Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

LHMP: Lundmarks, Ozo, Nolans, Irbe

LHMP: Lundmarks, Ozo, Nolans, Irbe
Sandis Ozoliņš pagaidām uz hokeju skatās no malas. Cik ilgi? Viņš pats nezina...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien sākas sliežu un vagonu kausa izcīņa, kas būs pagaidām nopietnākā pārbaude soma Rautakalio būvētās mājas pamatiem. Ko zvirbuļi saknābājuši, ko žagatas atnesušas? Lielā hokeja mazās piezīmes (LHMP)

Ja paskatāmies uz divām spēlēm, ko Rīgas Dinamo aizvadīja Somijā – formāli priecē tikai aizsardzība. Vai vārdam „tikai” šajā teikumā ir vieta? Gan Saipa, gan vēl jo vairāk Pelican (abi ir klubi, pret kuriem samērojām spēkus), pret Dinamo izgāja laukumā kā mazā ģenerālmēģinājumā pirms sezonas, neko neslēpjot un gribot uzvarēt par katru cenu. „Es viņiem biju liels izaicinājums, tāpēc pretinieks mūs netaupīja”, atzīst Dinamo treneris Peka Rautakalio. „Taču īstais pārbaudījums būs Dzelzceļa kausa izcīņa Rīgā – te būs gan nopietnas KHL komandas, gan lielais laukums. Kā esmu apmierināts? Mazliet esam pavirzījušies uz priekšu prasību un uzdevumu izpratnē. Spēlētāji sāk aprast ar taktiku, ko vēlos redzēt viņu izpildījumā. Bet darbiņš vēl liels mums visiem priekšā...”

Kāpēc Rīgas Dinamo bija vajadzīgs līgums ar kanādieti Džeimiju Lundmarku? „Mums ir vajadzīgi spēlētāji, kas izprot hokeju. Šajā ziņā ar Lundmarku būs vieglāk, nekā ar kādu zviedru, vai pat somu. Jo mēs tomēr esam izvēlējušies Ziemeļamerikas stilu un tas prasa iemaņas. Džeimijam tās nebūs jāmāca, viņš tās zina”, saka Rautakalio. Tā kā tipiski ziemeļamerikāņiem, Lundmarks vasarā pārsvarā ir kasījis vēderu, tad vēl nav paredzama viņa iesaistīšanās komandā kaujas apstākļos, taču domājams, ka vismaz vienā Rīgas spēlē mēs viņu uz laukuma redzēsim. Kādam postenim viņš tiek gatavots? „Viņš var spēlēt jebkurā uzbrukuma pozīcijā – par to es neuztraucos...”, domā Peka.

Joprojām gar laukuma malu ganās Dinamo komandas kapteinis Sandis Ozoliņš. Starp ārstu apmeklējumiem viņš pāris reizes ir mēģinājis iziet pilnā ekipējumā arī laukumā, taču – bez panākumiem... Savainotā mugura liek par sevi manīt vairāk, nekā hokejists spēj paciest. Domājams, ka jau tuvākajā laikā kluba vadībai vajadzēs pieņemt atbildīgāku lēmumu par procedūru vai blokāžu izrakstīšanu savas komandas lielākajam aktīvam. Cik ilgi tā var ņemties? Kapteinis šajā ziņā nekādu kompromisus nemeklē – sak, vai nu ir skaidrs, ka varu atgūties, vai - ... Jā, tas otrais „vai” ir stāsts par lielo punktu. Teorētiski tas ir iespējams.

Somijā joprojām atceras, kā pirms gada Rautakalio izvlika no savas (Pori Assat) junioru komanda uzbrucēju Džoelu Armiu un tādu zaļu septiņpadsmit gadus vecu knābi, uzreiz iemeta pie lielajiem puišiem, bet sezonu viņš beidza pirmajā maiņā. Pēc sezonas Armia tika NHL draftā izvēlēts pirmajā kārtā ar kopējo 16. numuru (Bufalo Sabres). Vai tagad Rīgā var atrast līdzīgu stāstu, kas pretendētu uz šādu kūleni. „Nenoliegšu – es rūpīgi sekoju līdzi gan Dinamo, gan junioru komandas jaunajiem puišiem. Kaut kas dažos paspīd – ja būs pazīmes, ka der, ņemšu...”, nekomplekso Rautakalio. Redzēsim. Tostarp viņa priekšgājējs Šuplers tagad Maskavā ir uzbūris stāstu, ka viņš Rīgā daudzus jaunos vilcis un viņiem uzticējies. Padomāju – jā, tas varētu būt konkursa jautājums... Kuri bija tie jaunie? Ankipāns, Ņiživijs, varbūt - Dārziņš...

Otrdienas rītā Latvijas hokeja federācija uz Rīgas Dinamo treniņu atveda izlases jauno galveno treneri Tedu Nolanu. Otrdienas vakarā Nolans satika Artūru Irbi – abiem kopīgs aģents darba meklēšanas jautājumos. Ko viņi runāja? Sarunāja, ka satiksies nopietnākai kafijas un kotletes pauzei septembrī – kad Teds atkal būs Rīgā. Ko tam mazajam vajag? - iespējams, pie sevis nemierīgi padomāja Lipmans...

 +16 [+] [-]

, 2011-08-24 08:34, pirms 13 gadiem
Ko tam mazajam vajag ?-iespējams , pie sevis nemierīgi padomāja Lipmans ....
Beigas rakstam super....

  -1 [+] [-]

, 2011-08-24 08:51, pirms 13 gadiem
Ka tikai Lipmans uz nākamo sezonu par ģenerālmenedžeri neizmēģina Irbi...

