Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Lipmans uzrunā... Djego Maradonu!

Lipmans uzrunā... Djego Maradonu!
Kirov, amigos, nu tad beidzot! Es zināju, ka zvanīsi...

Foto: diegomaradona.com

Jūlija beigās vajadzēja kļūt zināmam tam cilvēkam, kas kļūs par Latvijas hokeja izlases treneri. Tas nav noticis. Pastāv divas versijas – vai nu kandidātu nav vispār, vai gluži pretēji – to ir tik daudz, ka nevar izvēlēties. Jārīko skaistumkonkurss. Ja satiksiet šajās dienās Kirovu Lipmanu, viņš izskatīsies pēc tāda, kam jāiztur pārbaude, kļūstot par pretizlūkošanas pārvaldes vadītāju...

No visas jezgas, kad uzjundīja vasaras vidū, kad LHF prezidents pats izprovocēja baumas un dūmus ap iespējamo izlases trenera amata kandidātu loku, tagad pāri palicis vien Lipmana skumjais labradora skatiens. Ko viņš saka, ja pavaicā pa tiešo – klau, kāpēc nenosauci izlases treneri jūlija beigās, kā solīji? Tā arī prasīju... Kirovs saka: „Es jau nesolīju jūlijā, es solīju – novembrī...” Pareizi. Lipmans jūliju pieminēja pavisam citā kontekstā, sakot – ja tuvākajās dienās izdosies ar vienu nopietnu kandidātu vienoties, tad līgums līdz jūlija beigām būs kabatā, bet darbībā jauno kadru redzēsim jau augusta beigās vienā junioru turnīrā. Tā bija. Tagad – tā nav. Tātad nevienojties? Atkal paprasu pa tiešo... „Nu, jā...” Mēģinu aplinkus gūt apstiprinājumu, ka starp gribētajiem kandidātiem bija Vasilijs Tihonovs, Maiks Kīnans un Klements Džodoins. Federācijas galva, kājas un centrālā asinsrites sistēma atbild: „Bija, bija... Tas Džodoins bija drošākais, bet beigās viņš palika Kanādā.” Ja ņem vērā, ka Tihonovs ir vienojies ar Kazaņas klubu, Džodoins nevar, bet Kīnans grib – vai tas nozīmē, ka paliek vairs viena kārts. Maiks Kīnans? „Paliek...”, it kā cerīgi sāk atbildi Kirovs, bet uzreiz uzliek plati no vecā ratiņa arhīviem. „Bet viņš ir dārgs, ļoti dārgs...” Pārvaicāju, vai joprojām federācija paliks trenera izvēlē pie principa – vajadzīgs tāds, kas brīvs no citiem darbiem? Lipmans atbild bez minstināšanās: „Jā, tas paliek...” Kad varētu būt zināms galvenais treneris? „Darbojamies, darbojamies...” Lūk, tik tālu esam, kas, iespējams, nav nemaz tik...tuvu. Ko izlasījām starp rindām?

Kirova pirmais izgājiens treneru druvā ir bijis sekmīgs tiktāl, ka viņš ir izmaisījis gaisu, sabiedrībai ir noraidījis signālus, bet hokeja aprindām visā pasaulē patiešām licis ieklausīties – eu, latvieši meklē savai izlasei treneri. Pieminot Kīnana vārdu, rezonanse par šiem meklējumiem bija garantēta, tātad – no publiskās komunikācijas viedokļa, Lipmans ir bijis a’la mazais Stendzenieks. Uzsverot tagad novembri kā atskaites punktu, Kirovs ne tikai iegūst laiku – faktiski viņš pasaka, ka joprojām ir ar caurām kabatām. Tādā nozīmē, ka viņam īstu variantu pagaidām nav. Kīnans? Patika, ko federācijas prezidents teica par naudu... Dārgs prieks. Šoreiz tas jau bija gaumīgi, kas nozīmē – no kļūdām mācās. Vai atceraties, ka ne mazāk lēts viņam menedžera uzvalkā bija Ozoliņš, bet par to Lipmans sāka runāt pēc tam, kad pats bija noslēdzis līgumu. Tagad viņš lielo cenu min pirms pats licis savu parakstu uz papīra, kas laikam nozīmē – Kīnans patiešām nav lēts. Kas notiks tālāk? Kirovs turpinās staigāt pa pieejamo treneru tirgu ar mīnu meklētāju un pārliecinošu sejas izteiksmi. Izradīt apjukumu vai vājumu – to ienaidnieks nesagaidīs!

