Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Hallei tumši logi. Peka Rīgā...

Hallei tumši logi. Peka Rīgā...
Peka Rautakalio jau ķēries pie darba - sirsnīgi. Spēlētāji spicē ausis.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Savu pirmo treniņu uz ledus kopā ar jauno komandu Peka Rautakalio aizvadīja Piņķu hallē ar aizklātiem stikliem. Viss melnā – bez caurspīdīguma. Kas notiek Dinamo? Pirmās dienas retoriski vērojumi un piezīmes...

Trešdienas bija pirmā diena, kad Dinamo hokejisti savācās uz diviem ledus treniņiem, kopā ar treneri. Līdz tam spēlētāji bija savā vaļā, lai gan teikt, ka viņi vaļojās – nevar. Hokejisti līdz šim godprātīgi meklēja iespējas, kā labāk sagatavoties sezonai – vieni vicoja ar hokeja nūjām, citi spēlēja futbolu, vēl kāds cilāja svarus, bet teikt – ka kāds būtu ieradies un lūdzis pāršūt platākas savas vecās hokeja bikses – tā nav. Atceraties, vārtsargam Holtam pēc sezonas kluba vadība bija nosūtījusi vēstuli ar mājieniem, ka no viņa sagaida kaujas svaru. Proti, dienā, kad Kriss atgriezīsies no Amerikas brīvdienām, viņam būs jānodemonstrē sava tauku kārtiņa. Ģērbtuvē nelīdu un vārtsargam sānos nekniebu, bet ar aci patiešām var pateikt, ka Holts ir savu ķermeni kopis:
- Kriss mums tagad jau sāk izskatīties pēc atlēta, kultūrista, - smejas treneris Artis Ābols. Viņš atceras vienu no Holta pērnajiem atmiņu stāstiem, kad dauzoties pa NHL fārmklubiem, viņam esot likts notievēt ar līdzīgu stingrību. Tas gadījums beidzies ar Holta nevienmērīgu sniegumu vārtos, pēc kā izdzītais paprasījis – nu, johaidī, jums vajag manu svara korekciju vai – lai es labāk ķeru ripas... Ābols cer, ka Rīgā tā nebūs.
Ja būtu šobrīd jāvērtē labākā sportiskā formā, tad gan ārsts, gan fiziskās sagatavošanas treneris gandrīz vai vienā balsī sauc – Sprukts! Jānis esot vasarā krietni pastrādājis un, ja sezona sāktos rīt – tad pirmā vijole būtu viņa rokās. Delikāti pavaicāju par leģionāriem, bet pagaidām nekādos sīkumos gudrs netieku – saprotams, treniņi tikai tagad sāksies pa īstam. Vien treneris Vilnis Klucis nosaka, ka esot gan redzams, kāpēc Bjorns Melins savulaik tīri labi uzspēlējis Zviedrijas izlasē. Esot stiprs uz kājām...

Kas notiek uz ledus? Pirmkārt, treniņi notiek angliski – tā būs Rautakalio darba valoda. Jāatgādina, ka Šuplers strīķēja krievu mēlē. Soms jau pirms atbraukšanas tika iezīmēts ar labu sakodienu un tas arī sāk daļēji parādīties nodarbībās. Keep skating (turpiniet slidot) – ik pa brīdim nodārdina sirmā bārda, ja kāds vēl no spēlētājiem nav sapratis, kādās rokās nonācis:
- Zini, šī ir atkal ir pirmā reize pēc ilgākiem laikiem – šķiet, pēc trīs gadiem – kad atkal ieklausos, ko treneris mums saka, - ļoti daudznozīmīgi atzīst Rodrigo Laviņš: - Ja viņš saka, ka jāgriež uz to pusi, tad ir jāgriež. Prasības ir ļoti konkrētas, precīzas. Nekāda izlaišanās nebūs un man tas patīk. Viņš grib, lai visi vingrinājumi tiktu izpildīti labā tempā un kompakti – katra epizode gandrīz vai kā kaujas apstākļu imitācija. Tipiski zviedru vai somu hokejam.
Paskatos uz leģionāriem – tie vēl tādi sabijušies, kā zvirbuļi starp dūjām. Bet lēnām iejūtas – ja kaut kas nav skaidrs, tad Rautakalio viņus savāc malā un vēlreiz visu paskaidro. Šķiet, Melins ar Ņiživiju atraduši kaut ko kopēju no agrākiem gadiem – pazirgojas, paklačojas. Varjam pat uz sejas rakstīts, ka atbildība viņa hokejista vārdnīcā ir pirmais vārds. Luseniuss tāds nenobriedis pēc skata, bet, ja tiek līdz metienam – tad iešauj ripu tajā stūrī, kur vēlas. Tas gan attiecas uz viņiem visiem – leģionāru metienu kvalitāte pa vārtiem ir acīmredzama.

