Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

2018. gada "Tour de France" čempions Tomass paraksta visdrīzāk pēdējo līgumu karjerā

Agris Suveizda

2018. gada "Tour de France" čempions Tomass paraksta visdrīzāk pēdējo līgumu karjerā
Geraints Tomass. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--AFP. 2018.gada "Tour de France" velobrauciena uzvarētājs Lielbritānijas riteņbraucējs Geraints Tomass uz vēl diviem gadiem pagarinājis līgumu ar "Ineos Grenadiers" komandu.

Kā atklāja 37 gadus vecais sportists, šis līgums, visticamāk, ir pēdējais viņa karjerā, līdz ar to noprotams, ka pēc pāris gadiem viņš gatavs likt punktu profesionālajai riteņbraukšanai. Tomass "Ineos Grenadiers" komandā, kas iepriekš bija pazīstama ar nosaukumu "Sky", ir kopš 2010. gada.

2018. gadā velsietis uzvarēja prestižajā "Tour de France" velobraucienā, vēl divreiz šajā tūrē iekļūstot pirmajā trijniekā. Šosezon viņš nestartēja Francijas daudzdienās, lai koncentrētos pārējām divām tūrēm, no kurām "Giro d'Italia" viņš kopvērtējumā bija otrais.

Karjeras laikā viņš uzvarējis arī Parīzes-Nicas, Dofinē, Romandijas, Šveices, Bavārijas, Algarves un Alpu daudzdienu velobraucienos. Treka riteņbraukšanā Tomass komandu iedzīšanā ir divkārtējs olimpiskais čempions un trīskārtējs pasaules čempions.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-10-25 07:14, pirms pusgada
4 miljoni€ sezonā ir laba motivācija vēl 2 gadus pabraukt✌️