Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ LOK uz laiku aptur "Sporto visa klase" sacensību norisi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Koronavīrusa dēļ LOK uz laiku aptur "Sporto visa klase" sacensību norisi
"Sporto visa klase" sestās sezonas atklāšana "Arēnā Rīga". Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja

Saistībā ar koronavīrusa COVID-19 izplatības ierobežošanas pasākumu ieviešanu Latvijā, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) līdz 2020. gada 30. aprīlim aptur projekta “Sporto visa klase” saistīto sacensību organizēšanu, līdz ar to visas plānotās sacensības tiek atceltas.

LOK, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra ieteikumus, kas saistīti ar koronavīrusa COVID-19 izplatības ierobežošanu, kā arī pašvaldību izdotos rīkojumus ar aizliegumu organizēt un piedalīties masu pasākumos (t.sk. sporta sacensībās), pārtrauc ar projekta “Sporto visa klase” saistīto sacensību organizēšanu līdz 2020. gada 30.aprīlim.

Par turpmākiem lēmumiem tiks informēts atsevišķi, izvērtējot aktuālo situāciju un ņemot vērā atbildīgo institūciju ieteikumus koronavīrusa COVID-19 izplatībā.

Programma “Sporto visa klase” piecu gadu laikā ir ļoti strauji attīstījusies. Tika lēsts, ka sestās sezonas programmā piedalīsies un piecas reizes nedēļā sporta stundas aizvadīs vairāk kā 8300 bērnu no visiem Latvijas reģioniem. Programma piedāvā iesaistīto skolu 2.-6. klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes.

Projekta mērķis - palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2.-6. klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja