Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Liepiņš velobraucienu AAE sāk ar 17. vietu pirmajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Liepiņš velobraucienu AAE sāk ar 17. vietu pirmajā posmā
Emīls Liepiņš
Foto: Trek - Segafredo

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš pirmdien izcīnīja 17.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) velobrauciena pirmajā posmā.

Septiņu dienu tūres ievadā sportisti mēroja 151 kilometru ar diviem sprinta starpfinišiem. Posms aizritēja pa līdzenumu un būtisku lomu grupu izveidē spēlēja arī sānvēji.

Izšķirošais atrāviens izveidojās apmēram 29 kilometrus pirms finiša un cīņa par uzvaru aizritēja 11 riteņbraucēju lielā grupā. Finiša līniju līdzās viens otram šķērsoja beļģis Tims Merljērs ("Soudal - Quick Step") un austrālietis Keilebs Jūens ("Lotto Dstny"), tikai pēc 15 minūšu fotofiniša izpētes uzvaru piešķirot Merljēram, kurš tādējādi ieguva vairāk bonusa sekunžu.

Trešais finišēja brits Marks Kavendišs ("Astana"), vadošajā grupā posmu beidzot arī uzvarētāja komandas biedram un tautietim Remko Evenepūlam, kurš ir pretendents uz uzvaru kopvērtējumā.

Pirmie 11 sportisti posmu beidza trīs stundās 17 minūtēs un 35 sekundēs, bet Latvijas čempions grupas braucienā Liepiņš bija grupā, kas zaudēja 51 sekundi, un sasniedza labāko rezultātu no "Trek - Segafredo" komandas riteņbraucējiem.

AAE velobrauciens septiņu posmu garumā norisināsies līdz svētdienai. Pieci no šiem etapiem ir piemēroti sprinteriem, tajā skaitā arī Liepiņam, kurš pērn šajā tūrē pirmajos divos posmos izcīnīja piekto un septīto vietu, bet aizpērn pirmajā posmā bija ceturtais.

Izmantotie resursi:
LETA