Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš kā āzis. Spītīgs.

Daugaviņš kā āzis. Spītīgs.
Kaspars Daugaviņš tomēr mēģinās iekļūt NHL. Izskatās, ka tā būs pēdējā reize...

Foto:www.senstown.com

Lai gan latviešu hokejistam Kasparam Daugaviņam pagaidām Otavas Senators sastāvā labākajā gadījumā spīd tikai paša ģīmis spogulī, viņš ir nolēmis kanādiešiem parādīt, ka ar labu no sava nodoma neatkāpsies.

Nodoms izprotams – Daugaviņš grib spēlēt NHL. Piecas sezonas (ak, dievs, cik ilgi!) mīcījies pa Otavas fārmklubu Binhemtonā un tikai vienreiz ticis izsaukts uz galveno komandu – piekritīsiet, zemteksti vairāki un, ja godīgi – nepārprotami. Tos vēl skaidrāk pasvītroja vasaras notikumi. Varēja domāt, ka izcīnot kopā ar Binhemtonas Senators (AHL) Kaldera kausu un kļūstot pat vienu no komandas līderiem – gan uz ledus, gan ģērbtuvē – Kaspars būs kritis Otavas menedžeru žēlastībā un saņems to, ko gaida. Proti, tam vajadzēja būt vienvirziena līgumam ar NHL klubu, kas sniedz kaut nelielas garantijas. Ja ne sportiskās, tad vismaz materiālās. Viņa trīs Binhemtonas kolēģi, kas, kā saka pats Daugaviņš – nav bijuši par viņu labāki sezonas laikā ne par ūsu tiesu – no lielā kluba dabūja pareizos piedāvājumus. Latvietim neko vairāk par divvirziena attiecībām un neskaidru vīziju NHL klubs nedod. Varēja redzēt, ka tas mūsējo saērcina, jo tupēt atkal fārmklubā viņš negribēja. Tajā pašā laikā, mēģinām novērtēt realitāti – divdesmit trīs gadu vecumā ar blīkšķi aizcirst Otavas Senators ofisa durvis, parādīt mēli, vai – vēl kaut ko simboliskāku – tā būtu neatgriezeniska nolemtība. Domāt, ka tagad daži gadi Eiropā vai KHL, atklās priekš NHL menedžeriem jaunu Daugaviņu, ir vairāk kā naivi. Ja viņš šajā vecumā saka uz redzēšanos, tad priekš NHL tirgus tas visdrīzāk nozīmē – neredzēšanos... No otras puses jāsaprot, par kādu iespēju runājam šobrīd? Varbūtība, ka Kaspars iekļūs NHL kluba pamatsastāvā ir viens procents – ne vairāk. Tam apkārt vēl jābūt neticamai, taču iespējamai apstākļu sakritībai. Bet šis viens procents viņam ir! Šī viena procenta dēļ viņš tagad ir nolēmis iet līdz galam.