Starp citu, Kīnana variants prasa mazliet lielāku atkāpi, lai pasvītrotu ne tikai šī pretendenta skaļumu, bet arī šīs iespējas absurdumu. Brīnos, kā neviens, kas Lipmanam blakus, neiedomājās populārā veidā izstāstīt, ka šī nu ir tā reize, kad zirgam ir ne tikai zobos jāskatās, bet arī jāapskatās pretendenta karjeras līkloči. Maiks Kīnans strādājis NHL klubos, kur viņam sastāvā ir bijušas zvaigznes, vai – kur viņš pats ir gribējis būt par spīdekli. Ne viens, ne otrs variants neattiecas uz Latvijas izlasi. Par mūsu zvaigznēm uz ledus nav ilūziju – cik bagāti esam, tik esam – par Kīnana iespējamo spīdēšanu arī viss skaidrs. Ja Latvijas hokejā kāds ar plecu piesedz Sauli (lasi – Kirovu Lipmanu), tad viņš tiek upurēts... Lai kādu naudu Lipmans gribētu atvēlēt šim kadram, agrāk vai vēlāk Dzelzs Maiks sāktu trakot – pieprasot konkrētas un lielas lietas, kas vajadzīgas apkārt komandai. Spēlētājus viņš nomainīt nevarētu, jo nav no kā smelties. Tad mainītu apkārtējo vidi, kas nebūtu ne Vasiļjeva banāni ģērbtuvē, ne Lindstrēma psiholoģiskie triki, ne vēl jo mazāk – Ozoliņa apdrošināšanas... Tad Lipmans patiešām redzētu, cik Kīnans viņam sanācis patiesībā dārgs. Iespējams, to Kirovs labi saprot, tāpēc kož lūpā. Labi jau izklausās – Kīnans! Bet, ko tas dod Latvijas hokejam? Zviedri savulaik viņu nolīga par savas hokeja saimniecības konsultantu, bet no tā amata Maiks aizbēga, kā tikko parādījās citi varianti pie apvāršņa – bez ceremonijām un diskusijām. Iespējams, arī Latvijas variants priekš Kīnana ir tikai jauns atspēriena tiltiņš, lai atgādinātu par sevi. Jo – un tagad ieklausieties! – Maiku Kīnanu nemeklēja Kirovs Lipmans, Kīnans pats meklēja Latvijas federācijas atbildīgās personas. Kāds krievu hokeja aģents, Kīnana vārdā uzrunāja mūsu bāleliņus – sak, klients ir pieejams... Tas laikam vēl vairāk akcentē to situāciju, kādā slavenais treneris šobrīd atrodas. Iespējams, ka viņš vienkārši ar Latvijas izlasi gribēja piešķilt priekš sevis KHL piķi – kas, ja paskatāmies kartē, turpat blakus vien ir.

Ja Lipmanam pie izlases vajag vārdu, nevis rezultātu, tad Kīnans ir jāņem. Bet vēl labāk paņemt par treneri Djego Maradonu – viņu pazīst visā pasaulē nesalīdzināmi plašāks loks. Maradonam ar hokeju nav nekāda sakara? Nu, un? Vai tad Kīnans ar savu pieredzi var mums iedot vairāk? Ja par atskaites punktu kalpo viņa ekspansīvais raksturs, tad tāpēc jau nav jāalgo treneris par 300 000 dolāru, kas prot hokejistu ģērbtuvē izslēgt gaismu, iespert pa miskasti, vai salauz pret apmali pirmo nūju, kas pagadās pa rokai. Latvijas izlasei šajā attīstības posmā un realitātē nevajag motivātoru vai iedvesmotāju, kāds neapšaubāmi ir Maiks Kīnans. Mums vajag treneri, kas prot izmantot uz laukuma mūsu pieticīgo resursu. Kīnans tāds nav un, nekad nav bijis. Ar zvaigznēm sastāvā ņēmis Stenlija kausu, bez zvaigznēm – visai ātri padzīts no amatiem... Turklāt, Latvijas izlase nav klubs. Kirovs nekad nav teicis, ka viņš atrodas tajā dzīves plauktā, kad viņam nav kur likt naudu. Bet Kīnana gadījums ir tieši tāds! Ja nav kur likt naudu, var paniekoties... Tautai, neapšaubāmi būs interesanti, žurnālistiem tāpat. Bet, kas tiks izlasei? Jēga iet ar līkumu...