Tagad pārlaižam skatu jau pazīstamajām un vecajām sejām. Holtam blakus un apkārt vārtos tiek bīdīti Jučers, Enkuzens un Gudļevskis. Mazliet samulstu, skaitot viņus visus kopā, bet tas tāpēc, ka Kriss savu veco ķiveri ir aizmetis – tagad viņam uz galvas balts pods. Vai krāsos? Nepavaicāju... Ozoliņš, redzot, ka prese viņu vēro, mēģina iznerrot Sotnieku, klaigājot:
- Nu Soča pa vasaru ir baigi izlaidies, tik sūdīgs , tik sūdīgs...
Tā nav tiesa, bet kapteinis jūtas gluži vai kā putukrējumu pagaršojis – jaunie jātur spriedzē, lai strādā, neizlaižas. Cits Ozoliņš – tas, kurš Artūrs – pa ledu slīd kā tornis. Ar šādu augumu viņu savā kladē atzīmētu arī Bagatskis. Podziņš vairs nav puika, bet vecis arī – vēl nav. Būdīgāks noteikti, tas labi. Karsumam ceļgali lokās – arī laba ziņa. Daugaviņš turpat, bet jūtams – grib, grib viņš spēlēt. Ja paliks Rīgā, uh, kā Kaspars plēsīsies! Visa komanda, kas šobrīd ir savākta vienkop – līdz Valmieras nometnei mēģina ieskrieties. Ābols saka, lai uz maiņām vai virknējumiem neskatos – tas pagaidām esot tāds meklējumu vai taustīšanās režīms. Krekli divās krāsās – pusei balti, otriem – melni. Paturu prātā, ka izspēlētām epizodēm nekāda dižā loma nav, tomēr dažos gadījumos pierakstu: raug, Ankipāns ir kopā ar Spruktu un Karsumu, pagājušās sezonas ceturtie - Bukarts, Džeriņš, Meija - arī turas kopā. Miķelis, kam abi maiņas partneri paklīduši pa pasauli, iezīmējās ar Melinu un Varju, bet Lusenisam blakus sprēgāja Ņiživijs un Daugaviņš... Tas tikai melnraksts, nekādu secinājumu. Tāpat kā neko vēl nevaram teikt par Štālu, Bērziņu un citiem musketieriem, kam ledus tas pats un, ja godīgi – iespējas arī. Lai gan Rautakalio to nav skaļi teicis, bet sastāva formula solās būt vienkārša – kas strādās, tie spēlēs.

Pag, aizmirsu izstāstīt, kāpēc hallei logi tumši jeb aizklāti. Naktī no trešdienas uz ceturtdienu uz Inbox ledus notiks KHL lielā sponsora Chevrolet automašīnu klipa filmēšana. Lai kinošņikiem darbs izdotos ar kvalitāti, tiek apdomāti visi sīkumi – līdz pat pēdējā gaismas stara savākšanai, kas var ietekmēt bildi. Uz ledus tikšot braukātas dažādas piruetes, pie vāģa stūres uzaicināts prātīgas braukšanas skolas meistars Artūrs Priednieks. Raug, latviešiem krievi esot noticējuši, tāpat kā pērn, kad Chevrolet reklāmas fotogrāfijas KHL vajadzībām veidojas Gatis Rozenfelds no aģentūras F64. No malas vērojot melnos palagus, kas nosedz stiklu, Dinamo ārsts Āris Aivars nāk klajā ar savu versiju, kas naktī šeit notikšot:
- Filmēs plikus skuķus...
Tā tās baumas rodas. Bet fakts ir nenoliedzams – arī dakteris pēc atvaļinājuma ir formā.

1 2 58 komentāri
Slēpts komentārs: Liquidforce
Slēpts komentārs: LEdgars

 +11 [+] [-]

, 2011-07-20 20:11, pirms 13 gadiem
Liekas ka būs izdevusies sezona ar šo treneri un leģionāriem + vēl mūsu jaunie būs es domāju diezgan pielikuši!!!!

  +5 [+] [-]

, 2011-07-20 20:12, pirms 13 gadiem
gaidam jauno sezonu!

 +45 [+] [-]

, 2011-07-20 20:13, pirms 13 gadiem
Armand, paldies par ieskicējumu.

 +14 [+] [-]

, 2011-07-20 20:15, pirms 13 gadiem
LEdgars rakstīja: Spēlētāji priecīgi, ka visu pasaka priekšā. Vai tik tas neizskatās pēc mazo cilvēku sindroma? Kā mums teiks, tā slidosim, ja zaudēsim, ne mēs vainīgi, jo mums tā teica, prasiet viņam...
A labāk neklausīt un katrs slido kur pagadās?
Tad jau vispār treneri nevajag?

