Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Luksembrugas tūrē Neilands zaudē gandrīz sešas minūtes līderim

Emils Ozerinskis

Luksembrugas tūrē Neilands zaudē gandrīz sešas minūtes līderim
Krists Neilands. Foto: LOK/Ilmārs Znotiņš

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands piektdien finišēja 58. vietā daudzdienu velobrauciena "Tour Luxembourg" (UCI kat. 2. Pro) trešajā posmā.

Piektdien riteņbraucēji mēroja 168,4 kilometrus ar vienu pirmās kategorijas kāpumu un trīsreiz dodoties augšā augstākās grūtības jeb "HC" kāpumā.

Solo finišā uzvarēja īrs Bens Hīlijs ("EF Education-EasyPost"), kurš posmu noslēdza četrās stundās 16 minūtēs un 33 sekundēs. 15 sekundes zaudēja šveicietis Marks Hirši (UAE), bet vēl trīs sekundes vēlāk finišēja Neilanda komandas biedrs beļģis Dilans Tēnss ("Israel - Premier Tech").

Krists Neilands uzvarētājam zaudēja piecas minūtes un 56 sekundes.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Hīlijs, kurš par 19 un 24 sekundēm apsteidz Hirši un Tēnsu. Neilands ar gandrīz 13 minūšu deficītu ir 61.vietā, bet kalnu karaļa ieskaitē kuldīdznieks ir 14.pozīcijā.

Luksemburgas tūre pirmoreiz notika 1935.gadā. Pērn sacensību kopvērtējumā uzvarēja dānis Matiass Skjelmose.

Izmantotie resursi:
LETA