Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Stepčenko Eiropas čempionātā daiļslidošanā slidos izvēles programmu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stepčenko Eiropas čempionātā daiļslidošanā slidos izvēles programmu
Sofja Stepčenko. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas sportiste Sofja Stepčenko šodien Kauņā Eiropas čempionātā daiļslidošanā piedalīsies sacensībās izvēles programmā. Sacensības ar 24 labākajām daiļslidotājām sāksies plkst. 13, tiešraidē sacensības translējot LTV7.

Stepčenko ar sesto numuru startēs pirmajā grupā, uz ledus dodoties sestajai no sešām grupas sportistēm. Pēc īsās programmas Stepčenko ar 52,53 punktiem ieņem 21. vietu.

Līdere ar ar 74,66 punktiem ir Beļģijas pārstāve Luna Hendriksa, otrajā vietā ar 69,70 punktiem viņai seko komandas biedrene Nina Penzarona, bet trešā ar 68,96 punktiem - Krievijā dzimusī Gruzijas sportiste Anastasija Gubanova.

17 gadus vecā Stepčenko pērn Eiropas čempionātā savā debijā izcīnīja 11. vietu, bet pasaules meistarsacīkstēs viņa bija 23. pozīcijā. Eiropas čempionātā Latvijas sportiste sasniedza personīgos rekordus izvēles programmā (104,02) un summā (159,34), bet pasaules meistarsacīkstēs uzrādīja labāko rezultātu īsajā programmā (58,87).

Šosezon junioru "Grand Prixx" sacensībās latviete posmā Stambulā bija sestā, bet Erevānā ierindojās desmitajā pozīcijā.

Piektdien Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs noslēdza Eiropas čempionātu sestajā pozīcijā.

Sacensības beigsies sestdien, bet svētdien noritēs labāko sportistu paraugdemonstrējumi.