 +12 [+] [-]

, 2011-07-20 20:16, pirms 13 gadiem
Beidzot sāk jau parādīties runas par Dinamo. Ātrāk to sezonu!

  +3 [+] [-]

, 2011-07-20 20:17, pirms 13 gadiem
hmm Mikjelis ar Melinu abi RW tas tikai laikam toč tāds treniņa variants

  +5 [+] [-]

, 2011-07-20 20:18, pirms 13 gadiem
paldies, interesanta informācija!

  +4 [+] [-]

, 2011-07-20 20:20, pirms 13 gadiem
paldies armand
patiesam lielisks esi
matulis jau sak ieruset

  +2 [+] [-]

, 2011-07-20 20:27, pirms 13 gadiem
Liquidforce rakstīja: A labāk neklausīt un katrs slido kur pagadās?
Tad jau vispār treneri nevajag?
Ja tu izdarīsi visu pareizi, tev neviens pa galvu nedos, pat treneris. Bet ja trenerim neies, viņš dabūs pa galvu un spēlētājs paliks vietā, jo neko nepareizi nebūs izdarījis. Ja spēlētājs sāks patvaļu uz laukuma, tad tu no trenera vari dabūt pa galvu, par to ka neklausi. Koks ar abiem galiem, bet nevajag tagad iestarpināt kkādu mazo cilvēku sindromu. Tā ir pasaules prakse.

 +21 [+] [-]

, 2011-07-20 20:46, pirms 13 gadiem
Da ko te to Spruktu jūs aiztiekat? Pašiem nekad nav tā bijis ka it kā vajadzētu darīt, bet nogurums ņem virsroku? Ja jau visi tādi pārcilvēki ejiet paši spēlēt!

 +16 [+] [-]

, 2011-07-20 20:50, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Da ko te to Spruktu jūs aiztiekat? Pašiem nekad nav tā bijis ka it kā vajadzētu darīt, bet nogurums ņem virsroku? Ja jau visi tādi pārcilvēki ejiet paši spēlēt!
Neņem pierē - sīkajiem pokemoniem vasarā nav ar ko nodarboties. Sēž pie kompja rij burgerus, audzē riepu un liekas visu zin labāk.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-20 20:52, pirms 13 gadiem
krishy rakstīja: Neņem pierē - sīkajiem pokemoniem vasarā nav ar ko nodarboties. Sēž pie kompja rij burgerus, audzē riepu un liekas visu zin labāk.
Nju jā, no tāda dzīves veida arī nogurums nerodas, viss skaidrs

 +13 [+] [-]

, 2011-07-20 21:15, pirms 13 gadiem
Liquidforce rakstīja: Sprukts nav baigi piekusis no būšanas formā?
nu jei bogu.cik jau var.

  +8 [+] [-]

, 2011-07-20 21:28, pirms 13 gadiem
krishy rakstīja: Neņem pierē - sīkajiem pokemoniem vasarā nav ar ko nodarboties. Sēž pie kompja rij burgerus, audzē riepu un liekas visu zin labāk.
SC raksta par abonentu piegadasanu majas par lidzigam komentaram ka sis bija loti daudz plusu un piekriteju, SA+ par sadu komentaru daudz minusu. acim redzot pirmklasniekiem vecaki nedod naudu SA+ abonesanai

  +7 [+] [-]

, 2011-07-20 21:29, pirms 13 gadiem
Daugaviņš pēc pāris treniņiem:"Eh, s*ds ar visu, es spēlēšu Dinamo"

  +2 [+] [-]

, 2011-07-20 21:30, pirms 13 gadiem
Prieks lasīt tādus rakstus.

  +5 [+] [-]

, 2011-07-20 21:31, pirms 13 gadiem
kristapsklavinsh rakstīja: Daugaviņš pēc pāris treniņiem:"Eh, s*ds ar visu, es spēlēšu Dinamo"
Es ar tā iedomājos, kad lasīju rakstu

  +6 [+] [-]

, 2011-07-20 21:35, pirms 13 gadiem
PrinC1t rakstīja: nu jei bogu.cik jau var.
visticamāk, visa šī situācija ap izlasi, Janku būs ta saniknojusi, ka visu pavasari, vasaru svīdis zālē un gatavs iemočīt bortā jebkura kalibra spēlētāju.

