Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Neilandam 42.vieta Luksemburgas tūres otrajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neilandam 42.vieta Luksemburgas tūres otrajā posmā
Krists Neilands. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ceturtdien ieņēma 42.vietu daudzdienu velobrauciena "Tour Luxembourg" (UCI kat. 2.Pro) otrajā posmā.

183,9 kilometrus ar diviem pirmās kategorijas kāpumiem un vienu augstākās kategorijas kāpumu un trim sprinta starpfinišiem visātrāk veica "Arkea Samsic" pārstāvis no Beļģijas Jente Bīrmanss, kurš bija pirmais lielās grupas finišā, posmu beidzot ar rezultātu četras stundas 31 minūte un desmit sekundes.

Viņš apsteidza "Alpecin-Deceuninck" braucēju dāni Sērenu Kragu Andersenu un nīderlandieti Timu van Deiku ("Jumbo-Visma").

Neilands finišēja lielajā grupā, ieņemot 42.vietu 113 riteņbraucēju konkurencē.

Pēc diviem posmiem par līderi ir kļuvis Krags, kuram divas sekundes zaudē Neilanda komandas biedrs "Israel - Premier Tech" vienībā Jaunzēlandes riteņbraucējs Korbins Strongs, kurš svinēja uzvaru pirmajā posmā, un astoņas sekundes - "Movistar" pārstāvis spānis Alekss Aranburu.

Luksemburgas tūre pirmoreiz notika 1935.gadā. Pērn sacensību kopvērtējumā uzvarēja dānis Matiass Skjelmose.

Izmantotie resursi:
LETA