Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņam 39. vieta "Giro d'Italia" 18. posmā

Agris Suveizda

Skujiņam 39. vieta "Giro d'Italia" 18. posmā
Posma uzvarētājs Filipo Dzana. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ceturtdien daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 18. posmā ierindojās 39.vietā.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 161 kilometru, pārvarot piecus kategorizētos kāpumus. Septiņu vadošo braucēju grupiņa 45 kilometrus līdz finišam bija iekrājusi vairāk nekā piecu minūšu pārsvaru pār peletonu, taču, tuvojoties finišam, sekotājiem izdevās samazināt līderu pārsvaru līdz četrām ar pusi minūtēm.

Divos otrās kategorijas kāpumos posma beigās riteņbraucēji izretojās, uzvaru svinot "Jayco AlUla" komandas braucējam no Itālijas Filipo Dzanam. Itālietis cīņā par uzvaru apsteidza "Groupama - FDJ" pārstāvi francūzi Tibo Pino, kurš finišēja ar tādu pašu rezultātu kā uzvarētājam - četras stundas 25 minūtes un 12 sekundes. Trešo vietu, atpaliekot 50 sekundes, izcīnīja Pino tautietis Varens Bargils ("Arkea Samsic"). Skujiņš ("Trek-Segafredo") finišēja 39. vietā un bija ātrākais no savas komandas braucējiem. Viņš posma uzvarētājam piekāpās 11 minūtes un 15 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja Geraints Tomass no Lielbritānijas ("Ineos Grenadiers"), kurš par 29 sekundēm apsteidz slovēni Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma") un par 39 sekundēm - portugāli Žuau Almeidu (UAE). Skujiņš Tomasam zaudē 53 minūtes un 42 sekundes, ieņemot 31.vietu. Latvietis ieņem piekto vietu sprinteru vērtējumā un ir atkāpies uz devīto vietu "kalnu karaļa" ieskaitē.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā. Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā. Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Izmantotie resursi:
LETA