Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Uzzināja visa pasaule...

Renārs Grāvītis
Renārs Grāvītis

Uzzināja visa pasaule...
Šis ir labākais piemērs, kā nest Latvijas vārdu pasaulē.

Foto: Sabres.nhl.com.

Nekas īpatnējs. Arī Bufalo „Sabres” oficiālajā mājaslapā latviešu uzvara pār Šveici izcelta ar trekniem burtiem. Kas cits atliek, ja divi šīs komandas mīluļi pārstāv sarkanbaltsarkanās komandas krāsas. Tas ir tikai viens no iemesliem, kāpēc mūsējie nonākuši pasaules lielāko mediju lokā.

Par latviešiem runā mediju giganti

Sekojot līdzi hokejam un otrpus okeānam notiekošajam ir nācies secināt - Latvijas un latviešu vārds izcelts vien retu reizi. Šoreiz pārņēma gandarījuma sajūta un, atceroties fināla svilpi spēlē pret Šveici, prātā bija tikai viena doma – šis ir vēsturisks un emocionāls brīdis, kas atmiņā paliks visu mūžu. Bufalo komandas esošajā slejā tika izcelts Dārziņa un Masaļska sniegums, kas nepārsteidz. Ozoliņa citāts bija kā visgaršīgākā vīnoga ķekarā: uzvaru izcīnīja visa komanda. Nav ko piebilst – tā arī bija. Pēc spēles nākas atcerēties svarīgu faktu, kas liek justies pagodinātam pēc dramatiskās uzvaras pār Šveici – skatoties NHL spēles, šveiciešu uzvārdi no komentētāju verbālā arsenāla skanējuši kliedzoši. Hillera un Štraita pienesums šai līgai ir nenovērtējams. Vēl interesantāk – nākošās pretinieces Kanādas sastāvs par sevi licis skaļi runāt. Par uzvaru mūsējie vēl pacīnīsies - ticams, ka Daugaviņa lāpsta, Kuldas arkls un Ozoliņa (C)aterpillar darbarīki kapās pēc pilnas programmas.

Sporta giganta Fox sports lapā redzams, ka pēc Latvijas uzvaras pār Šveici ārzemju žurnālisti tramdījuši hokejistus un trenerus. Pēc šeit teiktā noprotams, ka Šveicei šis ir ļoti sāpīgs zaudējums. Ārzemju medijs atgādina par Šveices deviņu NHL hokejistu klātbūtni, taču Girgensons izceļ uzvaras garšu, ko komanda sagādājusi komandas veterāniem. Patīkami, ka Zemgus domā netipiski jaunam hokejistam, cienot vecākus komandas biedrus. Kopumā - lielu rezonansi izraisījusi izšķirošā uzvara pār Šveici, kam talkā nāk lielā ažiotāža par izslēgšanas maču pret Kanādu. Pārskrienot pāri visām Olimpiādēm, šī uzvara liekas īpaša. Nākošā spēle pret tik spēcīgu pretinieku, tik atbildīgā brīdī mūsējiem nebūs sveša lieta – Ozoliņš vairrākkārt spēlējis Stenlija kausa finālā, Oskars Bārtulis un Kaspars Daugaviņš saviem biedriem atgādinās, cik svarīgi ir būt komandai šādos brīžos. Arī mūsējiem ir bagāža, ko rīt likt lietā.

Kāda kalibra ieroči ir Kanādai?

Kanādas sastāvs ir vairāk nekā iespaidīgs. NHL kontekstā šie uzvārdi no komentētāju puses vairāk dzirdami nekā trīssvītru biksēs ietērptiem puišiem lamuvārdi. Vārtsargu līnijā – pēc sejas bērnišķīgais Kerijs Praiss veido veiksmīgu tiltiņu pār upi ar Roberto Luongo un Maiku Smitu. Vārtsargu izvēle no Aizermana puses bijusi adekvāta – tāda sajūta, ka šie vīri ripas ēd brokastīs. Viens no rezultatīvākajiem NHL aizsargiem Dankans Kīts ir īsts bieds – Daugaviņš SA+ intervijā teica, ka šis hokejists pretinieku komandas uzbrucējiem, liekot skriet nepārtraukti. Cerams, ka šo kanādieša meistarstiķi latviešiem Kaspars nodos – lai neuzrautos... Drū Dautijs īsi pirms Vankūveras Olimpiskajām spēlēm no sastāva izspieda (punktu spēlē vācošo) Maiku Grīnu. Kanādietis savas cerības attaisnojis arī tagad– viens no aizsargiem, kam nūjas tehnika ir labāka nekā dažam labam augstas klases uzbrucējam. Jāuzmanās, lai neaizskrien no saviem vārtiem pa tālu. Pievienotā vērtība – abi pavisam nesen ir ieguvuši Stenlija kausu. Meistaru plejādē ietilpst vēl Džejs Būmīsters, ar ko vienā pārī paspējis uzspēlēt Skrastiņš, Marks – Eduards Vlasiks (bijušais Ozoliņa komandas biedrs), kā arī uzbrukuma zonas zilās līnijas lielgabali - Šī Vēbers, P.K. Subens un citi. Atceroties viena no Pasaules čempionāta spēlēm pret Kanādu, aizsargi ar viena pieskāriena piespēlēm izraustīja mūsējos. Tas būs aktuāli arī rītvakar, jo kanādiešiem ir četri aizsargi ar labo un kreiso nūjas tvērienu. Šādām izspēlēm Kanāda gatavojusies īpaši.

