Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

25 Latvijas sportisti piedalīsies pasaules universiādē, hokejisti sāks jau šovakar

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

25 Latvijas sportisti piedalīsies pasaules universiādē, hokejisti sāks jau šovakar
Angelina Kučvaļska. Foto: Peťo Svorada @psvorada

11.-22. janvārī ASV pilsētā Leikplesidā risināsies pasaules ziemas universiāde, kur Latvijas studenti startēs četros sporta veidos: hokejā vīriešiem, kalnu slēpošanā, šorttrekā un daiļslidošanā. Hokeja izlasei pirmā spēle jau 11. janvārī plkst. 23.30 pret Japānu.

Mūsu izlasē ir 25 sportisti no desmit Latvijas augstskolas – Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola (RISEBA) , Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU), Biznesa augstskola "Turība" (BAT), Banku augstskola (BA), Biznesa vadības koledža (BVK), Alberta koledža (AK) un Latvijas Universitātes Rīgas 1. medicīnas koledža, kā arī viena viena ārzemju augstskola – Minesotas "Saint Mary’s University".

Kalnu slēpošanā Latviju pārstāvēs sportists BAT students Edgars Beļakovs (disciplīnas - alpu kombinācija, supergigants, slaloms un "super-G"). Šorttrekā startēs LSPA absolvents Roberts Krūzbergs (distances - 500m, 1000m un 1500 m). Daiļslidošanā sacentīsies RISEBA absolvente Angelina Kučvaļska.

Kā jau ziņots, Ģirta Ankipāna vadītajā Latvijas studentu hokeja izlasē iekļauti divi vārtsargi, seši aizsargi un četrpadsmit uzbrucēji.



Hokeja tiešraide: fisu.tv/live-lake-placid-2023-fisu-games-1/videos/ice-hockey-qualifiers-canton-venue-lake-placid-2023-fisu-games (jāreģistrējas).

"Pasaules Ziemas Universiāde ir spilgtākais un nozīmīgākais starptautiskais studentu ziemas sporta veidu turnīrs, kuru pēc divu sezonu pauzes tik ļoti gaidīja visas pasaules sportisti – studenti! Lai arī gatavošanas šīm sacensībām bija izaicinājumiem pilna kā Latvijas, tā arī FISU – starptautiskās studentu sporta federācijas līmenī, tomēr sacensību līmenis solās būt ļoti augsts un arī Latvijas komanda ir motivēta parādīt augstu sportisko meistarību un pilnvērtīgi cīnīties pasaules konkurencē," atzīst uzsver LASS prezidente Agita Ābele. "Pasaules Universiādes programmā ir arī dažādi kultūras un izglītības jomu pasākumi, kas būtiski bagātinās sportistu un treneru pieredzi, sniegs spilgtus iespaidus un jaunas starptautiskās sadarbības iespējas."

Universiādē piedalīsies 832 vīrieši un 611 sievietes. Populārākais sporta veids ir hokejs, kurā vīriešu un sieviešu turnīros startē 488 sportisti. Tad seko kalnu slēpošana ar 194 dalībniekiem, distanču slēpošana ar 161, snovbords ar 118 un šorttreks ar 108 dalībniekiem. Dalībai universiādē akreditētas 43 valstis.

Izmantotie resursi:
studentusports.lv