Tomēr bez trenera nepaliksim – tas skaidrs. Iespējams, ka nejaušības un labo apstākļu sakritību dieviete atkal pagriezusies pret Lipmanu. Vai pamanījāt ziņu, ka nule kā no Sanktpēterburgas SKA hokeja sistēmas izmests Vladimirs Jurzinovs juniors? Pirms sezonas viņš palicis bez darba. Lipmans ļoti labi zina veco Jurzinovu – vairākas reizes Kirovam izdevās viņu savulaik pieradināt pie Latvijas izlases dažādos posteņos (treneris, konsultants, vērotājs, palīgs). Varu derēt, ka zvans junioram jau ir noticis. Abas puses ir izmisušas, abi meklējas. Lipmanam ir ko piedāvāt, turklāt paturam prātā, ko viņš meklē – no citiem darbiem brīvu treneri, kurš strādātu gan ar junioru, gan lielo izlasi. Junioriem šogad lielā grupa Kanādā – maz būs tādu treneru uz šīs planētas, kas neredzētu šajā iespējā izdevīgumu. Risku nekādu, jo mūsējos tāpat tur vairāk pērs, nekā apdāvinās. Kurš uz treneri rādīs ar pirkstu? Neviens, jo tādi esam... Ar lielo izlasi ir mazliet savādāk, taču Jurzinovs zina pamatus, sauso atlikumu. Pieņemu, ka arī viņam Rīgas Dinamo un Latvijas izlase ir sinonīmi, kas varētu iedvesmot. Protams, visu ķēķi viņš nezina, taču šajā sarunu un uzdrošināšanās posmā tādas nianses nav svarīgas. Arī naudu viņš noteikti paprasīs mazāku nekā Kīnans. Vai nav laime pilnībā! Vaicāsiet – vai būs labums? Par to šobrīd maz kāds domā. Ja kuģis ir jūrā un tam ir sūce, diez vai ir daudz laika domāt par publiskā iepirkuma izsludināšanu, izvēloties firmu, kas caurumu aizlāpīs. Latvijas hokejs neatrodas atklātos ūdeņos, taču laivā caurumu ir gana. Jurzinovs juniors kā variants? Būs tāds stāsts, redzēsiet... Vai ar laimīgām beigām? Paturam prātā Kirova stihiju un jaunības dienu aizraušanos – cirku. Viņam šie numuri vai iznācieni parasti sanāk.

1 2 36 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2011-08-02 09:11, pirms 13 gadiem
Urrāā! Maradona būs par galveno!!!

  +8 [+] [-]

, 2011-08-02 09:11, pirms 13 gadiem
Paņem tak Gintu Bisenieku un būs nedārgi un labi.

  -4 [+] [-]

, 2011-08-02 09:14, pirms 13 gadiem
Varbūt tomēr Beļavski?

  -3 [+] [-]

, 2011-08-02 09:18, pirms 13 gadiem
Armand, tu ar varētu pats pastrādāt pie skautinga un tad ieteikt Kiram labākos variantus...pieļauju, ja jau pieminēji Jurzinovu, tad tās baumas tik aizies

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 09:19, pirms 13 gadiem
Saimonss rakstīja: Paņem tak Gintu Bisenieku un būs nedārgi un labi.
Bisenieks varetu but labs junioru izlases treneris, bet nejau nacionalas izlases treneris. visu muzu nemies pa bernu un janiesu hokeju. patrenejis dazus LAC klubus, bet tas tomer nav tas pats, kas vadit nacionalo izlasi.

