Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Čehija, Ozo, FK "Jelgava", BK "Barons" un citi varoņi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Čehija, Ozo, FK "Jelgava", BK "Barons" un citi varoņi
Latvijas izlases hokejisti no pasaules čempionāta pārveda 11. vietu.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kas bija svarīgākais un būtiskākais sporta notikums maijā? Pasaules čempionāts hokejā? Anastasijas Sevastovas uzvara WTA turnīrā Eštorilā? FK "Jelgava" sensacionālā uzvara Latvijas kausa izcīņā? Katram tuvāks būs kaut kas savs un tas ir tikai normāli. Mēs piedāvājam savu versiju.

1. Pasaules čempionāts hokejā. Šis sporta pasākums trīs nedēļas turēja "piesietus" pie TV ekrāniem tūkstošus cilvēku. Pārsteigumu čempionāts - tā laikam to var nosaukt. Latvijas izlases 11. vieta gan nav pārsteigums, taču - ņemot vērā arī vairākus objektīvus apstākļus - arī ne izgāšanās. Normāla vieta. Kaut gribas jau beidzot arī kaut ko vairāk. Cita lieta - cik liels tam ir iegansts, lai būtu kaut kas patiešām vairāk un biežāk. Bet par čehu uzvaru, protams, prieks. Tas lieku reizi apliecina un ir labs piemērs citiem, ka ne jau tikai zvaigžņu skaits komandā nosaka iznākumu. Ne tikai...

2. FK "Jelgava" uzvara Latvijas kausa izcīņā futbolā. Ar to vien šī futbola sezona jau ieies vēsturē kā viena no zīmīgākajām un atmiņā paliekošākajām kopš neatkarības atgūšanas. jelgavnieki trīs pēdējās spēles, finālu ieskaitot, uzvarēja pēcspēles 11 m sitienu sērijās un tā nu gan vairs nav nejaušība. Virslīgas debitanti jau ir iekarojuši simpātijas futbola sabiedrībā un atliek vien viņiem
novēlēt neapstāties.

3. Sandis Ozoliņš pagarina līgumu ar Rīgas "Dinamo". Un tajā brīdī daudzi atviegloti nopūtās... Liels ieguvums pirmām kārtām jau komandas vienošanas ziņā, jo Ozo atrašanās laukumā, uz komandas soliņa vai ģērbtuvē vien jau ir ne mazāk svarīga par viņa sniegumu laukumā. Tieši līguma noslēgšanas ar Ozoliņu bija "Dinamo" kluba vadības prioritāte sezonu starplaikā.

4. Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova pirmo reizi karjerā uzvarēja WTA turnīrā (Eštorilā) un iekļuva pasaules rangā starp 60 labākajām tenisistēm. Kopš Larisas Neilandes ēras nekā tamlīdzīga nebija, taču te ir viena nianse - Larisa ieradās Latvijā un palika šeit, būdama jau viena no PSRS izlases līderēm un atzīta tenisiste (viņa ir no Ukrainas un viņas meitas uzv;ārds bija Savčenko), toties liepājniece Anastasija Sevastova ir pirmā Latvijā izaugusī tenisiste, kas tikusi tik augstu. Un tie vēl nav viņas griesti. Cerams.

5. BK "Barons" pēc gada pārtraukuma atgūst Latvijas čempiona titulu. Jā, turnīrs tagad nebija tik augstā sportiskā līmenī, jā, komandas nebija tik daudz augstas klases spēlētāju, bet... Kāpēc tad šādā turnīrā neuzvarēja tie, kuri mēģina noniecināt "baronu" panākumu? Lai paši arī pamēģina atbildēt.

6. Latvijas rekordists vesera mešanā Igors Sokolovs četras reizes ieņēma otro vietu starptautiskās sacensībās Brazīlijā. Viņš pašreiz IAAF rangā ir visaugstāk starp visiem mūsu vieglatlētiem - ar sezonas tālāko metienu 79,09 m dod viņš ir pašreiz ceturtais labākais pasaulē.

