Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Karbonāri un Laizāne sestajā desmitā Andalūzijas velobrauciena trešajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Karbonāri un Laizāne sestajā desmitā Andalūzijas velobrauciena trešajā posmā
Anastasija Karbonāri. Foto: bettiniphoto

LETA. Latvijas riteņbraucējas Anastasija Karbonāri un Lija Laizāne piektdien finišēja līdzās sestajā desmitā "Vuelta Ciclista Andalucia Ruta Del Sol" (UCI kat. 2.1) velobrauciena trešajā posmā.

Piektdien sportistes veica 134 kilometrus ar trīs kategorizētajiem kāpumiem.

Pēc solo atrāviena pirmo vietu noturēja Laizānes komandas biedrene, spāniete Marta Romeu ("Laboral Kutxa Fundacion Euskadi"), kura finišēja trīs stundās deviņās minūtēs un 12 sekundēs, bet sekundi vēlāk posmu beidza Tamara Dronova-Balaboļina ("Israel Premier Tech Roland") un norvēģiete Katrīna Olerūda ("Movistar").

Karbonāri (UAE attīstības komanda) un Laizāne bija grupā, kas zaudēja deviņas minūtes un 48 sekundes, finišējot attiecīgi 54. un 55.vietā. Iepriekšējā posmā abas latvietes piedalījās atrāvienā un Laizāne vienā no starpfinišiem tika pie bonusa sekundēm.

Kopvērtējumā vadībā ir Dronova-Balaboļina, kura par 37 sekundēm apsteidz Olerūdu. Laizāne ieņem 42.vietu, līderei zaudējot 16 minūtes un 56 sekundes, bet Karbonāri ir sešas vietas zemāk, no līderes atpaliekot 18 minūtes un sešas sekundes.

Sacensības noslēgsies svētdien.

"Vuelta Ciclista Andalucia Ruta Del Sol" velobraucienam norisinoties tikai otro reizi, pērn Laizāne kopvērtējumā ierindojās 26.pozīcijā, bet Līna Svarinska noslēdza sacensības 69.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA