Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

"Vuelta a Espana" sākas ar "DSM-Firmenich" uzvaru komandu braucienā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Vuelta a Espana" sākas ar "DSM-Firmenich" uzvaru komandu braucienā
Foto: La Vuelta

LETA--AFP. Šī gada daudzdienu velobrauciens "Vuelta a Espana" sestdien sākās ar "DSM-Firmenich" uzvaru komandu braucienā.

Lietainos laikapstākļos komandas Barselonas ielās veica 14,8 kilometrus. Tehniskajā distancē tika piedzīvoti arī vairāki kritieni.

"DSM-Firmenich" uzvarēja ar finiša laiku 17 minūtes un 30 sekundes, tikpat ātri šo distanci veicot "Movistar", bet sešas sekundes lēnāki bija "EF Education-EasyPost", "Soudal - Quick Step" un "Groupama - FDJ" riteņbraucēji. Kā pirmais līdera sarkanā krekliņa īpašnieks būs itālis Lorenco Milēzi, kurš pirmais no ""DSM-Firmenich"" šķērsoja finiša līniju.

"Soudal - Quick Step" līderis beļģis Remko Evenepūls bija nelielā neizpratnē par vēlo starta laiku, sacensībām noslēdzoties tumsā.

Jaudīgā "Jumbo-Visma"", kuras sastāvā ir trīskārtējais "Vuelta a Espana" čempions Primožs Rogličs no Slovēnijas un pēdējo divu "Tour de France" uzvarētājs Jonass Vingegords no Dānijas, uzrādīja vien 11.rezultātu.

Svētdien būs grupas brauciens 182 kilometru garumā ar trīs kategorizētajiem kāpumiem.

Vēsturē 78. "Vuelta a Espana" velobrauciens noslēgsies Madridē 17.septembrī, kad riteņbraucēji 21 posmā būs mērojuši vairāk nekā 3000 kilometru.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas uzvarēja slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad nepiedalās Spānijas daudzdienās.