 +12 [+] [-]

, 2011-07-20 21:38, pirms 13 gadiem
nu atzīstat, joks par Spruktu ir smieklīgs.. jāmāk arī pasmieties.. bet ja nopietni, tad, es domāju, ka Sprukts parādīs kas viņš ir un kādēļ izlasei ir vajadzīgs kā ēst...atpūties cilvēks ir produktīvāks

  -2 [+] [-]

, 2011-07-20 22:04, pirms 13 gadiem
Teikšu īsi un konkrēti-ja RD pie jaunā trenera vismaz iespēs to ko iespēja pie Šuplera, tad teikšu,ka jaunais treneris nav nemaz tik slikts.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-20 22:07, pirms 13 gadiem
.............. rakstīja: nu atzīstat, joks par Spruktu ir smieklīgs.. jāmāk arī pasmieties.. bet ja nopietni, tad, es domāju, ka Sprukts parādīs kas viņš ir un kādēļ izlasei ir vajadzīgs kā ēst...atpūties cilvēks ir produktīvāks
................ kur bij joks par Spruktu.... nepamaniju....

  +5 [+] [-]

, 2011-07-20 22:44, pirms 13 gadiem
Man savukārt liekas, ka šosezon viss būs kārtībā, bez cepiena. Kā jau reiz kāds izteicās, pāreja uz skandināvu skolu, būs kā pārsēsties no škodas volviķī
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

     [+] [-]

, 2011-07-20 23:01, pirms 13 gadiem
Liquidforce rakstīja: A labāk neklausīt un katrs slido kur pagadās?
Tad jau vispār treneri nevajag?
Labāk, ja katrs domā arī ar savu galvu, visu treneris tāpat nepateiks.

     [+] [-]

, 2011-07-20 23:03, pirms 13 gadiem
andzadza rakstīja: ................ kur bij joks par Spruktu.... nepamaniju....
Joks bija: "Vai Sprukstiņš nav noguris no labās formas?"

  +2 [+] [-]

, 2011-07-20 23:21, pirms 13 gadiem
Tad jau sanāk, ka atkal ir satikušies divi pazīstami čaļi, jo Holts ar Daugavu aizpērn dzīvojās vienā numuriņā! Kā liktenis saved viens otru...
Tikai cerams, ka Kasparam izdosies aizķerties NHL, ja ne tad, lai spridzina Rīgā kopā ar Holtu, šeit viņu pratīs izmantot!

     [+] [-]

, 2011-07-20 23:34, pirms 13 gadiem
kkaads video vai fotogalerija nebuus??

  +4 [+] [-]

, 2011-07-21 00:03, pirms 13 gadiem
Hēlijs rakstīja: Tad jau sanāk, ka atkal ir satikušies divi pazīstami čaļi, jo Holts ar Daugavu aizpērn dzīvojās vienā numuriņā! Kā liktenis saved viens otru...
Tikai cerams, ka Kasparam izdosies aizķerties NHL, ja ne tad, lai spridzina Rīgā kopā ar Holtu, šeit viņu pratīs izmantot!
Tu mani aizkustināji.

  +9 [+] [-]

, 2011-07-21 09:32, pirms 13 gadiem
"- Zini, šī ir atkal ir pirmā reize pēc ilgākiem laikiem – šķiet, pēc trīs gadiem – kad atkal ieklausos, ko treneris mums saka, - ļoti daudznozīmīgi atzīst Rodrigo Laviņš"!
Šitas labs! Skaidrs ir tas, ka, Jūli tur neviens īpaši nopietni pierē neņēma....

  +3 [+] [-]

, 2011-07-21 09:32, pirms 13 gadiem
krishy rakstīja: Neņem pierē - sīkajiem pokemoniem vasarā nav ar ko nodarboties. Sēž pie kompja rij burgerus, audzē riepu un liekas visu zin labāk.
Rij burgerus, Tu nu gan esi riktīgs Rīdzinieks... lauku puikas burkānus grauž....

  +3 [+] [-]

, 2011-07-21 09:38, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Teikšu īsi un konkrēti-ja RD pie jaunā trenera vismaz iespēs to ko iespēja pie Šuplera, tad teikšu,ka jaunais treneris nav nemaz tik slikts.
Tavuprāt sanāk tā, ja ar patvaļu var uzlekt augstāk, tad kārtību nevajag?

  -1 [+] [-]

, 2011-07-21 09:42, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja kas,tad jaunā ,,Škoda'' kopš pāriešanas VW paspārnē ir daudz labākā un izturīgāka nekā ,,VOLVO'' pēc tā tā gājuma no rokas rokā pie dažādiem īpašniekiem.
Attiecībā uz RD, tad laiks rādīs cik šī pārsēšanās pie skandināvu hokeja skolas autiņa stūres mūsējiem būs laba.
Vismaz pagaidām neredzu ne mazākā pamata kliegt urā.
Nu, nu, nu. Jaunā Škoda ir laba, Octaviai seši ātrumi, standarta pakete labāka, kā vienlīdzīgajiem (cenā), bet nu nevar salīdzināt Škodu ar kaut kādu XC 60 piem.
Slēpts komentārs: marcishh
1 2 58 komentāri