Doma vai šaubas par spēlēšanu Rīgas Dinamo sastāvā pagaidām ir nolikta malā. Daugaviņš ir piekritis Otavas Senators noteikumiem, pie reizes izvirzot savējos – ja līdz 15. decembrim uzbrucējs nebūs aizvadījis NHL vismaz desmit spēles, viņš brauc prom. Paceļ cepuri un pasūta visus sīrupa lējējus trīs mājas tālāk. Senators menedžeri šajā brīdī ir bijuši gan atklāti, gan izprotoši – viņi apjēdz, ka visas uzbrucēju vakances ir aizņemtas. Taču Kaspars šobrīd viņu sarakstos figurē kā trīspadsmitais vai četrpadsmitais – tātad, pirmais vai otrais aiz svītras. Tā viņi saka! Vai muld? Iespējams, taču tāds ir šis bizness – starp talantiem, sviedriem un makaronu kāršanu... Pirms tam Daugaviņš labākajā gadījumā bija piektais vai sestais rindā uz lielo komandu. Kasparam būs jābrauc uz Senators nometni un jākapā. Visādi var notikt – kāds kolēģa savainojums var viņu ar vienu rāvienu iecelt lielajā ģērbtuvē. Ja neesi tur blakus, neviens telegrammas uz Berģu mežiem nesūtīs. Ņems nākamo, kas tur būs pa rokai. Daugaviņam ir jābūt pa rokai un tas ir vienīgais veids, ceļš vai kārtība, kādā viņš var parādīties NHL kreklā un uz NHL ledus. Spītība? Noteikti. Tomēr, šāda attieksme un mērķtiecība arī ir daļa no pārbaudījuma, kas atšķir uz šīs zemes hokejistus. Var jau sākt nodarboties ar nēzdodziņa izšūšanu un asaru birdināšanu vai grūtsirdīgām nopūtām, tomēr Kaspara gadījumā tas palīdz tikai atklāt vaimanologu biedrības kārtējo kongresu, ne vairāk. Vienā brīdī šovasar jau arī viņš pats pūta un elsa aiz niknuma, ka tiek pamests pa kājslauķi, taču – atkal atgriežamies pie neapstrīdamām patiesībām. Tādi kā Daugaviņš pasaules hokejā ir gana, ja runājam par meistarību. Tad nu atliek samērīties ar raksturiem – sak, kam lielākas aknas, ja saprotat, ko tas nozīmē. Tieši šī āža spītība šobrīd var latvieti iecelt NHL. Turklāt, pretendents ir licis saprast, ka spēlēs pēc piedāvātajiem noteikumiem, bet ar skaidru atkāpšanās plānu... Vai tas nostrādās? Nezinu, bet vismaz saviem bērniem viņam nebūs jāstāsta, ka neizmantoja visas izdevības. Šī ir pēdējā, bet, iespējams – svarīgākā no izvēlēm. Ja runājam par NHL...

1 2 45 komentāri

 +28 [+] [-]

, 2011-07-29 08:34, pirms 13 gadiem
Prieks ka ir tāds Latvietis!

 +14 [+] [-]

, 2011-07-29 08:52, pirms 13 gadiem
Visu cieņu.
Ar šādu piegājienu, ar šādu attieksmi, nav šaubu - izdosies!
Būs labi! (© A. Puče)

  +4 [+] [-]

, 2011-07-29 08:55, pirms 13 gadiem
Uz KHL paspēs atskriet!
Slēpts komentārs: Zemekis

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 09:07, pirms 13 gadiem
Tur pat tā 1% nav! Nevar tikt NHL caur komandu, kas ar spēlētāju, jau sen rēkinās TIKAI kā ar fārmlīgas melnstrādnieku.
Bet nu, lai jau mēģina

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 09:08, pirms 13 gadiem
Tapīr, malacis! Fāča ar Tevi!

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 09:11, pirms 13 gadiem
Prieks redzēt, ka viens hokejists neiet vieglo ceļu un nebēg uz KHL. Ko viņš diez darītu pirms gadiem pieciem šādā situācijā, kad spēlēšana Rīgas Dinamo nebūtu bijusi opcija?

  +4 [+] [-]

, 2011-07-29 09:38, pirms 13 gadiem
ezeibots rakstīja: Prieks redzēt, ka viens hokejists neiet vieglo ceļu un nebēg uz KHL. Ko viņš diez darītu pirms gadiem pieciem šādā situācijā, kad spēlēšana Rīgas Dinamo nebūtu bijusi opcija?
to pašu ko tolaik, piemēram, Jēkabs Rēdlihs vai Reķis

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 09:39, pirms 13 gadiem
janem vera, ka Daugava atskiriba no lielaka leruma jenku uz nometnes sakumu jau bus laba sportiska forma. Tas vinam noteikti par sliktu nenaks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 09:51, pirms 13 gadiem
Zemekis rakstīja: 1%, ka izdosies, bet tā tomēr ir iespēja, kas jāizmanto. Daugava bija pārliecinoši labākais no sava gada. no otras puses tas tikai pierāda, ka jāspēj novērtēt tos, kuri no latviešiem tur ir spēlējuši un darījuši to neslikti - ozoliņš, irbe, žoltoks, skrastiņš, bārtulis, ivanāns, bet šie visi ir krievu hokeja audzēkņi, kas liecina - ka nav mums treneru un normālas metodikas, lai izaudzinātu NHL līmenim pietuvinātus spēlētājus
No tevis nosauktajiem Bārtulis ,jau ir neatkarīgās Latvijas hokeja audzēknis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-07-29 10:14, pirms 13 gadiem
Iedos viņam 10 spēles sezonas sākumā un tad nosēdinās fārmā, kas zin- varbūt noder traumu gadījumā. Līdzīgi sava laikā izčakarēja Panteļejevu kurs nokapāja 24 spēles un pie nākamas netika, jo līgums paredzēja citus turpmākos nosacījumus. Klubs nav muļķi - iedod minimumu lai saglabātu maksimumu.
Slēpts komentārs: Calvin

