Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Karbonāri Itālijā notiekošā velobrauciena pirmspēdējā posmā finišē septītajā desmitā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Karbonāri Itālijā notiekošā velobrauciena pirmspēdējā posmā finišē septītajā desmitā
Anastasija Karbonāri. Foto: bettiniphoto

LETA. Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien Itālijā ieņēma 64.vietu četru dienu velobrauciena "Giro Toscana Int. Femminile - Memorial Michela Fanini" (UCI kat.2.2) trešajā posmā.

Sestdien riteņbraucējas mēroja nepilnus 117 kilometrus ar pirmās kategorijas kāpumu piecus kilometrus pirms finiša.

Nelielas grupas finiša spurtā uzvarēja Anastasija Koļesova ("Arkea"), otrā bija lietuviete Rasa Leleivīte ("Aromitalia - Basso Bikes - Vaiano"), bet trešā - francūziete Laura Asensio ("Ceratizit–WNT"). Pirmās septiņas sportistes finišēja divās stundās 56 minūtēs un 54 sekundēs.

Latvijas čempione grupas braucienā Karbonāri (UAE otrā komanda) finišēja vienatnē divas minūtes un 58 sekundes pēc uzvarētājas. No sacensībās startējušajām Latvijas izlases riteņbraucējām svelmē notiekošo velobraucienu turpina tikai Laura Belohvoščika, kura uzvarētājai zaudēja astoņas minūtes un 40 sekundes, finišēdama 124.pozīcijā.

Kopvērtējumā līdere ir itāliete Alesija Vidžilija ("Top Girls Fassa Bortolo"), kura par divām sekundēm apsteidz Leleivīti un par sešām ir priekšā Koļesovai. Karbonāri zaudē trīs minūtes un 18 sekundes un ir 51., bet Belohvoščika ar 16 minūšu un 46 sekunžu deficītu atrodas 127.vietā.

Sprinteru vērtējumā Karbonāri ir 13., bet jauno braucēju ieskaitē Belohvoščikai ir 62.vieta.

Sacensības notiek kopš 1995.gada.

Iepriekšējā gadā kopvērtējumā uzvarēja poliete Agneška Skalņaka-Sojka.