     [+] [-]

, 2011-08-02 09:21, pirms 13 gadiem
Vaitad Kīnans kādus gadus piecus nav metis pie malas trenēšanu?
Kapēc tādu ņemt?

  +4 [+] [-]

, 2011-08-02 09:24, pirms 13 gadiem
Govermenc rakstīja: Varbūt tomēr Beļavski?
Nav jēgas. Kā treneris pilnīgi neko nav izdarījis...

     [+] [-]

, 2011-08-02 09:25, pirms 13 gadiem
Beļavski piedāvāju jau pirms gada, bet visi atmeta ar roku - esot pārāk vājš un mazpieredzējis...

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 09:35, pirms 13 gadiem
Par junioru izlases treneri augustā ieliks Maticinu, un līdz novembrim skatīsies, kas notiks ar Rīgas Dinamo, ja viņiem viss būs hok, tad par galveno liks Peku.. priekš kam naudu tērēt un uz izlasi būs klāt kad atbrīvosies vairāki hokejisti..

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 09:42, pirms 13 gadiem
Par Kīnanu pilnībā piekrītu, neuzskatu viņu par treneri, kas varētu sasniegt augstus rezultātus ar Latvijas izlasi, tiešam, vienīgais kāpēc viņam varētu būt vajadzīga Latvijas izlase, ir lai atkal paradītos uz skatuves.

Un protams Kiram sanāca kā vienmēr, plāni grandiozi un par tiem nekautrējas stāstīts (taisīt intrīgas), bet beigu beigās sanāk aizķerties aiz pēdējā glābšanas riņķa...

  +9 [+] [-]

, 2011-08-02 09:53, pirms 13 gadiem
Vispār jau tajā U-20 vairāk prasītos kāds ārzemnieks, vai vismaz LV treneris, kurš nav saistīts ar LV notiekošo, jo tie blatņiku un sponsoru sīči sastāvā ir drusku apnikuši....

     [+] [-]

, 2011-08-02 09:56, pirms 13 gadiem
Eh,jau zb visi šitie joki ap un par LV hokeja izlasi.
Kā būs tā būs, un nav ko te baigi iespringt.

     [+] [-]

, 2011-08-02 09:58, pirms 13 gadiem
Tanabe rakstīja: Beļavski piedāvāju jau pirms gada, bet visi atmeta ar roku - esot pārāk vājš un mazpieredzējis...
Un tā ir taisnība.
Nav ko LV izlasi uzticēt nepieredzējušiem treneriem,lai tie veiktu savus pieredzes gūšanas eksperimentus.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-02 10:03, pirms 13 gadiem
Nu tad paliek Kerch...

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 10:05, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Bisenieks varetu but labs junioru izlases treneris, bet nejau nacionalas izlases treneris. visu muzu nemies pa bernu un janiesu hokeju. patrenejis dazus LAC klubus, bet tas tomer nav tas pats, kas vadit nacionalo izlasi.
Tas nav vērā ņemams arguments. Kīnanam vispār tumša bilde kas te ir kas. Biseniekam ir jādod iespēja, pieļauju, ka neizšķērdēs.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 10:08, pirms 13 gadiem
Kaut gan tieši tagad izskatās, ka tas tiešām beigu beigās varētu būt Jurzinovs juniors.... jo čalis ir bez darba un kontakti ar Jurzinovu vecāko Kiram ir gana labi un vai nu pa čomam viens otram tagad nepalīdzēs... Rezultātā Kira dabūs sev ne pārāk dārgu (bet vai labu?) galveno treneri... un Jurziks vecākais iekārtos savu atvasi atkal darbā!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 10:28, pirms 13 gadiem
un tagad gaidam driizumaa kad dzeltenie jau rakstiis ka LV izlases trenera kandidaats ir Jurzinovs.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-02 10:46, pirms 13 gadiem
Šo teikumu es izvirzu uz pulicera prēmijas balsojumu:

