Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņš Dānijas velobrauciena otrajā posmā finišē lielajā grupā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skujiņš Dānijas velobrauciena otrajā posmā finišē lielajā grupā
Toms Skujiņš. Foto: Lidl Trek

LETA. Latvijas šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien Dānijā "Danmark Rundt" (UCI kat.2.Pro) otrajā posmā finišēja lielajā grupā un ieņēma 45. vietu.

Otrajā posmā riteņbraucēji veica 163,6 kilometrus, pārvarot trīs kāpumus un noslēgumā Silkeborgā veicot trīs apļus.

Uzvaru finiša spurtā izrāva nīderlandietis Fabio Jākobsens ("Soudal - Quick Step"), kuram sekoja pirmā posma uzvarētājs norvēģis Sērens Vērenšulls ("Uno-X Pro"), bet pēc tam bija pieci dāņi, ātrākais no tiem - Sērens Andersens ("Alpecin-Deceuninck"). Piektajā un sestajā vietā bija Skujiņa komandu "Lidl - Trek" pārstāvošie dāņi Madss Pēdersens un Matiass Skelmose.

Lielā grupa ar vairāk nekā 60 sportistiem finišēja trīs stundās 41 minūtē un deviņās sekundēs.

Kopvērtējumā līderis ir Vērenšulls, kurš par sešām sekundēm apsteidz Jākobsenu. Skujiņš, atpalikdams 22 sekundes, ir 37. vietā.

"Dānijas tūres" sacensības tiek aizvadītas kopš 1985. gada. Pērn uzvaru kopvērtējumā svinēja francūzis Kristofs Laports.