Uzbrukumā – ir puiši ar iegūtu Stenlija kausu, kas iespēts, pavisam nesen ienākot līgā. Uzvārdi ir skaļi. Sidnijs Krosbijs pašlaiks ir galvenā NHL līgas seja. Nekautrējoties kanādieti var atzīt par pasaulē labāko hokejistu. Kanādu pārstāv daži NHL komandu kapteiņi, spēlētāji, kas Stenlija kausa finālā izcēlušies ar teicamu vārtu gūšanu, kā arī pieredzējuši hokejisti, kas pie sienas esošajā plauktā iekrājuši dažas individuālās NHL trofejas. Tie ir tikai daži fakti, kas atspoguļo Kanādas komandu – kopumā jauna, pieredzējusi, apbružājusies, talantīga un meistarīga valstvienība.

Uzvaru pār Šveici nav iespējams ar vārdiem aprakstīt. Rīt latviešiem jāņem rokā efektīg(v)ākie darbarīki, lai pasaules mediju vide tiktu šokēta ne mazāk kā šodien. Hokeja vēstures grāmatas jaunajā lappusē vakar parādījās pirmais ieraksts, kam turpinājums sekos...

  +3 [+] [-]

, 2014-02-19 09:31, pirms 10 gadiem
Fotogrāfijā Ozoliņš aizlāpa vārtus ar augumu. Viņš paspēj visur laukumā un, ja vajag tad vēl instrukcijas uz soliņa iedod

  +7 [+] [-]

, 2014-02-19 09:39, pirms 10 gadiem
Nav jau gluži arī tā, ka notika kaut kas BAIGI negaidīts. Jā, Šveicei bija 9 NHL spēlētāji, bet mums tikai 1, tomēr ir vēl 7 mūsējie, kas savulaik (kurš vairāk, kurš mazāk) tur ir spēlējuši. Tāpat arī lielākā daļa pārējo mums spēlē ne gluži sētas līgās.

Šoreiz mūsējie spēja maksimāli savākties un nospēlēt kā laba komanda, tāpēc arī bija rezultāts.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 10:13, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: Nav jau gluži arī tā, ka notika kaut kas BAIGI negaidīts. Jā, Šveicei bija 9 NHL spēlētāji, bet mums tikai 1, tomēr ir vēl 7 mūsējie, kas savulaik (kurš vairāk, kurš mazāk) tur ir spēlējuši. Tāpat arī lielākā daļa pārējo mums spēlē ne gluži sētas līgās.

Šoreiz mūsējie spēja maksimāli savākties un nospēlēt kā laba komanda, tāpēc arī bija rezultāts.
mees gaidiijaam, bet parejai pasaulei tomeer izraadaas negaidiits rezultaats...

  +1 [+] [-]

, 2014-02-19 10:27, pirms 10 gadiem
Iemesls kāpēc leišus un letiņus jauc pasaulē ( leiši populārāki) , ir tāpēc, ka leiši ir lielvalsts basketā un leišiem ir bijuši vairāki NBA stāri. Secinājumi...

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 10:29, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: Nav jau gluži arī tā, ka notika kaut kas BAIGI negaidīts. Jā, Šveicei bija 9 NHL spēlētāji, bet mums tikai 1, tomēr ir vēl 7 mūsējie, kas savulaik (kurš vairāk, kurš mazāk) tur ir spēlējuši. Tāpat arī lielākā daļa pārējo mums spēlē ne gluži sētas līgās.

Šoreiz mūsējie spēja maksimāli savākties un nospēlēt kā laba komanda, tāpēc arī bija rezultāts.
Protams, + noveicās ar to, ka tieši trāpījās Šveice, ar kuru pirms pāris dienām tika spēlēts.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-19 11:35, pirms 10 gadiem
NHL kontekstā šie uzvārdi no komentētāju puses vairāk dzirdami nekā trīssvītru biksēs ietērptiem puišiem lamuvārdi.

+ autoram!