Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gulbis pabīda Znaroku un Vītoliņu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Gulbis pabīda Znaroku un Vītoliņu
Ernests Gulbis Romas ''Masters 1000'' turnīrā pārspēja pasaules pirmo raketi Rodžeru Federeru.

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Atzīšos, ka domās aprīļa notikumu pirmajā vietā jau biju ielicis Latvijas hokeja izlases trenerus Oļegu Znaroku un Hariju Vītoliņu, taču visus plānus un reitīngus sagrāva Ernests Gulbis. Un tāpēc aprīļa notikumu pašā virsotnē ir viņš.

1. Ernesta Gulbja uzvara pār Rodžeru Federeru. Pirmo reizi kāds no Latvijas tenisistiem pārspēj pasaules pirmo raketi. Spilgts ieraksts ne tikai Ernesta Gulbja karjerā, bet arī visā Latvijas tenisa vēsturē. Vai šāds notikums un iekļūšana Romas turnīra pusfinālā kļūs arī par jaunu pavērsienu mūsu talantīgā tenisista karjerā? Gribētos, lai tā būtu.

2. Oļegs Znaroks un Harijs Vitoliņš aizved Balašihas HK MVD līdz Gagarina kausa finālam, kur tikai septiņās spēlēs piekāpjas Kazaņas "Ak Bars". Jau sezonas otrajā pusē daudzi autorotatīvi un slaveni Krievijas hokeja cilvēki nosauca Latvijas izlases trenerus par aizvadītās sezonas labāko treneru tandēmu KHL, bet Oļegu Znaroku - par galveno kandidātu uz sezonas labākā trenera titulu. tagad var ar smīnu atcerēties, kā tie paši un citi cilvēki vērtēja gan HK MVD, gan konkrēti Znaroka izredzes šajā sezonā un kā viņu vērtēja tieši kā treneri...

3. Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis gūst savu pirmo uzvaru vienā ekipāžā pasaules motokrosa čempionāta posmā. Abiem šī ir tikai pirmā kopīgā sezona un abi jau kopš sezonas sākuma pieteikušies uz godalgām.

4. Valdis Valters veselības problēmu dēļ atkāpjas no Rīgas VEF basketbola komandas galvenā trenera amata, taču paliek klubā un droši vien drīz būs zināms, kādā statusā. Laiks arī rādīs, vai kaut daļēji atbilst kaut viena no baumām par Valtera it kā patieso atkāpšanās iemeslu. Viņa palīgs Nikolajs Mazurs debitēja galvenā trenera amatā ar uzvaru pār čempionu BK "Ventspils".

5. Ar skandālu beidzas BBL finālčetrinieka turnīrs Viļņā. BK "Ventspils" atsakās aizvadīt atkārtotu spēli par trešo vietu pēc tiesnešu nepamatoti ieskaitīta Šauļu komandas groza "īstajā" mačā par trešo vietu. Nav pat tik svarīgas visas formālās un juridiskās nianses, cik tas, ka mūsu klubs beidzot izrādīja principiālu nostāju. Iespējams, ka tā nesīs pārmaiņas BBL turpmākajā vēsturē.

6. FK "Jelgava" pērn Latvijas kausa izcīņu sāka, būdama 1. līgas komanda, bet 19. maijā spēlēs finālā. LMT futbola virslīgas jaunpienācēji vispirms izsita no turnīra valsts čempionu Liepājas "Metalurgu", bet pusfinālā - atkal pēcspēles 11 m soda sitienos - pārspēja arī FC "Skonto". Jaunās futbola sezonas neapšaubāmi lielākie un patīkamākie pārsteigumi. Fināls arī līdz ar to neierasts un tāpēc vēl jo interesantāks - FK "Jelgava" pret FK "Jūrmala-VV". Jūrmalas komanda vēl nekad nav piedalījusies Eiropas kausu izcīņā, savukārt Jelgavas komanda pēc 15 gadu pārtraukuma var tur atgriezties.

7. Anete Jēkabsone-Žogota kļūst par FIBA Eirolīgas uzvarētāju. Finālā Maskavas apgabala Vidnojes klubs "Sparta & K" (bijušais "Spartaks") pretinieču laukumā Valensijā pārspēja "Ros Casares".

8. Gundara Vētras trenētais Jekaterinburgas UGMK kļūst par Krievijas basketbola čempionu. Finālsērijā līdz trim uzvarām UGMK ar 3:0 pārspēja četru pēdējo gadu FIBA Eirolīgas čempioni "Sparta & K". Anetei Jēkabsonei-Žogotai šoreiz vicečempiones tituls.

9. Rīgas TTT atgūst Latvijas čempiones titulu basketbolā. Skandalozā finālsērija, kuras gaitā no darba tika atbrīvots SK "Cēsis" galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, kurā viņš tika publiski apvainots par tikšanos spēles dienā ar pretinieču treneriem un gandrīz vai spēļu atdošanu, izraisīja vēl neredzētu ažiotāžu. Savs labumiņš no tā dāmu basketbolam tika. Vai nākamsezon būs tik pat konkurētspējīga Cēsu komanda? Tāds tagad ir jautājums.

10. Latvijas vīriešu handbola izlasei jauns galvenais treneris - par to kļuva savulaik ilggadējais Rīgas "Celtnieka" meistarkomandas un Latvijas izlases spēlētājs Valdis Labanovskis, kurš pašreiz ir Insbrukas kluba treneris Austrijā. Pirmais eksāmens jaunajam galvenais trenerim būs jau jūnijā Tbilisi - pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs.

  +9 [+] [-]

, 2010-05-03 14:29, pirms 14 gadiem
Ja par tituliem, tad, ja nemaldos, arī viena Latvijas cīkstone aprīlī uzvarēja Eiropas čempionātā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: S.T.A.T.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-03 15:04, pirms 14 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: kam tas interesē???
Mani noteikti interesē, laikam arī Ruku un Maulu(Ruck&Maul), iespējams vēl kādu.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-03 15:04, pirms 14 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: kam tas interesē???
Mani interesē.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-03 16:15, pirms 14 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: kam tas interesē???
mani ne pārāk, bet tik un tā uzskatu, ka tas ir pieminēšanas vērts šādā topā.

  +3 [+] [-]

, 2010-05-03 17:19, pirms 14 gadiem
Noteikti Ernests ir pelnījis lielākas uzslavas

     [+] [-]

, 2010-05-04 14:02, pirms 14 gadiem
Par Gulbi pilnīgi piekrītu, tajā dienā, kad viņš uzvarēja Federeru, man pat bija vienalga vai Znaroks & Vītoliņš iegūs kausu.