Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Tampabeja dod Karsumam mājienus – varbūt tinies, vecīt...

Tampabeja dod Karsumam mājienus – varbūt tinies, vecīt...
Esi pacietīgs, Mārtiņ! Tā hokejistu uzmundrina jau vairākus gadus. Vai Karsuma pacietībai ir robeža?

Parakstījis vienvirziena līgumu ar NHL klubu, latviešu hokejists Mārtiņš Karsums, iespējams ir tālāk no šīs līgas, nekā bija pirms gada.

Vēl nekas nav noticis, bet lietas priekš Mārtiņa Karsuma viņpus okeāna virzās ne visai labvēlīgi. Noslēdzis vasaras beigās vienvirzienu līgumu ar Tampabejas „Lightning”, viens no pēdējo gadu Latvijas hokeja dimantiem publiskajās sarunās bija gana pašapmierināts. Līguma formu pieminu apzināti, jo tas bija kā sava veida bubulis Mārtiņa iepriekšējo gadu statusam. Tagad redzams, ka vienvirziena līgums vēl negarantē vietu NHL, pat, ja tas slēgts ar domu, ka puika savos divdesmit ar astīti gados spēs klubam palīdzēt, ja ne kā pirmās un otrās (būsim godīgi pret Ziemeļamerikas hokeja prasībām) maiņas ietvarā, tad vismaz centīgi piespēlēs komandas speciālajām vajadzībām. Ja ne veidot, tad vismaz graut...

Pirmais signāls par Karsuma atbilstību NHL kalibram pienāca pavasarī no Bostonas. Aizmainot Mārtiņu uz Tampabeju, viņa iepriekšējie saimnieki it kā taisnojās, ka visus talantus viņi nevar paturēt, bet patiesība droši vien ir kaut kur pa vidu. "Bruins” tajā brīdī bruņojās "play off’ spēlēm un meklēja resursus, lai veiktu atbilstošas kvalitātes rokādes. Karsums nonāca Floridā, kas tobrīd tikpat mērķtiecīgi meklēja nākamās (tātad – šīs!) sezonas virknējumu. Izmētāts pa dažādiem posmiem, Mārtiņš tā kā formāli iederējās „Lightning” komandas ķīmijas formulā, taču pārliecība, ka tas patiešām piestāv abām darījuma pusēm, nebija. Garantijas varēja dot līgums, par ko Karsuma aģents pastīvējās, bet tomēr savu panāca – tā sauktais „one way” (vienvirziens) princips paredz vienlīdzīgu atalgojumu, neatkarīgi no līgas, kurā tev atļauj vai liek spēlēt. NHL klubos pārsvarā spēlē hokejisti ar šādiem nosacījumiem, kas it kā pasargā censoni no menedžmenta vēlmes viņam likt paostīt fārmklubu ģērbtuvju sviedru smaku.

Tehniski Karsums pie tādas vīzijas tika, taču līguma lielums jeb vēl precīzāk - mazums (ap 500 000 dolāru), lika noprast, ka tik viegli lietas tālāk nevirzīsies. Sezonu latvietis sāka... fārmklubā, kas bija mērens šoks gan viņam pašam, gan līdzjutējiem. Aģents tā kā mazliet paflirtēja ar kluba vadību, pavicinot viņiem deguna galā KHL kabatlakatiņu (it kā Rīgas „Dinamo”, it kā Znaroka „MVD”), taču tas vairāk bija stratēģisks manevrs – sak, mums ir piedāvājumi, bet labāk dodam priekšroku NHL. Nenostrādāja. Pat sliktāk – Karsumu vēl pamala pa fārmkluba maiņām, kas iedomātajam NHL pamatsastāva vecim varēja uzdzīt vieglu riebumu...

