Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Kas uz ledus? Kucēni...

Kas uz ledus? Kucēni...
Komandas menedžeris Sējējs ir sastāvu novācis, atbilstoši jaunajai kārtībai, ko prasa jaunais treneris. Tagad gaidīsim izpildījumu un rezultātus.

Foto:dinamoriga.eu

Dinamo spēlē citu hokeju, lai gan rezultāti uz tablo pagaidām liek uzdot jautājumu – kāda tam visam jēga? Tā kā Rīgas komanda nav pirmā, kas vēlas šādu taktiku izmantot, nākotne nemaz tik drūma neizskatās. Ja vien pacietīga būs komandas vadība, treneri vēl prasīgāki un hokejisti noticēs saviem spēkiem.

Jaunais treneris vēlas laukumā izmantot visas četras uzbrukuma maiņas, bet tam vajadzīgs sabalansēts sastāvs. Pagaidām viss uz to pusi velk... Pirmā vai ceturtā maiņa, kam vairāk talanta un meistarības – tas nebūs šajā gadījumā noteicošais. Jo katrā no trijniekiem var atrast vadošo un virzošo dzinējspēku jeb motoru. Miķelis, Sprukts, Meija, Melins, Luseniuss, Cipulis... Turklāt visām maiņām ir salīdzinoši vienāds spēles laiks, kas ļauj noturēt labu spēles tempu.

Agresivitāte ar vēlmi nedod pretiniekam ieskrieties, šobrīd ir vairāk kā iepriekš redzēts Dinamo izpildījumā. Tomēr līdz pilnvērtīgam efektam vēl ir ko strādāt. Komanda nespēj vēl visu maču noturēt šo spriedzi uz nūju galiem, tomēr uz laukuma bija acīmredzams – krievu komandām šāda maniere nepatiks. Protams, prasība – pabeigt katru epizodi ar spēka paņēmienu - vēl joprojām tiek Dinamo izpildījumā tikai saiņota...

Ja izdosies samazināt (vai piepildīt) brīvo ledu starp uzbrucējiem un aizsargiem, tad Dinamo spēles maniere patiešām var sagādāt patīkamus mirkļus. Kompaktums, ko paģēr treneris, bet – ko vēl tīri instinktīvi hokejisti raustās atstrādāt - būs veiksmes pamatā. Gunta Galviņa pieslēgšanās uzbrukumam bija atbilde – tā ir jāspēlē. Aizsargus var saprast – bailes iekrists pretuzbrukumā ir lielākas, nekā vēlme izpildīt treneru uzdevumu. Krišjānis šajā ziņā varētu būt izteiktāks līderi, jo ir atbilstošs potenciāls.

Skaitliskais vairākums pagaidām ir jēls un negatavs, ko pirmkārt nosaka aizsargu radošā spēja improvizēt. Ja viņi abi (aizsargu pāris laukumā) turpinās stāvēt uz zilās līnijas, tad viena cilvēka pārsvaru realizēt būs problemātiski. Labā ziņa – neviens nav atcēlis metienus pa vārtiem, ko pie izdevības aizsargi cenšas izšaut. Turklāt, šobrīd komandā ir vairāk tādu hokejistu, kas vārtu priekšā ir gatavi paciest sitienus – sāpīgi, bet pretinieku vārtsargiem tāda maisīšanās uzdzen zosādu.

Leģionāru pienesums būs atbilstošs gaidītajam – Varjs ir darba zirgs, Melins prot uzburt izdevības ar pašiniciatīvu, Luseniuss patīkami pārsteidz ar spēles izpratni un bezbailību. Kur liks Lundmarku? Viņš arī no kapātāju cilts... Blakus Cipulim? Iespējams... Kanādieša ņemšana pilnībā ierakstās tajā spēles modelī, ko tagad Rīgas Dinamo vēlas uzlikt uz ledus. Jautājums – kurš metīs vārtus? Pret Ņeftehimik izdevības bija, tātad – izspēles veidojas, atliek – pielikt nūju. Neviens jau nesolīja, ka būs viegli...

Vai pirmie kucēni būs jāslīcina? Šķiet, ka mums viņi labāk noderēs dzīvi, bet ar labu sakodienu un spēju iekampt kājā katram, kas tuvosies. Dažiem jau var redzēt priekšzobus, daži prot rūkt, riet, lēkt, citi mācās komandu - "sēdi, pie kājas"... Centība priecē! Kur iznīcinošā kritika? Ļaudis, sezona vēl nav sākusies, gan arī tā būs.