 +23 [+] [-]

, 2011-08-24 09:00, pirms 13 gadiem
he he, es Armand ticu, ka Jūlim tu pamanītos ieknābt arī, ja uzrakstītu kaut ko par basi.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-24 09:06, pirms 13 gadiem
kas iisti ozo ar to muguru ir? kads viņu bortā ietrieca vai neveiksmiiigs kamasutras grāmatas skatijums?

  +4 [+] [-]

, 2011-08-24 09:06, pirms 13 gadiem
Nu nemaz negribētu lai Ozo liek, lielo punktu....:O(. Tomēr Saņča komandai ir ļoti noderīgs, gan vairākumā, gan ģērbtuvē....

 +15 [+] [-]

, 2011-08-24 09:08, pirms 13 gadiem
"Treknais punkts", ja godīgi, mazliet pat biedē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-08-24 09:21, pirms 13 gadiem
armanss rakstīja: Ka tikai Lipmans uz nākamo sezonu par ģenerālmenedžeri neizmēģina Irbi...
nu mīnu pie pakaļas viņam tiešām nevajag

  +1 [+] [-]

, 2011-08-24 09:27, pirms 13 gadiem
Irbe sak aizkulisu cinas? kas zin, varbut mazais cinitis meginas sevi pieteikt Latvijas hokeja ka funkcionars. Virsaitim Latvija bus vajadzigs drauga plecs kurs vinu saprot un atbalsta.
kas zin, ja nu tiesam Lipmans klust par finansu ministru? tad vinam darbs federacija japamet, vieta varetu nakt Irbe, ar Irbi noteikti varetu sastradaties ari Koziols.
kas attiecas uz junioriem, tad HK Riga nespele neviens no labakajiem Latvijas junioriem. tur nav ko nemt. Viens Gudlevskis. varbut ja pa 17 gadniekiem iet runa, tad Peka uzrauj augsa R. Lipsbergu vai Jevpalovu, parejie ir Latvijas hokeja braki un atbirumi kurus neaicina uz top junioru ligam. bet atskiriba tada, ka somija spele atru speka speli, tur jaunajam ir salidzinosi vienkarsi, lec laukuma un skrien, bortejies ka negudrs. KHL tomer vairak vaig pieredzi un individualo meistaribu.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-24 09:33, pirms 13 gadiem
Irbe taču ir teica ka izgāja no NHL, jo komanda nevēlējās viņu nākotnē bīdīt par treneri Bet kādēļ, lai tagad viņi kopā ar Tedu nevar strādāt? Domāju raksturu ziņā viņiem labāk saderētu kā ar Lipmanu
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

     [+] [-]

, 2011-08-24 10:08, pirms 13 gadiem
juings rakstīja: Ko tam mazajam vajag ?-iespējams , pie sevis nemierīgi padomāja Lipmans ....
Beigas rakstam super....
vai tiešām katram Pučes rakstam būs citāts no pēdējās rindkopas un komentārs "Beigas rakstam super..."?

  +5 [+] [-]

, 2011-08-24 10:08, pirms 13 gadiem
Pieļauju, ka Irbe ar Tedu tiešām varētu runāt par iespējamo sadarbību izlases jomā (moš Arča var tikt izskatīts kā viens no potenciālajiem Teda asistentiem, kuru no savas puses Kiram tad arī piedāvās Teds)!

  +7 [+] [-]

, 2011-08-24 10:28, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: „Es viņiem biju liels izaicinājums, tāpēc pretinieks mūs netaupīja”, atzīst Dinamo treneris Peka Rautakalio.
Bet vai pašam Rautikalio nevienam nav nekas japierāda? Man personiski šķiet,ka viņam kā jaunam trenerim KHL ir daudz ko vairāk pierādīt.
Pieraadiis pieraadiis, kur ta nu vinjsh liksies. Redz, sunim iemaaciit celt kaaju, ja vinjsh to nekad nav dariijis ar prasa vairaak nekaa vienu dienu, tamdeelj tagad gaidiit, ka DR saaks speeleet tieshi taa kaa Pekka veelas, ar buutu naivi. Es pat sliecos domaat, ka shii sezona muuseejiem buus norakstaama, jo tas prasa tomeer laiku, bet nedomaaju ka no taa mees kautko zaudeesim.
Lielaakas bazaas patiesaam rada Ozo savainojums. Ceru ka savainojumu sadziedees, lai gan ja ir tik traki kaa Armands te meegjina uzburt, tad diez vai Ozo buus speejiigs sezonu nospeeleet. Jo tik iisaa laikaa savainota mugura (lai tas muskulis vai pats mugurkauls) nespeej atkopties. Tur vajag leenaam un bez steigas. Cik ta uz spriceem speeleesi?
Noveelu Ozo izturiibu un pragmatismu.

     [+] [-]

, 2011-08-24 11:30, pirms 13 gadiem
Es domāju, ka Pelšam varēja būt līdzīgs stāsta kā Džoelam Armiu, ja Pelšs paliktu DR...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-24 11:58, pirms 13 gadiem
Krievi teiktu-вот и панеслос.
Sandis Ozoliņš varētu beigt hokejista karjeru |...

  -1 [+] [-]

, 2011-08-24 15:27, pirms 13 gadiem
Droši vien, ka no jaunajiem varētu būt Indrašis, Upītis.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-24 22:58, pirms 13 gadiem
Irbi Lipmana vietā LŪDZU!!!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-24 23:18, pirms 13 gadiem
Cerams ka ar Ozo viss bus ok - Veseļojies