Kas notiks tālāk? Mārtiņam šī pirmā nopietnā sezona NHL laukumos ir vajadzīga tāpat kā NBA basketbolistam tetovējums – nu, ļoti vajadzīga. Tas pacels viņa tirgus vērtību vismaz divas reizes. Eiropā, ar to vispirms domāju KHL – noteikti. Tajā pašā laikā Tampabejas kluba vadība dara visu, lai palīdzētu Karsumam pašam pēc iespējas ātrāk pieņemt lēmumu, kas varētu būt no sērijas – vecīt, varbūt tomēr brauc uz mājām (atkal ar to domājot Eiropu)... Skan skarbi, bet savādāk kluba vadības attieksmi nenoformulēsi. Lauzt līgumu viņi negrib, jo tad ir jāsamaksā visa nauda par pilnu sezonu, mainīt – nav pret ko, nav piedāvājumu, pamatsastāvā arī vieta neatrodas, bet pats varonis no laba prāta nekur neskrien. Pabaidīja, bet neskrien... Ja hokejists nospļaujas, atmet visam ar roku un brauc uz Rīgu (Maskavu, Prāgu vai Stokholmu), tas ir īstermiņa plāns, kas karjerai neko labu nesola. Materiālajā ziņā tā noteikti būtu tuvredzīga perspektīva.

Pirmkārt, pašreizējā Karsuma cena līgā ar „K” burtu nav lielāka par 30 000 – 40 000 eiro mēnesī un tā pie noteiktu apstākļu sakritības varētu būt pēdējā augstākā latiņa. Nespēdams atrādīt uz ledus savas kvalitātes, Karsums tiktu ierakstīts citā – zemākā letes plauktā un ej nu nākamvasar kādam iestāsti, ka tu patiesībā esi labāks. Otrkārt, materiālajā ziņā viņš šobrīd to pašu naudu saņem, mīņādamies pie sapņu līgas sliekšņa. Ja tie paši noteiktie apstākļi viņu ieceļ sezonas gaitā „Lightning” sastāvā vai maiņu rezultātā viņš nonāktu cita NHL kluba paspārnē ar garantētu vietu galvenās komandas sastāvā – raug, Mārtiņa CV sāktu piebriest ar solīdiem argumentiem, kas ilgtermiņā garantē līgumu Krievijā tuvu miljonam bez nodokļiem.

Ko darīt? Mazliet vēl nogaidīt. NHL Karsumam ir tuvāk kā jebkad agrāk, lai gan pacietības vadzis nu jau aizlūzis. Skriet atpakaļ uz mūsu puses hokeja laukiem viņš vienmēr varēs, atgriezties pie Ziemeļamerikas putukrējuma, tagad aizcērtot durvis – diez vai. NHL ir stāsts ne tikai par meistarību, bet arī raksturiem. Ja tu esi vecis un tev ir mērķis, tad agrāk vai vēlāk tiksi atalgots. Ja Karsumam ir pārliecība, ka viņš ir pelnījis spēlēt NHL, tad viņš tur nokļūs. Nav šaubu, ka pat šajā situācijā izlūki viņu vēro un vērtē. Ja viņš pats šaubās par savas pacietības mēru, tad tas ir pirmais solis, lai pasūtītu biļeti uz Rīgu (Maskavu, Prāgu vai Stokholmu)...

1 2 38 komentāri

 +29 [+] [-]

, 2009-12-01 14:41, pirms 15 gadiem
Gribu dzirdeet ko pats Martins saka!
Slēpts komentārs: stapo

     [+] [-]

, 2009-12-01 14:53, pirms 15 gadiem
mja - gaidto butu labi arii kaadu punktinju pakraat... cik redzeeju paaris speles ar vinju... iespaids nu taads, apmeeram kaads ir, kad izbradaa tavu pukju dobi! it kaa speeka speeli speelee, bet cik maniiju nav iisti tur kur vinjam butu jaabut lai izdariitu labus metienus... redzeeju gan tikai divas speles pagaidaam...

     [+] [-]

, 2009-12-01 14:57, pirms 15 gadiem
Patīk pēdējā rindkopa - Skriet uz Eiropu paspēs....

Es uzskatu, ka viņam šis gads noteikti jāaizvada kvai AHL un, ad jau redzēs kā būs nākamgad
Slēpts komentārs: Raitcha

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 15:07, pirms 15 gadiem
eDzuliC rakstīja: Es uzskatu, ka viņam šis gads noteikti jāaizvada kvai AHL un, ad jau redzēs kā būs nākamgad
un ta katru gadu, lol
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 15:11, pirms 15 gadiem
Beidzot arī Puče pasaka, kā ir- nu nemaksā viņš to naudu, ko tampa piekrita maksāt. Līdz ar to Eiropā nereāli, ka kāds viņu par to ņems. Tāpēc vi'ņam gudrāk šo gadu noslidināties pa AHL, kur garantēts piķītis. Nākamgad gan uz Eiropu, jo Amerikā nevienam viņu vairs nevajadzēs