7. Rīgas "Dinamo" jaunie hokejisti - acīmredzot komandā HK "Rīga" - jaunajā sezonā pieņemti spēlēt Jaunatnes hokeja līgā, kurā spēlē KHL klubu tuvākā vai tālākā maiņa. Vēl viens solis un ieguvums hokeja saimniecības stiprināšanai un tagad atliek vēl tikai pašiem (beidzot) sakārtot visu atlikušo jeb pamatu.

8. Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs turpina gūt panākumus BMX mekā ASV un uzvar arī Pasaules kausa posmā Dānijā superkrosā.

10. Latvijas vīriešu volejbola izlasei diemžēl neizdevās kvalificēties kaut vai cīņas turpināšanai par tikšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Būtu visi labākie spēlētāji... Katrā ziņā potenciāls šai izlasei ir lielāks nekā redzējām, arī tās sniegums bija labāks nekā iepriekšējos tamlīdzīgos turnīros. Jācer, ka sākusies kaut lēna, bet tomēr augšupeja. Arī vieta mēneša notikumu desmitniekā - tieši tāpēc.



     [+] [-]

, 2010-06-01 15:36, pirms 14 gadiem
Pirmajā vietā noteikti liktu FK"Jelgava"

  -2 [+] [-]

, 2010-06-01 15:39, pirms 14 gadiem
skverzaks1 rakstīja: Pirmajā vietā noteikti liktu FK"Jelgava"
Es gan liktu Ozo un HK ''Rīga'' spēlēšanu MHL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-06-01 15:57, pirms 14 gadiem
žirga rakstīja: es liktu lieckalniņu
OZO ar Lieckalniņu aizvadītajā sestdienā apmeklēja Godvil un protams viņi bija kopā
';

 +11 [+] [-]

, 2010-06-01 15:57, pirms 14 gadiem
žirga rakstīja: es liktu lieckalniņu
vismaz Ozo tgd ir iemesls palikt LV uz vēl kādu laiciņu , piemēram 3 sezonām

  +6 [+] [-]

, 2010-06-01 15:59, pirms 14 gadiem
Palikt viņš te var līdz sirmam vecumam,bet cik ilgi paliks RD..

  -3 [+] [-]

, 2010-06-01 16:01, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: impi
Palikt viņš te var līdz sirmam vecumam,bet cik ilgi paliks RD..
Viņš paliks DR, kamēr p1mpis būs gaisā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-06-01 16:41, pirms 14 gadiem
Rīgas "Dinamo" jaunie hokejisti - acīmredzot komandā HK "Rīga" - jaunajā sezonā pieņemti spēlēt Jaunatnes hokeja līgā, kurā spēlē KHL klubu tuvākā vai tālākā maiņa. Vēl viens solis un ieguvums hokeja saimniecības stiprināšanai un tagad atliek vēl tikai pašiem (beidzot) sakārtot visu atlikušo jeb pamatu.

Kas tad te tika nostiprināts? Komandu no BAC uz MHL, nekāda stiprināšana tā manuprāt nav...varētu jau uzdot jautājumu sadaļā, bet Anatolijs tam pasākumam ir uzlicis virsū

  +1 [+] [-]

, 2010-06-01 16:43, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Rīgas "Dinamo" jaunie hokejisti - acīmredzot komandā HK "Rīga" - jaunajā sezonā pieņemti spēlēt Jaunatnes hokeja līgā, kurā spēlē KHL klubu tuvākā vai tālākā maiņa. Vēl viens solis un ieguvums hokeja saimniecības stiprināšanai un tagad atliek vēl tikai pašiem (beidzot) sakārtot visu atlikušo jeb pamatu.

Kas tad te tika nostiprināts? Komandu no BAC uz MHL, nekāda stiprināšana tā manuprāt nav...varētu jau uzdot jautājumu sadaļā, bet Anatolijs tam pasākumam ir uzlicis virsū
Privāto vēstulīti aizsūti

     [+] [-]

, 2010-06-01 18:21, pirms 14 gadiem
Rexis95 rakstīja: Privāto vēstulīti aizsūti
atbildēs?