  -2 [+] [-]

, 2011-07-29 11:12, pirms 13 gadiem
Jurands rakstīja: Prieks ka ir tāds Latvietis!
protams-stul-s,spītīgs un naudu neskaitošs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-07-29 11:26, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Hokejs ir traumatisks sporta veids, un nemaz jau nav tik nereāli, ka kādu Senatoru jau sezonas sākumā tā ieklapē bortā, ka nāksies pasaukt Kasparu uz komandu. Tā kā tas ir pareizs lēmums, būt 2-3 aiz svītras hokejā, tas tomēr ir daudz krutāk nekā būt 2-3 novusā vai galda hokejā, kur traumu un slimību iespējamība ir daudz mazāka.
Tā kā - lai veicas!

Turēsim īkšķus, lai tie Otavas pretinieki kārtīgi izdauza tos viņu uzbrucējus katrā spēlē!
ir vienkārši nožēlojami novēlēt citiem nelaimi,ka neatnāk atpakaļ

  +1 [+] [-]

, 2011-07-29 11:28, pirms 13 gadiem
ezeibots rakstīja: Prieks redzēt, ka viens hokejists neiet vieglo ceļu un nebēg uz KHL. Ko viņš diez darītu pirms gadiem pieciem šādā situācijā, kad spēlēšana Rīgas Dinamo nebūtu bijusi opcija?
tad arī vajadzētu neiet vieglo ceļu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-07-29 11:46, pirms 13 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Attieksme teicama, bet ļoti žēl, ka Daugaviņš pačakarēs vēl vienu gadu no savas karjeras maisoties pa AHL. Ja kādam tur vēl ir cerības tikt, tad pagaidām tas ir Kulda!
Paskaties uz Martinu ST.Luis (http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_St._Louis) kurš pie teikšanas NHL tikai 28 gadu vecumā. Tas ir neatlaidīgs ceļs uz mērķi. Un Daugaviņa mērķis nav spēlēt KLH, bet NHL un viņš uz to iet. Nez kas tu par hokeja ekspertu esi, ka tik droši vari pateikt, ka Kulda vienīgais, kam kaut kas spīd. Sēžot ma'jās uz dīvana un kasot kuli, nekad netiksi NHL.

Un Daugaviņš spēlēs NHL!!

Esmu

  +4 [+] [-]

, 2011-07-29 12:09, pirms 13 gadiem
Jurands rakstīja: Prieks ka ir tāds Latvietis!
Es atceros kā Ābols par sevi kā spēlētāju Pučes intervijā teica, "nožēlo, ka bijis pieticīgais latvietis un nav līdis pa logu, ja met ārā pa druvīm, jo tikai tā var tikt NHL"

Visi kaut kā ir aizmirsuši Kaspara nevieksmīgo sezonas sākumu, kad viņš netika spēlēt pat fārmā. Saprotiet arī skautu loģiku, kuri skatās uz stabilu sniegumu. Tā tikšana lielajā komandā ir ar dažu mēnešu nobīdi un Kaspars sāka spīdēt tad, kad Senatoram viss jau bija beidzies. Lielajā komandā tad pārbaudīja tos, kas rudenī bija iekļuvuši skautu/treneru blociņu pirmajā lapā. Ja, Kaspars turpinās nākamās sezonas sākumā tā, kā viņš blieza play-off, tad nav šaubu, ka viņu neizsvītros no pirmās lapas...