"
No visas jezgas, kad uzjundīja vasaras vidū, kad LHF prezidents pats izprovocēja baumas un dūmus ap iespējamo izlases trenera amata kandidātu loku, tagad pāri palicis vien Lipmana skumjais labradora skatiens.
"

     [+] [-]

, 2011-08-02 11:01, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Kaut gan tieši tagad izskatās, ka tas tiešām beigu beigās varētu būt Jurzinovs juniors.... jo čalis ir bez darba un kontakti ar Jurzinovu vecāko Kiram ir gana labi un vai nu pa čomam viens otram tagad nepalīdzēs... Rezultātā Kira dabūs sev ne pārāk dārgu (bet vai labu?) galveno treneri... un Jurziks vecākais iekārtos savu atvasi atkal darbā!
tieši to pašu Tu teici par Vasju Tihonovu... nepiepildījās...

     [+] [-]

, 2011-08-02 11:07, pirms 13 gadiem
Nu nez! Ka tik neiznāk kkas līdzīgs kā ar biatlonu - federācijas vadītājam nauda ir, bet skops (attiecībā uz to, kas notika pēc čempja). Domāju, ka Ozoliņam veiktos labāk treneru meklējumos un būtu vismaz kkāda skaidrība, bet tagad - nekādas skaidrības un tas nenāk par labu arī spēlētājiem.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 11:11, pirms 13 gadiem
paldies pa rakstu, gaidam treneri.

     [+] [-]

, 2011-08-02 11:58, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: tieši to pašu Tu teici par Vasju Tihonovu... nepiepildījās...
Nu cerams, ka atkal nepiepildīsies! Reāli jau tiešām gribētos, lai Kira beidz te ākstīties un spēlēt teātri (kā Puče raksta: cirku) un ņem kādu pašmāju kadru (teiksim to pašu Beļavski) un miers.... būs viņam tad gan salīdzinoši lēts kadrs, gan dzīvokli un mašīnu nevajadzēs, gan arī daudzmaz zinās arī tagadējos izlases kadrus un kaut vai pašu abstanovku kādā te valda ap hokeja saimniecību....

  +3 [+] [-]

, 2011-08-02 13:25, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Nu cerams, ka atkal nepiepildīsies! Reāli jau tiešām gribētos, lai Kira beidz te ākstīties un spēlēt teātri (kā Puče raksta: cirku) un ņem kādu pašmāju kadru (teiksim to pašu Beļavski) un miers.... būs viņam tad gan salīdzinoši lēts kadrs, gan dzīvokli un mašīnu nevajadzēs, gan arī daudzmaz zinās arī tagadējos izlases kadrus un kaut vai pašu abstanovku kādā te valda ap hokeja saimniecību....
Es teiktu, ka vajag atpakaļ veco, labo Ļoņu Beresņevu
Tā ņemšanās ap ārzemniekiem man nešķiet diez ko lietderīga, ne no austrumu, ne rietumu puses.
Hokeja cilvēki saka, ka viņš kopš 2006. OS (kad pēdējo reizi bija kā galvenais ar izlasi) kā treneris esot stipri audzis.
Situāciju U20 vecumā viņš puslīdz pārzin, lielo izlasi arī - lai ņem un strādā.
Skaidrs, ka uz PČ nebrauks pilnīgi visi spēcīgākie spēlētāji, bet no braucējiem viņš spētu izveidot normālu komandu.

Tas tā, tīri subjektīvs viedoklis

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 13:42, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Es teiktu, ka vajag atpakaļ veco, labo Ļoņu Beresņevu
Tā ņemšanās ap ārzemniekiem man nešķiet diez ko lietderīga, ne no austrumu, ne rietumu puses.
Hokeja cilvēki saka, ka viņš kopš 2006. OS (kad pēdējo reizi bija kā galvenais ar izlasi) kā treneris esot stipri audzis.
Situāciju U20 vecumā viņš puslīdz pārzin, lielo izlasi arī - lai ņem un strādā.
Skaidrs, ka uz PČ nebrauks pilnīgi visi spēcīgākie spēlētāji, bet no braucējiem viņš spētu izveidot normālu komandu.