 +12 [+] [-]

, 2009-12-01 15:11, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Nē, nē, nepiekritīšu Armandam. Ja tagad nav ticis NHL, tad tur arī nebūs. Bostona atbrīvojās no viņa, Tampa deva iespēju pierādīties - pilnīgi neko neparādīja. Nav variantu NHL.
Vasarā viss sāksies no sākuma. Un tad varianti parādās.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-01 15:13, pirms 15 gadiem
Nja domāju,ka viņš šo sezonu pabeigs KHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-12-01 15:19, pirms 15 gadiem
es ceru, ka zvaigznes iegrozīsies tā, lai viņam beidzot ir stabila 1. maiņa ahl, daudz spēles laika un daudz metienu pa vārtiem - daudz met, daudz trāpa. šī tiešām ir viena no pēdējām iespējām aizķerties pasaules ātrākajā līgā, ja nu vienīgi atbrauc, un sāk spēlēt kā filatovs, tad gan, domājams, nhl kodīs pirkstos un ņems mēģināt. es tiešām ceru, bet realitāte parasti ir daudz pelēkāka, diemžēl.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 15:19, pirms 15 gadiem
Zorix rakstīja: Gribu dzirdeet ko pats Martins saka!
pilniigi piekriitu !!
nevis viena tante teica otra teica, bet tieshaam labaak pagaidiit un paklausiities ko par to visu saka pats Karsums!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-01 15:39, pirms 15 gadiem
Viss jau ir viņa paša rokās. Ja sāks gūt punktus, tad gan jau ka šo atkal uzaicinās uz Tampu.
Pagaidām gan nekas par to neliecina.

P.s. Armand, cik liela varbūtība, ka Kulda šosezon varētu debitēt NHLā?

  +3 [+] [-]

, 2009-12-01 15:41, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Atceros, ka vienreiz man ironiski rakstiji, ka kā gan NHL, DEL un citu līgu treneri un funkcionāri nesaredz, ka mūsu spēlētāji ir tik talantīgi. Mēs līdzjutēji gan to saredzam.
Šķiet, ka pavisam drīz mēs varēsim ievērtēt kurā līgā Karsuma talants tiks novērtēts.Protams, ka labam hokejistam ceļš uz pasaules hokeja Meku NHL nekad netiek bloķēts, bet palasot gan šo rakstu gan citus pieejamos lasām un klausām gabalus šķiet, ka mēs tomēr būsim mazliet pārvērtējuši Karsuma iespējas. Un varbūt viņš pats arī.
Nu ne jau visiem viss notiek gludi... kaut vai mūsu pašu Žoltoka piemērs. Tikai Karsumam pēc iespējas ātrāk vajadzētu norīt vilšanos un atsākt kapāt, tad arī vēl viss būs iespējams.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-01 15:43, pirms 15 gadiem
Nesaprotu, kāpēc runā tikai par KHL... man pat šķiet,
ka Karsums itin labi iederētos DEL kanādiskajā hokejā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-12-01 16:19, pirms 15 gadiem
Nu nespeelees vinnss NHL!Lai kaa mees gribeetu!NESPEELEES.
Lai ko rakstiitu hokeja eksperti.Un ja speelees,es uzkaapssu Vanssiniekaa un pateikssu ka nnemu savus vaardus atpakall!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 16:28, pirms 15 gadiem
Packa rakstīja: Nu ne jau visiem viss notiek gludi... kaut vai mūsu pašu Žoltoka piemērs. Tikai Karsumam pēc iespējas ātrāk vajadzētu norīt vilšanos un atsākt kapāt, tad arī vēl viss būs iespējams.
Piekrítu, ka ir péc iespéjas átrák moráli jáatgústas. Tiesi morálá noturíba músu puisus biezi vien iegáz - kad neiet tad neiet. Nu nedríkst nospljauties un braukt atpakalj! Ir jásakoz zobi un jáspélé cik labi vien var. Sanjemies tak vírieti!

     [+] [-]

, 2009-12-01 16:39, pirms 15 gadiem
"Ne viss ir zelts, kas mutē spīd."

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 16:41, pirms 15 gadiem
Šis gadijuma nav Armanda pirmais raksts par sportu pec ļoti ilga laika>?

