Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Sestdien Salaspilī aizraujošā beļģu stila trasē notiks LČ velokrosā

Toms Markss
Toms Markss

Sestdien Salaspilī aizraujošā beļģu stila trasē notiks LČ velokrosā
Māris Bogdanovičs brauciena vadībā

Foto: Kaspars Suškevičs

CX, Gravel un MTB velosipēdu īpašnieki aicināti sestdien, 21. oktobrī uz Salaspili, kur norisināsies atjaunotais Latvijas čempionāts velokrosā (CX), kas vienlaikus būs arī Salaspils CX kross. Reģistrācija sacensībām turpinās līdz piektdienai mājaslapā bulta.lv

Salaspils ir ļoti pateicīga vieta CX velokrosa sacensību sarīkošanai. Trases veidotājs Matīss Kaļveršs ar ģimenes un domubiedru atbalstu parūpējušies par ļoti aizraujošu, fiziski prasīgu un dinamisku trasi. Tā ir izveidota Daugavas dambja apkaimē. Trases "skelets" paliek tāds pats kā gadu iepriekš notikušajā “Salaspils Zīrņu” velokrosā. Vienlaikus, kāds elements ir izņemts un kāds jauns pielikts. Šāda tipa un līmeņa trases var redzēt UCI CX pro kalendārā iekļautajās Beļģijas trasēs Koksijde un Zonhoven.

2,54 kilometru garajā trasē sastopams ir viss – smiltis, stāvi pauguri, tehniski nobraucieni, trepītes, "off/camber", barjeras, ātras taisnes, vairāki apgriezieni un citi pārbaudījumi. Sacensības sāksies pulksten 10:30.

Sacensību rīkotāji pasākumā piedalīties aicina visa vecuma dalībniekus. Jaunākās būs U8 un U10 grupas, veicot 10 minūšu ilgas sacensības. U12 zēnu, U12 meiteņu un U14 meiteņu grupas braucēji sacentīsies 20 minūšu ilgā braucienā.

Sekojošā U14 zēnu, U16 zēnu, U16 meiteņu, kā arī U18 junioru meiteņu startā dalībnieki sacentīsies 30 minūšu braucienā. Šeit startēs arī Igaunijas CX krosos rūdījumu guvušie – Toms Strēlis un Georgs Tjumins, kuriem sīvu konkurenci sastādīs Helvijs, Kancers, Kristers Žukass, Marks Jakobsons, un citi.

Dienas centrālais starts tiks dots pulksten 12:20, kad par godalgām sacentīsies U18 junioru, vīru elites, dāmu elites un open vīru grupas starts. Vīri veiks 60 minūšu, bet dāmas 40 minūšu ilgu braucienu. Dalībnieku vidū redzēsim pērn Salaspilī uzvarējušo Māri Bogdanoviču, Latvijas čempionu Matīsu Kalveršu, nupat Itālijā šosejas sacensībās uzvarējušo Gvido Kokli, elites grupas debitantu Ģirtu Harkinu un citus. Dāmu konkurencē galvenā favorīte būs Evelīna Ermane – Marčenko, kamēr junioros interesants duelis gaidāms starp Oliveru Jēkabu Skrapci, Gustavu Gidrēviču, Uvi Zvirbuli un citiem.

Jau trešdienas vakarā no pulksten 16:30 sacensību centrā norisināsies oficiālie treniņbraucieni, kurus vadīs Matīss Kaļveršs. Otra treniņu sesija gaidāma piektdienas vakarā no pulksten 16:30.

Pieteikšanās čempionātam turpinās mājaslapā bulta.lv Iepriekš pieteikties iespējams būs līdz piektdienas, 20. oktobra, pulksten 18:00.

Izmantotie resursi:
lrf.lv