1 2 63 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2011-08-25 09:12, pirms 13 gadiem
Nezinu kur lai iznomā tādu trenežieri, kas ļautu Dinamo spēlēt tik agresīvi kā pirmajā 3daļā visu maču.

Pirmie vārti - Ņiživija piņķeri. Otrie -uzmetiens un ar bakstīšanu. Es teiktu-nekas baigi nav manījies. Šķiet, ka Dinamo tagad var spēlēt Rautīgi agresīvi, bet vārtus nemest vai arī kā vecais Dinamo - mīksti, bet rezultatīvi.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-25 09:17, pirms 13 gadiem
Ļoti labs raksts! Paldies Armand! Vakardienas spēle mani pārsteidza patīkamā ziņā, lai gan zaudējām ar 2:3, tomēr uzskatu, ka mūsu komanda izskatījās daudz labāk nekā pretinieki. Beidzot tiešām Dinamo spēles stils izskatās pēc hokeja jeb kā es teiktu "vadošo komadu stils" iet un taisīt rezultātu pašiem nevis meklēt liktenīgās kļūdas spēles gaitā, lai iemestu pāris vārtus. Uzskatu, ka šāds spēles stils mūsu komandai ir daudz piemērotāks, tikai nedaudz jāpiešaujas. Tagad jāgaida 5 dienas spēle, lai varētu apskatīt to vai iesāktais ceļš ir pareizs un, kas būtu vēl jāpieslīpē. Jāpiebilsts, ka NH vārtsargs vakar nostāvēja godam, tas viens apturēja DR uzbrukumus, lai gan tie daudzi bija ļoti bīstami.
Lai veicas puišiem un galvenais, lai būtu neapturams cīņas spars.
P.S. Gaidām OZO atpakaļ uz ledus!!!

  +8 [+] [-]

, 2011-08-25 09:31, pirms 13 gadiem
Biju jau noilgojies pēc CIPUĻA nerealizētajiem vārtu gūšanas momentiem

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 09:32, pirms 13 gadiem
vienkārši - suņi

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 09:54, pirms 13 gadiem
cerams, ka Sandis atgriezīsies komandā. Tas būs liels pluss. Sotnieks jau būs, bet par Ozoliņu ir šaubas...
Vēl es ļoti ceru, ka nebūs nekādas kritikas sezonas garumā, nebūs iemesla...bet... tās tādas manas cerības

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 09:57, pirms 13 gadiem
Būs labi!Man patika šāds spēles stils!!!

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 10:01, pirms 13 gadiem
Labs raksts, piekrītu, bet tomēr nedaudz dara uzmanīgu fakts par daudzajiem nerealizētajiem momentiem. Nu, OK, varam norakstīt uz pārbaudes spēlēm, ar laiku realizācijas % pieaugs.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-25 10:03, pirms 13 gadiem
Prieks, ka beidzot uzticās Meijam un Džeriņam, jo tā maiņa varētu būt ļoti rezultatīva!

 +12 [+] [-]

, 2011-08-25 10:05, pirms 13 gadiem
agrimonya rakstīja: Biju jau noilgojies pēc CIPUĻA nerealizētajiem vārtu gūšanas momentiem
nerealizeto vartu gusanas momentu cempions ir un visticamak ari paliks Meija

     [+] [-]

, 2011-08-25 10:09, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: nerealizeto vartu gusanas momentu cempions ir un visticamak ari paliks Meija
Tad jau manīs. Novosibirskai Piņķos tieši viņš iemeta abus.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 10:36, pirms 13 gadiem
Meistarība jūtami trūkst - individuālā, vakar biaj pietiekami daudz nerealizētas izdevības. Bet virsiens ir patīkams.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-25 11:10, pirms 13 gadiem
Spēle pret NH iepriecināja, tiešām, gāja no pirmā numura. Vai tāpat spēs pret Barsiem, Salavatiem un lokomatīvēm?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-08-25 11:29, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Tad jau manīs. Novosibirskai Piņķos tieši viņš iemeta abus.
Principā tam džekam vis brīvais laiks japavada trenējot metienu un laužot nūjas. Jau pagājušgad bija viens periods kad katrā spēlē pa vienai vai vairākām labām izdevībam, kuras nerealizēja. Būtu realizējis kaut daļu - stabili spēlētu pamatā un tautai būtu ko sūtit uz NHL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-25 11:39, pirms 13 gadiem
ir redzams pozitīvais - tiešām spēlējam agresīvāk un nepiekāpīgāk. jeb ir redzmas sistēmas un taktikas iezīmes. bet vecās kaites nav izārstētas - sākam spēlēt kārtīgi tikai tad, kad ūdens smeļas mutē (3.periods), uzbrucēji pat 100% iespēju gadījumos vēl meklē, kam piespēlēt, plus saldajā ēdienā RD lielā problēma Holts. Ceru, ka piektdien un sestdien būs vairāk patīkamu mirkļu, jo visi jau gribam labāk neizteiksmīga uzvara, nekā skaists vai cerīgs zaudējums..