Tas tā, tīri subjektīvs viedoklis
Lai ņem Lolitu Andriševsku - nebūs dārgi, toties, kas par bezmaksas reklāmu Latvijai - pirmā sieviete kā Elites grupas izlases trenere Daudzi ārzemju mediji par to rakstītu

     [+] [-]

, 2011-08-02 13:43, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Bisenieks varetu but labs junioru izlases treneris, bet nejau nacionalas izlases treneris. visu muzu nemies pa bernu un janiesu hokeju. patrenejis dazus LAC klubus, bet tas tomer nav tas pats, kas vadit nacionalo izlasi.
Nu bet katrs treneris kādreiz trenē kādu nacionālo izlasi pirmo reizi savā biogrāfijā. Neviens nepiedzimst ar dzimšanas apliecībai pievienotu CV - iepriekšējā dzīvē trenēju tādas un tādas valsts pieaugušo nacionālo izlasi.
Ja tu runā par pakāpeniskumu un, ka Biseniekam vajadzētu nosākuma patrenēt Lietuvas vai Spānijas nac. izlasi, tad cita lieta, lai gan tāpat nedomāju, ka tam ir kāda liela nozīme (ja HK Rīga var salikt Spānijas izlasi), tad domāju šo posmu var izlaist.

     [+] [-]

, 2011-08-02 13:53, pirms 13 gadiem
Kāda jēga būtu ņemt par treneri Krievu(t.i. Jurzinovu)?! Tad jau nebija nekādas vajdzības atbrīvot znaroku... Tāpat tad izlases spēlē nekas diži nemainītos! :/

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 14:03, pirms 13 gadiem
Armand:

"Arī naudu viņš noteikti paprasīs mazāku nekā Kīnans."
Neaizmirsti, no kāda kluba Jurzinovs jaunākais nāk - no kluba miljonāra, pat miljadiera (skatoties protams kādās valutās rēķina, tādēļ diez vai Jurzinovs, jr. būs ļoti lēts variants. Jā lētāks par Kīnanu noteikti, bet nedomāju, ka lēts, un nedomāju, ka spēs radīt vienotu izlases garu, bet ja tas šobrīd atkritis otra plānā, tad kāpēc tiešām nepanemt kaut to pašu Beresņevu vai Bisenieku, būs letāk un savējais.
Turklāt, ja Jurzinovs iepazīsies ar tevis aprakstītajiem Lipmana meklēšanās līkločiem, un uzzinās, ka Kiram palicis tikai viens kandidāts par 300 000 (protams ir jau vēl laiks citiem, bet nemaz tik daudz tā laika nav, turklāt runāju par šo brīdi), tad Jurzinovs, jr. var vienkārši pateikt: "Es zinu, ka neesmu tā vērts (no to droši vien vinš neteiks), bet ja nevēlies maksāt 300 000, tad vari mani dabūt par "nieka" 60 000. Hei, tas taču 5 reizes lētāk! A, ja nē, tad maksā Kīnenam bvisus 300 000."
Protams, ka gan jau Kirovs atradīs arī citus variantus un viss no kārtosies lētāk un mierīgāk, vienigais domāju, ka, jebkurš treneris, zinot, ka tika izskatīta kandidatūra par 300 000 USD, mēģinās arī nokāst pēc iespējas lielāku piķi, spēlējot uz to, ka citādi Lipmans paliks ar Dzelzs Maiku.
Tad tik glāpšanas riņķis varētu būt treneris, kurš nav strādajis ar kādas valsts pieaugušo izlasi, un ļoti grib šo atspēriena punktu. Jurzinovs jaunākais arī nekad nav kā galvenais treneris trenējis kādas valsts izlasi, taču, viņš ir JURZINOVS (tā JURZINOVA! dēls), un viņš nāk no SKA, un CSKA un Lokomatīves (ja nekļūdos), un vispār jums (mums; Lipmanam) pagaidām nav citu reālu variantu (vismaz pagaidām). Beigās liela ekonomija var nesanākt, bet nu kaut ko jau ietaupīs...

