100. pastāvēšanas gadskārtu, piedalījās 29 augstskolas, vienkopus pulcējot nedaudz vairāk kā 1100 studentu no piecām valstīm – Somija, Igaunija, Lietuva, Latvija, Slovākija.

Visvairāk godalgu 37. SELL Studentu spēlēs izcīnīja Lietuvas Sporta universitātes studenti, kuri mājup devās ar 43 medaļām (15 zelta). Lielākā delegācija ar 145 dalībniekiem bija Rīgas Tehniskajai universitātei (RTU), kas ar kopumā izcīnītām 40 medaļām (7 zelta) bija līdere starp 13 Latvijas augstskolām. Lietuva šogad SELL Studentu spēlēs bija pārstāvēta ar deviņām augstskolām, kas kopumā izcīnīja 161 medaļu, kamēr latvieši kopējiem spēkiem nopelnīja 101 godalgu.

Tradicionāli SELL Studentu spēļu noslēguma ceremonijā rīkotājvalsts SELL karogu nodod nākamā gada sacensību organizatoriem – Igaunijas Studentu sporta federācijai (EASF). Svētdien Latvijas Augstskolu sporta savienības (LASS) prezidente Agita Ābele pēc svinīgās uzrunas SELL Studentu spēļu karogu pasniedza EASF prezidentam Antsam Vēteusmem, kurš uzteica organizatoru paveikto darbu sarežģītajos apstākļos, vienlaikus izmantojot iespēju uzaicināt klātesošos dalībniekus uz 38. SELL Studentu spēlēm Tartu.

“Pēdējie divi gadi nav bijuši viegli. Arī SELL Studentu spēlēs bija divu gadu pārtraukums, tāpēc ir patiesi liels prieks, ka šogad Latvijā pulcējās tik kupls dalībnieku skaits,” teica EASF prezidents. “Ļoti ceru, ka nākamgad mēs varēsim turpināt uzturēt šo tradīciju, rīkojot SELL Studentu spēles, kurām apritēs jau 100. gadskārta.”

“Pirmās SELL Studentu spēles 1923. gadā tika aizvadītas tieši Tartu, tāpēc vēlamies šo vēsturisko sasniegumu atzīmēt ar krāšņām sporta sacensībām. Uz tikšanos Tartu!” dalībniekus uzrunāja Vēteusme.

LASS prezidente Agita Ābele norādīja, ka trīs sacensību dienas paskrējušas “vēja spārniem”, taču ir liels gandarījums par gala iznākumu, par ko paldies jāsaka Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), augstskolām, individuālajiem atbalstītājiem un, protams, arī dalībniekiem, kuri ieradās uz 37. SELL Studentu spēlēm.

“Domāju, ka daudziem sportistiem izdevās sasniegt necerēti labus rezultātus. Redzot sporta spēļu sacensības, jāsaka, ka sportistu sniegums bija augstā līmenī. Tāpat labi varēja novērot valstu atšķirīgo pieeju, nosakot Covid-19 ierobežojumus, jo lietuviešiem un igauņiem šajā periodā bija daudz lielākas iespējas darboties sporta jomā,” par 37. SELL Studentu spēlēm stāstīja Ābele. “Labu sniegumu šogad demonstrēja lietuvieši, kuri jau izsenis izcēlušies ar augstvērtīgiem rezultātiem, bet, ja mani aprēķini ir pareizi, latvieši kopvērtējumā ieņēma otro vietu.”

“Vislielākais prieks ir par dalībnieku atsauksmēm, jo atzinīgus vārdus veltīja gan paši sportisti, gan delegāciju vadītāji. Labas atsauksmes saņēmām par krāšņo atklāšanas ceremoniju, sacensību norisi, noslēguma ceremoniju, kultūras programmu studentiem un daudzām citām lietām. Liels paldies IZM un arī pārējiem atbalstītājiem, ar kuru palīdzību spējām studentiem sagādāt lieliskus sporta svētkus,” norādīja LASS prezidente.

37. SELL Studentu spēļu laikā norisinājās arī SELL forums, kurā piedalījās Starptautiskās Universitāšu sporta federācijas (FISU) viceprezidents Marians Dimalskis, Eiropas Universitāšu sporta asociācijas (EUSA) viceprezidents Haris Pavletičs un arī četru SELL Studentu spēļu rīkotājvalstu (Somija, Igaunija, Lietuva, Latvija) studentu sporta pārstāvji. Viena no būtiskākajām SELL foruma tēmām bija vienotas reģistrācijas sistēmas izveide, kas nākotnē palīdzētu celt sacensību līmeni.

Šogad sacensības norisinājās 14 sporta veidos – basketbols, 3×3 basketbols, vieglatlētika, peldēšana, šahs, džudo, spēka trīscīņa, florbols, futbols (7×7), galda teniss, volejbols, pludmales volejbols, badmintons un orientēšanās. Ņemot vērā, ka rīkotājvalstij ir tiesības sastādīt sacensību programmu, mūsu olimpisko čempionu iedvesmota, LASS lēma, ka SELL Studentu spēlēs pirmo reizi sacensību vēsturē tiks aizvadīts arī 3×3 basketbola turnīrs.

Izmantotie resursi:
Results - sellgames2022.com
studentusports.lv

     [+] [-]

, 2022-05-23 21:40, pirms 2 gadiem
Organizatori ir centušies, bet dalībnieku sastāvu pārsvarā veido Latvijas un Lietuvas augstskolu sportisti. Ir pa kādam igaunim un somam, florbolā bija slovākijas komanda. Būtu lielas sacensības, ja visu SELL dalībvalstu augstskolas sūtītu iespējami labākās komandas, bet izskatās, ka daļēji to dara tika mājinieki. Šķiet, ka mūsējiem SELL spēles ņem vērā dažādos stipendiju konkursos, citādi būtu vēl vājāks sastāvs. Studentu sports buksē, kaut kas ir jāmaina.