Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

UCI Pasaules tūres komanda par aizskarošu žestu no sacensībām atstādina igauni Mihkelu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

UCI Pasaules tūres komanda par aizskarošu žestu no sacensībām atstādina igauni Mihkelu
Madis Mihkels. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

LETA. UCI Pasaules tūres komanda "Intermarche-Circus-Wanty" trešdien par aizskarošu žestu atstādināja no sacensībām Ķīnā talantīgo Igaunijas riteņbraucēju Madi Mihkelu.

Šonedēļ komanda sāks sacensības UCI Pasaules tūrē iekļautajā Guansji velobraucienā, kurā bija paredzēts piedalīties arī Mihkelam. Aizvadot treniņus pirms sacensībām, viņa komandas biedrs beļģis Gerbens Teisens "Instagram" publicēja ierakstu, kurā Mihkels redzams ar pirkstiem pavelkot acu kaktiņus uz ārpusi, kas tiek uzskatīts par aizskarošu un rasistisku žestu.

Gan Mihkels, gan Teisens ir atstādināti no sacensībām un komanda sola sodīt riteņbraucējus.

Tikmēr velobrauciena rīkotāji nekavējoties sasaukuši sapulci, kurā piedalījās visas iesaistītās puses un vietējās varasiestādes. Tās laikā riteņbraucēji atvainojās par savu rīcību.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) lietu nodevusi UCI Disciplinārajai komisijai, kas skatīs, vai sportisti ir pārkāpuši pantu, kas paredz sodu, ja sportisti verbāli vai ar savu rīcību aizskar, diskriminē vai degradē kādu personu vai personu grupu, balstoties uz etnisko piederību vai rasi.

20 gadus vecais Mihkels ir 2021.gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks grupas braucienā. Šogad viņš izcīnīja ceturto vietu Eiropas U-23 čempionātā, kā arī sekmīgi startēja "Circuit de Charleroi Wallonie" (UCI kat.1.1) sacensībās Beļģijā un UCI Pasaules tūrē iekļautajā Hamburgas klasikā. Pēc tam sekojošajā četru dienu velobraucienā Mihkels izcīnīja savu pirmo uzvaru profesionāļa karjerā.

Izmantotie resursi:
LETA