Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevam piektā vieta Eiropas daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vasiļjevam piektā vieta Eiropas daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā
Deniss Vasiļjevs. Foto: USA Today/Scanpix

LETA. Latvijas sportists Deniss Vasiļjevs trešdien Lietuvas pilsētā Kauņā ierindojās piektajā vietā Eiropas daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā, kvalificējoties izvēles programmai, bet Fjodors Kuļišs ieņēma 29.vietu, izvēles programmai nekvalificējoties.

Vasiļjevs startēja otrais pēdējā grupā un programmu sāka ar līdz galam nepiegrieztu salhovu, taču iztika bez kritiena. Programmas turpinājumā sekmīga bija luca un tulupa lēcienu kombinācija, kā arī labi veikts akselis.

Tiesneši viņa sniegumu novērtēja ar 82,34 punktiem, saņemot 40,17 punktus par tehniskajiem elementiem un 42,17 punktus par programmas komponentēm, kas deva piekto vietu.

Līderis ar 94,13 punktiem ir Francijas pārstāvis Adams Sjao Hims Fa, otrais ar 91,17 punktiem ir šveicietis Lukass Bričgi, trešais ar 90,05 punktiem - Igaunijas pārstāvis Aleksandrs Selevko.

Priekšā Vasiļjevam pirms izvēles programmas ar 83,51 punktu ir arī itālis Gabriele Frandžipani, bet aiz Vasiļjeva ar 80,43 punktiem ir vēl viens Itālijas sportists Mateo Rico.

Kuļišs, kurš slidoja pirmais otrajā grupā, slidojumu sāka ar četrkāršo lucu, taču piezemējoties piedzīvoja kritienu. Trīskāršo akseli sportists izpildīja labi, tāpat tika galā arī ar trīskāršo flipa un tulupa lēcienu kombināciju.

Tiesneši sniegumu novērtēja ar 60,97 punktiem, no sava rekorda īsajā programmā atpaliekot 4,26 punktus. Viņš saņēma 31,74 punktus par tehniskajiem elementiem un 30,23 punktus par programmas komponentēm, ieņemot 29.vietu 32 sportistu konkurencē.

Pirms diviem gadiem Tallinā Vasiļjevs izcīnīja trešo vietu, sasniedzot savu punktu summas rekordu - 181,84 punkti, bet pagājušajā gadā Somijas pilsētā Espo Vasiļjevs ieņēma piekto vietu.

Šī viņam ir astotā reize Eiropas meistarsacīkstēs. 2018.gadā viņš izcīnīja ceturto vietu, 2020.gadā - sesto, bet 2017.gadā - septīto vietu.

Sezonu Latvijas daiļslidotājs sāka ar septīto vietu slovāku leģendas Ondreja Nepela piemiņas sacensībās, ar 82,40 punktiem sasniegdams sezonas rekordu īsajā programmā. Oktobra beigās viņš ASV pilsētā Alenā ieņēma devīto vietu "Grand Prix" posmā, novembra beigās Japānas pilsētā Osakā "Grand Prix" sacensībās izcīnīja septīto vietu, bet decembra vidū uzvarēja Latvijas čempionātā.

Kijivā dzimušais Kulišs tikai šosezon sāka pārstāvēt Latviju, sezonu septembra sākumā uzsākot ar Stambulā izcīnīto piekto vietu junioru "Grand Prix" posmā. Oktobra sākumā viņš junioru "Grand Prix" posmā Erevānā ieņēma trešo vietu, sasniedzot sezonas rekordu gan īsajā, gan izvēles programmā, bet novembra sākumā izcīnīja uzvaru "Volvo Cup" junioru sacensībās Rīgā. Latvijas čempionātā viņš ieņēma trešo vietu.

Kuļišam tā ir debija Eiropas čempionātos.

Sacensības izvēles programmā, kurās piedalīsies 24 labākie daiļslidotāji īsajā programmā, notiks piektdien.

Sieviešu sacensībās Latviju pārstāvēs Sofja Stepčenko, īsajā programmā startējot ceturtdien, bet dejās uz ledus un pāru slidojumos Latvija nav pārstāvēta.

Sacensības beigsies sestdien, bet svētdien noritēs labāko sportistu paraugdemonstrējumi.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-01-10 22:10, pirms 4 mēnešiem
Vīrietis ar lielo burtu!

     [+] [-]

, 2024-01-10 23:03, pirms 4 mēnešiem
Viss kārtībā, Malacis!!!

Lieliska intervija LTV!!!
Paldies Tev Deniss!!!

Ceram uz medāli!!!

     [+] [-]

, 2024-01-11 07:38, pirms 4 mēnešiem
Kāpēc Fjodors? Sportacentrā taču rakstīja *Fidirs"!

     [+] [-]

, 2024-01-11 08:09, pirms 4 mēnešiem
erred rakstīja: Viss kārtībā, Malacis!!!

Lieliska intervija LTV!!!
Paldies Tev Deniss!!!

Ceram uz medāli!!!
Intervija ok,slidojums vājš!

     [+] [-]

, 2024-01-11 09:24, pirms 4 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāpēc Fjodors? Sportacentrā taču rakstīja *Fidirs"!
Tiešraidē komentētāji teica, ka viņš pats esot gribējis lai viņu sauc par Fjodoru