  +6 [+] [-]

, 2011-08-25 11:43, pirms 13 gadiem
Pārsteidza Ņiživijs - ārkārtīgi vājš fiziski, reāli krīt ārā no sastāva. Tikai vairākumā, kad var uztaisīt lēnās piruetes, kļūst pamanāms. Izskatās, ka pa vasaru ir labi atpūties... Cipulis kā vienmēr - ātrs, kustīgs, bet zaudē ripu vai arī met vārtsargam tieši vēderā. Pārējie patika. Luceniuss izskatās labi, met pa stūriem, labi kustina rokas, izskatās, ka savus 15 - 20 golus sametīs. Tāpat Miķelis. Abi zviedri arī labi, jāsaka, ka patīkami pārsteidza. Redzēs, kāds būs zviedrs pēc uzvārda- Lundmarks ir pamatotas cerības, ka labāks par Karsumu. Kopumā spēle ne pārāk patika. Norakstam uz vasaru, sezona vēl patālu...

  -3 [+] [-]

, 2011-08-25 12:14, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: nerealizeto vartu gusanas momentu cempions ir un visticamak ari paliks Meija
Es gan drīzāk liktu uz Džeriņu! Cerams, ka Peka aizsītīs šamo uz "jūrskolu"... tb uz Liepāju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-25 12:21, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: mainia Bukarts-Dzerins-Meija varetu patikami parsteigt sezonas gaita!
tādas maiņas, visticamāk, nebūs (vismaz RD sastāvā)

     [+] [-]

, 2011-08-25 12:23, pirms 13 gadiem
Negribas piekrist,ka leģionāri kaut ko parādīja-sevišķi pirmās maiņas centrs Varjs-vispār 1.maiņa tika vairāk spaidīta pa savu zonu nekā kaut ko izveidoja uzbrukumā.Tad jau cerīgākais bija Melins.

  -2 [+] [-]

, 2011-08-25 12:24, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: neredzu iemeslu sadam lemumam!
Švakākais centrs starp tagadējiem RD centriem! Iemest nemāk no metra attāluma, saspēli vada sūdīgi ko vēl Tev vajag, lai čali nosūtītu uz "jūrskolu"? Nav Pekam ar čali jāauklējas! Nevelc? Paldies, brauc uz Liepāju, patrenējies vēl un pienāc nākamgad! Domāju, ja Meijam ar Bukartu pa centru būtu kaut tas pats Luceniuss vai Lundmarks būtu tai maiņai pavisam cits "skats uz dzīvi"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-25 12:28, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: ko jus tam Meijam piesienieties? viss viniam bus kartiba! ja Peka nesaks lieki eksperimentet ar sastaviem,tad mainia Bukarts-Dzerins-Meija varetu patikami parsteigt sezonas gaita!
ka lai nepiesienas, vinam ir tik daudz vartu gusanas momentu ka nevienam, bet realizet vins tos neprot. pareizi Huy teica, vinam butu pec trenina vel 2 stundas no vietas vienkarsi nonstopa jamauc pa kasti. Vinam ir potencials but LIDERIM Pekas speles shema, ja viens vins realizes kaut dalu savu iesepeju.
Un ka jau Armands teica, peka skiet speidis uz 4 vienlidzigam mainjam, visticamak Dzerins, Meija un Bukarts kopa nespeles, bet tiks salikti ar kadiem legionariem. pec Lundmarka ierasanas 4 mainja jau vairs palikt vietas tikai diviem no sis trijotnes.