  +3 [+] [-]

, 2011-08-02 14:10, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: Es teiktu, ka vajag atpakaļ veco, labo Ļoņu Beresņevu
Tā ņemšanās ap ārzemniekiem man nešķiet diez ko lietderīga, ne no austrumu, ne rietumu puses.
Hokeja cilvēki saka, ka viņš kopš 2006. OS (kad pēdējo reizi bija kā galvenais ar izlasi) kā treneris esot stipri audzis.
Situāciju U20 vecumā viņš puslīdz pārzin, lielo izlasi arī - lai ņem un strādā.
Skaidrs, ka uz PČ nebrauks pilnīgi visi spēcīgākie spēlētāji, bet no braucējiem viņš spētu izveidot normālu komandu.

Tas tā, tīri subjektīvs viedoklis
Pirms pāris gadiem es būtu iebildis, bet šajā situācijā, ja būtu jāizvēlas no kādiem vietējiem kadriem Berja tiešām varētu būt pats optimālākais variants, jo arī ar malaģošku tagad tieši Berja atgriezās Elitē... + vēl kas nebūtu mazsvarīgs fakts - Berja Kiram daudz pretī nerunā (faktiski nemaz nerunā) un Kiram tādas lietas patīk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-02 15:38, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Pirms pāris gadiem es būtu iebildis, bet šajā situācijā, ja būtu jāizvēlas no kādiem vietējiem kadriem Berja tiešām varētu būt pats optimālākais variants, jo arī ar malaģošku tagad tieši Berja atgriezās Elitē... + vēl kas nebūtu mazsvarīgs fakts - Berja Kiram daudz pretī nerunā (faktiski nemaz nerunā) un Kiram tādas lietas patīk!
Laikam jau paguvi aizmirst,ka Berja stāvēja blakus Znarokam, kad šajā PČ šis trio (Značoks,Haris un Berja) gandrīz LV hokeja izlasi atgrieza tajā pašā punktā kur tā bija vel 1995. gadā,tobiš uz PČ B grupu?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 18:07, pirms 13 gadiem
kā Dārziņš saka: "Nu nebur drāmu"...Lipmans ir sabūris drāmu un beigās paziņos, ka izlases treneris būs Loņa... dzīvnieki!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-02 18:20, pirms 13 gadiem
Nu gan Armands izlēja visu savu žulti atriebjot par savu čomu.Ar Ozoliņu Kira protams izrīkojās neglīti (lai gan mēs vēl aizvien par to pilnīgi visu nezinām),tomēr šis raksts manuprāt ir demagoģija.Varētu padomāt ,ka Puče neko nav dzirdējis ,par ,,āķa izmešanu'' un ,,pīļu laizšanu'' pirms līgumu slēgšanas.Tā sportā ir ierasta lieta un Kira nebūs savas tautas cienīgs dēls ,ja nedarītu tā pat.

     [+] [-]

, 2011-08-02 20:03, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Laikam jau paguvi aizmirst,ka Berja stāvēja blakus Znarokam, kad šajā PČ šis trio (Značoks,Haris un Berja) gandrīz LV hokeja izlasi atgrieza tajā pašā punktā kur tā bija vel 1995. gadā,tobiš uz PČ B grupu?
Nu formāli izlasi vadija Znaroks (bija glavnijs) tātad viņam arī visa atbildība! Berja kā galvenais bija pie U-20.... U-20 gana pārliecinoši atgriezās Elitē!

     [+] [-]

, 2011-08-02 21:43, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Bisenieks varetu but labs junioru izlases treneris, bet nejau nacionalas izlases treneris. visu muzu nemies pa bernu un janiesu hokeju. patrenejis dazus LAC klubus, bet tas tomer nav tas pats, kas vadit nacionalo izlasi.
un kā Tu zini vai viņš būtu vai nebūtu labs vai slikts. tukša muldēšana par tēmu...
1 2 36 komentāri