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 16:42, pirms 15 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Nu nespeelees vinnss NHL!Lai kaa mees gribeetu!NESPEELEES.
Lai ko rakstiitu hokeja eksperti.Un ja speelees,es uzkaapssu Vanssiniekaa un pateikssu ka nnemu savus vaardus atpakall!
Tu vari atsuutiit savus kontaktus!!!
Palasiet savus komentaarus pagaajushajaa gadaa un tagad!!! Dalbajobi juus visi esat!!! Hokeja profesori Internetaa visi baigi gudri Vot shito visu dziivee juus nekad nepateiktu, tapeec ka esat miikstie un komentus rakstat tikai internetaa Bernudrzs!!!
Taa vietaa lai tagad te gudri spriedeleetu ( ko juus ariii nemaakat ) buutu atbalstiijushi, es marchas vietaa, pie pec PC kad izvilks Lv izlasi, nemaz nerunaatu un parakstus nedaliitu. daunji

  +3 [+] [-]

, 2009-12-01 16:45, pirms 15 gadiem
Viss pareizi, kā Puče teica : "ja raksturs vecim ir, tad tikai jāiztur un viss būs". Mārtiņ, turies pretī pārbaudījumiem! Tu vari! Tev jāspēlē tur tāpēc, ka varbūt esi pelnījis vairāk nekā dažs labs cits... Viss ir atkarīgs no Tevis paša un tavas attieksmes. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 17:08, pirms 15 gadiem
Bobby Orr rakstīja: Nu nespeelees vinnss NHL!Lai kaa mees gribeetu!NESPEELEES.
Lai ko rakstiitu hokeja eksperti.Un ja speelees,es uzkaapssu Vanssiniekaa un pateikssu ka nnemu savus vaardus atpakall!
Tu liekas ka esi no tās "pļūtītāju sugas". Ka tik nesanāk tā, ka jākāpj tai vantiniekā būs. :-) Jeb vai tu gaišreģis esi? Tādi kā tu, "neveiksminieki"
sež portālā un nožēlojami apd...š citus, jo ai kā skauž ,ka pašam nekas tā īsti nesanāk.

     [+] [-]

, 2009-12-01 17:10, pirms 15 gadiem
Pučem vajag aizūtīt Ozoliņu, lai izstāsta Mārtiņam čo pačom. Vajag tikai pacietību un neatlaidīgu darbu.
Slēpts komentārs: Bobby Orr

  -2 [+] [-]

, 2009-12-01 17:14, pirms 15 gadiem
godzilla rakstīja: Tu liekas ka esi no tās "pļūtītāju sugas". Ka tik nesanāk tā, ka jākāpj tai vantiniekā būs. :-) Jeb vai tu gaišreģis esi? Tādi kā tu, "neveiksminieki"
sež portālā un nožēlojami apd...š citus, jo ai kā skauž ,ka pašam nekas tā īsti nesanāk.
vel viens smirdona.hilfigeram draudzinnss!tu raspizgai,kur es kaadu esmu apdirsiss?????

     [+] [-]

, 2009-12-01 17:25, pirms 15 gadiem
Puče var nepateikt neko, bet taapat ir LAAAAAB!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-01 17:33, pirms 15 gadiem
Man interesē vai Mārtiņš jelkādam tajā NHL ir vajadzīgs? Ap Bostonu tur labi ilgi grozijās, bet laikam galā izrādijās nevajadzīg. Tampā Mārtiņš laikam bija vienkārši līdzeklis lai atbrīvotos no Rečija. Jācer ka kādu dienu kādam iekš NHL atvērsies un Karsums tiks pie nopietnas spēlēšanas.

     [+] [-]

, 2009-12-01 18:00, pirms 15 gadiem
visu cienu martinam!!!bet citi komandaa ir labaki ja jau vinu nenem!!!lai gaida lidz beigam un brauc uz rigu!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 19:48, pirms 15 gadiem
fans366

Eiropas hokejs ne tuvu neaprobežojas ar KHL un arī KHL ir dažādas komandas ar dažādām vajadzībām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-01 21:07, pirms 15 gadiem
Raitcha rakstīja: Kautkāds savārstījums no zila gaisa īstenībā...
Vis ir itkā iespējams, tas itkā liek tā noprast utt. Neviens vārds ar apstiprinājumu. Vit tas tā teica tad un tad...
Un tgd visa Latvija skries un auros, ka Karsums atgriežas Eiropā...
Ieliktu (+),ja nebūtu pēdējais teikums...
1 2 38 komentāri