     [+] [-]

, 2011-08-25 12:31, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: tada gadijuma,kur, tavuprat, likt Bukartu? vienu no musu talantigakajiem jaunajiem?kurs jau ir pieradijis sevi no labakas puses,gan izlase,gan ari DR.grozi ka gribi,bet kadam ta vai ta bus japabidas un es lioti ceru,ka tas nebus Roberts
visticamak kritis tiesi robciks, sevi labi pieradija vins pie suplera, brivaja un atklataja hokeja, sis Pekas hokeja stils vinam bus ka zobu sapes. vins ir tipisks krievu hokeja stila speletajs nevis kapatajs un cinitajs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-08-25 13:02, pirms 13 gadiem
Ja prāts un roku veiklība netiek līdz kāju ātrumam, tad cerēt uz pozitīvu rezultātu uz tablo ir velti.
Der atcerēties ka pretiniekos bija TIKAI Ņefķehimik, kas RD vienmēr bija gana ērti pretinieki. Gaidu ko ar savu ātrumu un spēka spēli RD izdarīs pret LOKO vai Atlant.

     [+] [-]

, 2011-08-25 13:13, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Meistarība jūtami trūkst - individuālā, vakar biaj pietiekami daudz nerealizētas izdevības. Bet virsiens ir patīkams.
Citāts no Matuļa šodienas raksta SA+:
"Hokejā visskaistākais ir rezultāts."

Tas ir kā jebkurā lietā-process var būt bezgala labs, bet ja nav pozitīva rezultāta kā dēļ notiek šis process, tad tas ir tikai pašapmāns uz ko atrunāties, kad negribās atzīt ka sūds ir bijis pats process.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-25 13:19, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja prāts un roku veiklība netiek līdz kāju ātrumam, tad cerēt uz pozitīvu rezultātu uz tablo ir velti.
Der atcerēties ka pretiniekos bija TIKAI Ņefķehimik, kas RD vienmēr bija gana ērti pretinieki. Gaidu ko ar savu ātrumu un spēka spēli RD izdarīs pret LOKO vai Atlant.
Pagaidi līdz septembrim, tad redzēsi kas tur būs vai nebūs! Nav jau viegli pārlekt no vienas spēles sistēmas uz otru! Pie kam šo otro uz spēka spēli veidoto no RD čalļiem tikai daži ir agrāk spēlējuši (pārsvarā ZA vai Somijā)...

     [+] [-]

, 2011-08-25 13:21, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: tada gadijuma,kur, tavuprat, likt Bukartu? vienu no musu talantigakajiem jaunajiem?kurs jau ir pieradijis sevi no labakas puses,gan izlase,gan ari DR.grozi ka gribi,bet kadam ta vai ta bus japabidas un es lioti ceru,ka tas nebus Roberts
Es nezinu, kur likt, ne jau man par to jālemj. Pagaidām izskatās, ka tieši Bukarts un Džeriņš būs liekie, jo Podziņš paliks kaut vai dēļ sava dzimšanas gada un Štāls labāk par Bukartu iederas jaunajā RD spēles stilā, tāpat arī neviens no leģionāriem taču nepaliks ārpusē. Vēl gan ir priekšā pietiekami daudz pārbaudes spēļu, lai kaut kas mainītos, bet pagaidām izskatās, ka Bukarts un Džeriņš sezonas sākumā varētu palikt "aiz strīpas".

  -1 [+] [-]

, 2011-08-25 13:23, pirms 13 gadiem
a-burts rakstīja: ko jus tam Meijam piesienieties? viss viniam bus kartiba! ja Peka nesaks lieki eksperimentet ar sastaviem,tad mainia Bukarts-Dzerins-Meija varetu patikami parsteigt sezonas gaita!
Kurš piesienas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-08-25 13:28, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja prāts un roku veiklība netiek līdz kāju ātrumam, tad cerēt uz pozitīvu rezultātu uz tablo ir velti.
Der atcerēties ka pretiniekos bija TIKAI Ņefķehimik, kas RD vienmēr bija gana ērti pretinieki. Gaidu ko ar savu ātrumu un spēka spēli RD izdarīs pret LOKO vai Atlant.
Jā, šitie šausmu stāsti katru gadu dzirdami Kas būs kad ieradīsies magņitkas un citi zvēri. Nu jau aiziet ceturtā sezonu, bet maļam to pašu ā, pirms pirmās sezonas Neftihimiks nebija "tikai" bet gan stabils mūsu masētājs, tad mums bija tik viens pretinieks - Vitjazs. Progress ir!
1 2 63 komentāri