Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Basketbola mēnesī - basketbolisti pirmie

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Basketbola mēnesī - basketbolisti pirmie
Puiši līksmo - iegūtas bronzas medaļas Eiropas U18 čempionātā. Tā sākās šā gada augusts Latvijas sportā.

Augusts tika pasludināts par basketbola mēnesi Latvijas vīriešu un sieviešu izlašu sakarā - abas piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, taču tieši basketbolisti ar panākumu šo mēnesi arī ievadīja un tieši basketbola komanda - U18 puišu izlase - ir mūsu mēneša topa pirmajā vietā.

1. Latvijas U18 puišu izlases bronzas medaļas Eiropas čempionātā. Augusta pirmajā dienā mūsu jaunie basketbolisti treneru Ziedoņa Jansona un Daiņa Bertāna vadībā guva pagaidām lielāko panākumu savā karjerā un uzsāka daudziem ievērojamiem notikumiem bagāto mēnesi. Dāvis Bertāns turklāt tika iekļauts Eiropas U18 čempionāta simboliskajā izlasē jeb "All Star" piecniekā. Tieši šī izlase nākamvasar pārstāvēs Latviju U19 pasaules čempionātā, kas pie mums arī risināsies. Labs stimuls pēc gada atkal nopelnīt pirmo vietu SA+ mēneša topā un sasniegt jaunu pakāpienu savā karjerā. To arī šai simpātiskajai komandai novēlam!

2. Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš iegūst bronzas medaļas Eiropas čempionātā pludmales volejbolā. Pludmales volejbols attīstās tik strauji, ka ar katru gadu konkurence strauji aug visa līmeņa sacensībās un laikam ne velti Mārtiņš šo trešo vietu novērtēja par līdz šim augstāko panākumu savā karjerā. Pat augstāku par sekmīgo piedalīšanos Pekinas olimpiskajās spēlēs. Jācer, ka 2012. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā mums būs divi pludmales volejbola pāri vīriešu sacensībās. Nav nekāda iemesla uz to necerēt.

3. Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturto reizi pēc kārtas iekļūst Eiropas čempionāta finālturnīrā. Var teikt - kas tur sevišķs, ja Latvijas izlase iepriekšējos divos finālturnīros bija starp labākajām un piedalījās olimpiskajās spēlēs Pekinā? Taču tā teikt nebūs labi. Izlase pirmo reizi pēdējos gados spēlēja bez savas līderes Anetes Jēkabsones-Žogotas, ar jaunu galveno treneri, ar jaunu spēles koncepciju. Viegli neklājās un tieši tāpēc meitenes ir pelnījušas būt trešās mūsu mēneša topā. Lai neņem ļaunā tie, kas šoreiz palikuši aiz viņām.

4. Rīgas "Dinamo" hokeja komanda paraksta līgumu ar 2006. gada olimpisko čempionu zviedru vārtsargu Mikaelu Tellkvistu. Tas ir notikums kluba vēl pagaidām negarajā vēsturē. Viņš ir pirmais olimpiskais čempions jaunāko laiku "Dinamo" vēsturē un vispār tikai otrais pēc mūsu pašu vārtsarga, 1988. gada olimpiskā čempiona Vitālija Samoilova.

5. Rīgas "Dinamo" bez lieka stresa un satraukuma nokomplektē sastāvu pirms trešās sezonas kHL un ieņem otro vietu Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā. Nosacīts klusums - salīdzinājumā ar iepriekšējiem diviem gadiem ap šo pašu laiku - pirms vētras čempionātā? Redzēsim jau pavisam drīz.

6. Latvijas spīdvejists Maksims Bogdanovs arī pēc otrā finālposma saglabā pirmo vietu pasaules junioru čempionāta kopvērtējumā un var ierakstīt spilgtu jaunu lappusi Latvijas spīdveja vēsturē. Savukārt mūsu iepriekšējais labākais juniors, bijušais Eiropas junioru vicečempions Kjasts Podžuks iekļūst Eiropas pieaugušo čempionāta finālā, bet Daugavpils "Lokomotīve" turpina sparīgi lauzties Polijas spīdveja ekstralīgā, kas ir spēcīgākā šā sporta veida līga pasaulē - apmēram tas pats, kas hokejā NHL vai basketbolā NBA.

7. Latvijas vīriešu basketbola izlase netiek Eiropas čempionāta finālturnīrā un gaida savu tālāko likteni - būs vai nebūs iespēja cīnīties par vienīgo atlikušo ceļazīmi uz finālturnīru papildus sacensībās. FIBA "pensionāru biedrība" atkal izceļas - kvalifikācijas turnīrs jau beidzies, bet vēl nav zināms, kāds tad patiesībā ir bijis tā nolikums... Latvijas izlases ceturto vietu grupā nedrīkst uzskatīt par neveiksmi, jo nav nekādas garantijas, ka arī ar visiem labākajiem ierindā mums priekšā nebūtu gan Melnkalne, gan Izraēla, gan Itālija. Ieguvums ir skola, ko guva tie, kas šajā turnīrā spēlēja, kā arī tie, kas trenēja un vadīja komandu.

8. Beļģis Joriss Hendrikss un latvietis Kaspars Liepiņš saglabā līderpozīciju pasaules čempionātā motokrosā ekipāžām divus posmus jeb četrus braucienus pirms finiša. Stabilitāte - tas ir šīs starptautiskās ekipāžas lielākais trumpis. Lai tās netrūkst atlikušajos četros braucienos!

9. Kaspara Bērziņa, Kristapa Janičenoka un Raita Grafa iesaistīšanās Rīgas VEF sastāvā. Pagaidām nozīmīgākās pārejas pašmāju basketbola tirgū sezonu starplaikā.

10. Latvijas izlases futbolisti mainās uz augšu - liepājnieks Oskars Kļava debitē Krievijas Premjerlīgā Mahačkalas "Anži" sastāvā, daugavpilietis Artjoms Rudņevs sekmīgi debitē (trīs vārti trijās spēlēs) Polijas čempionvienības Poznaņas "Lech" sastāvā, bet pieredzējušais vārtsargs rīdzinieks Aleksandrs Koliņko atgriežas Krievijas Premjerlīgā un iekļaujas vienā no tās līderkomandām Naļčikas "Spartak".



     [+] [-]

, 2010-09-02 10:58, pirms 14 gadiem
To,ka mums ir U-23 pasaules čempioni akadēmiskajā airēšanā Tollijam laikam ir tumša bilde.Kas ir pasaules čempioni pret bimbambola eiropas bronzu starp bērniem vai jauniešiem.Ja godīgi,tas viss bimbambola subjektīvisms jau sēž aknās.