Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Oktobrī - "Coyotes", Sevastova, Bogdanovs, Kalniņš...

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Oktobrī - "Coyotes", Sevastova, Bogdanovs, Kalniņš...
Varens notikums oktobrī bija NHL kluba Fīniksas "Coyotes" ciemošanās Rīgā. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Gada desmitais mēnesis oktobris bija daudzveidīgi bagāts ar dažādiem ļoti labiem, labiem un varbūt ne visai labiem notikumiem. Galvenais - garlaikoties nebija laika un arī šajā mēnesī vēsturē paliks ne tikai ievērojami, bet pat vēsturiski ieraksti.

1. Pēc 20 gadu pārtraukuma Rīgā atkal spēlēja NHL komanda - Fīniksas "Coyotes". Žēl, ka mums nebija "Arēnas Rīga", kad viesojās Vašingtonas "Capitals" un Monreālas "Canadiens", tā laika spēlētāji, treneri un līdzjutēji bija pelnījuši spēlēt tik pat kuplas auditorijas priekšā un veidot šādu auditoriju. Rīgas "Dinamo" arī trešajā spēlē savā laukumā ar NHL komandu zaudēja, mūsējiem tā bija spēle starp svarīgām punktu spēlēm KHL, bet "koijotiem" - pēdējā pārbaude pirms starta NHL čempionātā, tāpēc dažbrīd spēlei varbūt arī bija draudzības mača iezīmes, taču tas nemazina tās nozīmi Latvijas hokeja vēsturē un tāpēc jau tā nebija mazāk interesanta. Kas zina, varbūt tieši šī spēle sekmēja dinamiešu uzvaru sēriju KHL čempionātā...

2. Latvijas labākā tenisiste Anastija Sevastova teicami aizvadīja WTA turnīru Pekinā, kur aizkļuva līdz 1/4 finālam un pasaules rangā pēc šā turnīra pakāpās uz 44. vietu. Gadu liepājniece pirmo reizi pabeigs starp pasaules 50 labākajām tenisistēm. Tā turpināt!

3. Daugavpilietis Maksims Bogdanovs ieguva bronzas medaļu pasaules junioru čempionātā spīdvejā, kļūdams par pirmo Latvijas motobraucēju, kurš šajā sporta veidā ieguva pasaules čempionāta medaļu. Vēsturisks panākums, bet ar nelielu rūgtuma piegaršu - Maksims bija līderis kopvērtējumā un līdz pat sava pēdējā brauciena pusei vēl bija čempiona godā, taču pieļāva neizskaidrojamu kļūdu un zaudēja jau gandrīz iegūtu titulu. Mēneša beigās Bogdanovs parakstīja līgumu ar Zviedrijas Elites līgas klubu no Norčēpingas un jācer, ka tas ir tikai sākums tam, ko viņam var dot pasaules junioru čempionāta bronzas medaļa.

4. Vēl viens vēturisks ieraksts tika izdarīts mēneša pēdējā dienā Belgradā - 19 gadus vecais jelgavnieks Kalvis Kalniņš kļuva par pirmo Latvijas sportistu, kurš ieguva medaļu pasaules čempionātā karate-do. Kalvis kļuva par jaunāko medaļnieku pasaules 20. čempionātā šajā sporta veidā un viņa tikšana uz goda pjedestāla daudziem bija pārsteigums.

5. Rīgas FC "Skonto" pēc piecu gadu pārtraukuma atguva Latvijas čempiona titulu un tagad ir piecpadsmitkārtējs Latvijas čempions futbolā. LMT virslīgas čempionātā vēl ir atlikusi viena spēļu kārta, taču oktobra pēdējā dienā jau tika kronēts jaunais (vecais) čempions - 2:2 pret FK "Ventspils" bija uzvarai līdzvērtīgs neizšķirts. Lielāko daļu no saviem panākumiem skontieši guva trenera Aleksandra Starkova vadībā un likumsakarīgi, ka tieši viņa vadībā arī atguva čempionu laurus.

6. Rīgas TTT basketbolistes sāka ceturto pēc kārtas sezonu FIBA Eiropas līgā. Tikai 60:66 izbraukuma spēlē Pēčā (Ungārija) ļauj ar cerībām raudzīties uz Latvijas slavenākā basketbola kluba izkļūšanu no apakšgrupas.

7. Rīgas "Dinamo' hokejistiem oktobrī bija gan piecas uzvaras pēc kārtas, gan četri zaudējumi pēc kārtas KHL čempionātā. Rīdzinieki turpina diezgan stabili turēties starp pirmajām astoņām Rietumu komandām, kaut gan izšķirīgā spēkošanās par vietu Gagarina kausa izcīņā jeb izslēgšanas turnīrā vēl ir priekšā. Atpalicēji startā sāk sparīgi rāpties augšup pa turnīra tabulas kāpnēm.

8. Latvijas futbola izlase divās oktobra spēlēs Eiropas 2012. gada čempionāta kvalifikācijas turnīrā ieguva vienu punktu - 0:1 Grieķijā un 1:1 Rīgā pret Gruziju. Teorētiski mēs vēl varam paspēkoties par vienu no divām pirmajām vietām grupā, taču varbūt tomēr būt reālistiem un - nevienam neko tīšām neatdodot - tomēr mērķtiecīgāk turpināt komandas rindu atjaunināšanu, vairāk uzticoties tuvākajiem rezervistiem. Tas gan ir tikai un vienīgi treneru kompetencē.

9. Latvijas vīriešu handbola izlase cerīgi sāka Eiropas 2012. gada čempionāta izšķirīgo kvalifikācijas turnīru, tikai ar 26:28 piekāpdamās viesos olimpiskajai vicečempionei Īslandei, taču tad sekoja "nolaišanās uz zemes" - 18:36 Dobelē pret Vāciju. Tāda ažiotāža, kāda valdīja Dobeles sporta namā spēlē ar Vāciju, handbolā sen nebija pieredzēta un jācer, kā tāda būs arī maŗtā, kad uzņemsim Austriju, bet jūnijā Īslandi. Sazini nu, kad vēl būs iespēja spēlēt ar tādām komandām. Kā šo ažiotāžu ap savu sporta veidu izmantos handbola aprindas?

10. Pirmo reizi kopš 1994. gada ar divām uzvarām NBA čempionātu sāka Andra Biedriņa pārstāvētais Goldensteitas "Warriors". Andris abās spēlēs bija sākumsastāvā un abas aizvadīja labi. Tas priecē. Sācies jauns pavērsiens paša karjerā un komandas vēsturē?



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-02 12:42, pirms 14 gadiem
u pirms sešiem gadiem bija, tagad ir pieci pa starpu.

  -2 [+] [-]

, 2010-11-02 13:26, pirms 14 gadiem
Man liekas jau kopš spēles dienas ar Coyotes komandu katru trešo dienu raksta-piemin, iztirzā, pārspriež utt dara ar to spēli, jau piegriezies ir.... jā nospēlējām, jā zaudējām, jā Rīgā bija NHL...cik var...liekat malā to spēli vienreiz!!!!