  -3 [+] [-]

, 2011-07-29 12:16, pirms 13 gadiem
LEdgars rakstīja: Es atceros kā Ābols par sevi kā spēlētāju Pučes intervijā teica, "nožēlo, ka bijis pieticīgais latvietis un nav līdis pa logu, ja met ārā pa druvīm, jo tikai tā var tikt NHL"

Visi kaut kā ir aizmirsuši Kaspara nevieksmīgo sezonas sākumu, kad viņš netika spēlēt pat fārmā. Saprotiet arī skautu loģiku, kuri skatās uz stabilu sniegumu. Tā tikšana lielajā komandā ir ar dažu mēnešu nobīdi un Kaspars sāka spīdēt tad, kad Senatoram viss jau bija beidzies. Lielajā komandā tad pārbaudīja tos, kas rudenī bija iekļuvuši skautu/treneru blociņu pirmajā lapā. Ja, Kaspars turpinās nākamās sezonas sākumā tā, kā viņš blieza play-off, tad nav šaubu, ka viņu neizsvītros no pirmās lapas...
jā,jā-tu tikai pacieties,debesīs labāki būs
Slēpts komentārs: pinta

     [+] [-]

, 2011-07-29 12:21, pirms 13 gadiem
1% ...ja nu... pēc gadiem taps grāmata...

  +5 [+] [-]

, 2011-07-29 12:50, pirms 13 gadiem
Jā,Daugaviņš nav Jaromirs Jagrs, kurš visus NHL pasūta publiski d.......(cenzēts) un mierīgi aizbrauc uz KHL, bet pēc trīs gadiem ar paceltu galvu atgriežās NHL.
Daugaviņam aizbraukšana no NHL aprites visticamāk ar to arī beigtos grozīšanās NHL skautu acīs.
Kaut gan...............dzīve nav tik vienkārša.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-29 12:55, pirms 13 gadiem
evertonian rakstīja: Paskaties uz Martinu ST.Luis (http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_St._Louis) kurš pie teikšanas NHL tikai 28 gadu vecumā. Tas ir neatlaidīgs ceļs uz mērķi. Un Daugaviņa mērķis nav spēlēt KLH, bet NHL un viņš uz to iet. Nez kas tu par hokeja ekspertu esi, ka tik droši vari pateikt, ka Kulda vienīgais, kam kaut kas spīd. Sēžot ma'jās uz dīvana un kasot kuli, nekad netiksi NHL.

Un Daugaviņš spēlēs NHL!!

Esmu
un klodāns lidos kosmosā

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 13:13, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Hokeja kontekstā trauma nav nelaime, drīzāk procesa sastāvdaļa. Hokejā gandrīz visi spēlētāji spēlē ar lielākām vai mazākām traumām daļu sezonas. Tas ir "varu vai nevaru" jautājums, nevis būs vai nebūs tā trauma.
var jau būt, ka trauma ir procesa sastāvdaļa nevis nelaime, bet....pinta's komentārs bija par šo - ''Turēsim īkšķus, lai tie Otavas pretinieki kārtīgi izdauza tos viņu uzbrucējus katrā spēlē!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-29 13:15, pirms 13 gadiem
vaimanologu biedrības kongress - labs !!!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-29 13:25, pirms 13 gadiem
Calvin rakstīja: cik ļoti Pučes kungam negribas pieņemt faktu, ka Daugaviņš SPĒLĒS NHL. Tas, ko teica daudzi jau kopš gada sākuma un Armands visādi noliedza un turpina arī šajā rakstā uz pazemošanas bāzes aprakstīt Daugaviņa necilās spējas... Spēlēs Kaspars, spēlēs !!!!
tieši otrādi....raksta autors pozitīvi novērtē Daugaviņa centienus !!! šajā gadījumā apzīmējums ''āzis'' ir kā kompliments....nepārprotami !!!
....sorry, calvin, bet mīnuss Tev no manis...

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 13:37, pirms 13 gadiem
Paceļ cepuri un pasūta visus sīrupa lējējus trīs mājas tālāk.

     [+] [-]

, 2011-07-29 15:36, pirms 13 gadiem
parādīt mēli, vai – vēl kaut ko simboliskāku labs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-29 16:12, pirms 13 gadiem
Cik viņš var ticēt tiem otavas di*sējiem...

     [+] [-]

, 2011-07-29 16:27, pirms 13 gadiem
Lai ari ar saviem noteikumiem, Daugavinam pasam bus iespeja paradit, vai vins ir labaks par kadiem konkretiem saviem konkurentiem, so iespeju vins ir izkarojis, talakais bus atkarigs ne tikai no Otavas vadibas, bet ari pasa.

     [+] [-]

, 2011-07-29 16:42, pirms 13 gadiem
Normāls gājiens. RD viņam durvis būs atvērtas arī decembrī, ja nu neizdosies.
1 2 45 komentāri