Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Vingegords uzvar "Vuelta a Espana" posmā un saasina cīņu kopvērtējumā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Vingegords uzvar "Vuelta a Espana" posmā un saasina cīņu kopvērtējumā
Jonass Vingegords. Foto: Sprint Cycling/La Vuelta

LETA--AFP. Pēdējo divu gadu "Tour de France" čempions dānis Jonass Vingegords otrdien izcīnīja uzvaru velobrauciena "Vuelta a Espana" 16.posmā un saasināja cīņu kopvērtējumā, kur joprojām līderis ir viņa komandas biedrs Seps Kass no ASV.

Otrdien riteņbraucēji Spānijas ziemeļos veica 120,1 kilometru ar otrās kategorijas kāpumu noslēdzošajos piecos kilometros.

"Jumbo-Visma" riteņbraucējs Vingegords no vadošās grupa solo atrāvienā devās apmēram četrus kilometrus pirms finiša un posmu noslēdza divās stundās 38 minūtēs un 23 sekundēs. Otrās vietas ieguvējs jaunzēlandietis Fins Fišers-Bleks (UAE) finišēja 43 sekundes vēlāk, bet vēl sešas sekundes atpalika nīderlandietis Vouts Pūlss ("Bahrain - Victorious").

Iepriekšējas vicelīderis un Vingegorda komandas biedrs Primožs Rogličs no Slovēnijas zaudēja 61 sekundi, bet vēl četras sekundes vēlāk posmu beidza Kass.

"Jumbo-Visma" riteņbraucēji pirms šī posma saņēma ziņu, ka Beļģijā autoavārijā cietis viņu komandas biedrs Nātans van Hoidonks. Sacensību laikā sportisti pa radio saņēma ziņu, ka komandas biedra veselības stāvoklis pēc nogādāšanas slimnīcā ir uzlabojies.

Kass jauno vicelīderi Vingegordu apsteidz nu vairs tikai par 29 sekundēm, bet vēl 64 sekundes atpaliek Rogličs. Minūti aiz "Jumbo-Visma" trijotnes ir spānis Huans Ajuso (UAE).

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17.septembrī Madridē.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA