Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Krasts velobraucienā Polijā pēc pirmā dubultposma trešajā desmitā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Krasts velobraucienā Polijā pēc pirmā dubultposma trešajā desmitā
Alekss Krasts. Foto: Organizatoru foto

LETA. Latvijas riteņbraucējs Alekss Krasts pēc Polijā notiekošā velobrauciena "Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques" (UCI kat.2.2) pirmā dubultposma kopvērtējumā ieņem 27.vietu.

1.a posmā riteņbraucēji veica 83 kilometru distanci, bet 1.b posmā par pusotru kilometru garāku braucieni. Posms aizritēja pa līdzenumu, sportistiem cīnoties par bonusa sekundēm starpfinišos.

1.a posmā solo finišā uzvaru svinēja Krasta komandas biedrs Sīms Kiskonens no Igaunijas ("Tartu2024"), kurš distanci mēroja vienā stundā 40 minūtēs un 58 sekundēs. Krasts bija grupā, kas zaudēja 40 sekundes, un ieņēma 27.vietu.

1.b posmā finiša spurtā uzvaru izrāva nīderlandietis Dāns van Sintmārtensdeiks ("VolkerWessels"). Vairāk nekā 100 riteņbraucēju, tajā skaitā 57.vietu guvušais Krasts, bija lielajā grupā un distanci beidza vienā stundā 48 minūtēs un 40 sekundēs.

Kopvērtējumā līderis ir Kiskonens, bet U-23 Latvijas un Baltijas čempions grupas braucienā Krasts ar 46 sekunžu deficītu ir 27.pozīcijā. Jauno braucēju ieskaitē viņš ir trešais.

Līdz sestdienai riteņbraucēji aizvadīs vēl trīs posmus.

Izmantotie resursi:
LETA