Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Septembrī sākās Rudņeva rudens?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Septembrī sākās Rudņeva rudens?
Artjoms Rudņevs septembrī lika par sevi runāt visai futbola Eiropai. tagad viņš cer izcelties Latvijas izlases rindās.

Tik daudz, cik aizvadītajā mēnesī Eiropas futbola aprindās runāts un rakstīts par Artjomu Rudņevu, sen nav runāts un rakstīts ne par vienu no Latvijas futbolistiem un bieži tik daudz nav runāts un rakstīts vispār par kādu no Latvijas sportistiem. Septembrī liekam pirmajā vietā tieši 22 gadus veco Latvijas izlases uzbrucēju un ceram, ka šajā rudenī viņš liks par sevi runāt vēl.

1. Artjoma Rudņeva trīs gūti vārti UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēlē Poznaņas "Lech" rindās Turīnā pret "Juventus". Vieni vārti ar 11 m soda sitienu (jau tas fakts vien, ka komandas jaunpienācējam un vienam no jaunākajiem spēlētājiem uztic tādā mačā izpildīt "pendeli", daudz ko nozīmē), vārti no to priekšas, atrodoties īstajā vietā īstajā brīdī, un skaistākie vārti mačā jau tā kompensācijas laikā ar sitienu no apmēram 25-27 metriem. "Rudņevs aizēno Delpjero" - tāds virsraksts bija vienā no futbola interneta portāliem. Pirms tam ar lielisku tālsitienu izcēlās Alesandro Delpjero, taču Rudņeva sitiens pārspēja "Juventus" leģendas varējumu - 3:3. Tagad Artjomam novēlam izcelties arī Latvijas izlases rindās, uz ko cer un par ko sapņo arī viņš pats.

2. Zigmunda Sirmā šķēpa raidījums 82,27 m tālumā. Viena bezdelīga pavasari nenes un viens šāds metiens vēl arī neko nenozīmē. Īpaši vēl tad, ja tev ir tikai 18 gadu. Taču skaidrs, ka mums ir parādījies un sevi jau ar tik tālu metienu apliecinājis vēl viens talantīgs šķēpmetējs. Sirmais mērķtiecīgi šķēpa mešanā trenējas tikai divus gadus, ta ka viņa potenciāls vēl ir liels un nevajag neko sasteigt. Katrās sacensībās nākamsezon 80 metru tāli metieni nebūs, taču tagad tādus jau no viņa gaidīsim.

3. Rīgas "Dinamo" sāka trešo KHL sezonu. Septembra desmit spēlēs rīdzinieku rēķinā 14 punktu - 3 uzvaras pamatlaikā, viena papildlaikā un viena pēcspēles metienu sērijā, 4 zaudējumi pamatlaikā un viens pēcspēles metienu sērijā. Puse no mēneša punktiem tika iegūti jau pirmajās četrās spēlēs. Starts nav slikts, taču ar secinājumiem - ne labiem, ne sliktiem - nesteigsimies, jo tas ir tikai starts.

4. Latvijas futbola izlase sāka desmito kvalifikācijas turnīru savā vēsturē - šoreiz tas ir Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs. 0:3 pret Horvātiju savā laukumā un 2:0 izbraukumā Maltā. Likumsakarīgi. Horvātiem varēja zaudēt arī mažāk, taču zaudējums kopumā bija tik pat likumsakarīgs, cik likumsakarīga bija uzvara Maltā. Jācer, ka likumsakarīga būs Latvijas izlases kārtējā piedalīšanās pirmo vietu dalīšanā savā grupā, bet par to jau mēs vairāk varēsim spriest pēc divām spēlēm oktobrī - Grieķijā un mājās ar Gruziju.

5. Pasaules čempionātā ekipāžu motokrosā Latvija atkal nepalika bez medaļas. Kopš 1997. gada, kad pirmo reizi par pasaules čempioniem kļuva Kristers Serģis un Artis Rasmanis, tikai vienreiz līdz šim mums nebija kaut vienas medaļas. Šogad sudraba medaļu saņems beļģa Jorisa Hendriksa "kantētājs" Kaspars Liepiņš. Divas Latvijas ekipāžas ir desmitniekā - 5. vietā Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis, bet 8. vietā brāļi Jānis un Lauris Daideri, savukārt cita brāļu ekipāža - Arnolds un Gints Sīļi - pirmo reizi kopvērtējumā iekļuva divdesmitniekā.

6. Nāciju motokrosos - savās vietā. Nāciju motokrosā, kas ir prestižākais motokrosa pasākums sezonā, Latvijas izlase - Lauris Freibergs, Matīss Karro un Ivo Šteinbergs - ceturto gadu pēc kārtas iekļuva A finālā jeb starp 20 labākajām komandām pasaulē. Denveras apkaimē notikušajā motokrosā mūsējiem 17. vieta. Savukārt Nāciju motokrosā ekipāžām komandu vietas šoreiz noteica pēc kvalifikācijas braucieniem - sacensību dienā Sverepecā uznāca tāds lietus, ka trase nebija izbraucama. Latvijas izlasei iznāca trešais rezultāts.

7. Tenisa izlase nepaliek Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Afrikas zonas 1. grupā. Latvijas izlasē spēlēja tās līderis Ernests Gulbis, kurš uzvarēja savās abās vienspēlēs, taču ar to bija par maz - Polija bija spēcīgāka kā komanda un uzvarēja ar 3:2. Tagad būs jātiekas ar Grieķiju par tiesībām atgriezties 1. grupā.

8. Ar draudzības spēli starp Latvijas kausa ieguvēju FK "Jelgava" un Anglijas Premjerlīgas jauno komandu "Blackpool" tika atklāts Zemgales Olimpiskā centra stadions Jelgavā. Kaut gan viesu rindās bija tikai daži pamatspēlētāji, tomēr jelgavnieku uzvara spēcīgajā lietū un pārpildītās tribīnes priekšā bija patīkams pārsteigums - 2:1.

9. Pasaules čempionātā basketbolā vīriešiem pārsteigumu sagādāja Lietuvas izlase, kas ieguva bronzas medaļas. Spēlēdama bez vairākiem līderiem (brāļi Lavrinoviči, Jasikevičs, Kaukens...), Ķēstuta Kemzuras vadītā komanda sasniedza augstāko rezultātu pasaules čempionātos Lietuvas basketbola vēsturē. Par čempioniem pēc 16 gadu pārtraukuma kļuva amerikāņi, otro vietu pirmo reizi ieņēma Turcija.

10. Atklātas "Baltijas frontes". Septembrī sākās BBL čempionāts un to sekmīgi sāka Rīgas VEF basketbolisti. BBL šosezon būs nedaudz "atšķaidīts", jo līdz pavasarim tajā nespēlēs Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas". Septembrī sākās ar Baltijas Triobet futbola līga un Baltijas līgas handbola turnīrs vīriešiem. Vai esat par tiem kaut ko daudz dzirdējuši? Šaubos... Kam tad tos rīkot un tajos spēlēt, ja tie notiek gandrīz vai tikai šauram interesentu lokam un ja to sākšanās no rīkotāju puses nekādā veidā netiek izcelta, ja tiem netiek pievērsta nekāda papildus uzmanība? Turnīri taču paši par sevi nav slikti, kāpēc tos slēpt?

  +1 [+] [-]

, 2010-10-06 13:29, pirms 14 gadiem
Kādēļ Lietuvas bronza ielikta? Tas fakts jūtami krīt laukā no konteksta - Latvijas sportistu panākumi.