Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Grouvzs uzvar otrajā "Vuelta a Espana" sprinta finišā pēc kārtas

Agris Suveizda

Grouvzs uzvar otrajā "Vuelta a Espana" sprinta finišā pēc kārtas
Keidens Grouvzs. Foto: imago/Sirotti/Scanpix

LETA--AFP. Austrālijas riteņbraucējs Keidens Grouvzs trešdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" piektajā posmā un otro dienu pēc kārtas bija nepārspēts sprinta finišā.

Trešdien sportisti veica 186,2 kilometrus un apmēram 50 kilometrus pirms finiša pārvarēja vienu otrās kategorijas kāpumu. Lielu daļu distances solo atrāvienā pavadīja urugvajietis Eriks Antonio Fagundess ("Burgos-BH"), bet kāpumā viņu panāca cits dienvidamerikānis kalnu karaļa ieskaites līderis Eduardo Sepulveda no Argentīnas ("Lotto Dstny").

Pēc tam abus panāca peletons, bet 11 kilometrus pirms finiša cīņā par bonusa sekundēm pirmais bija kopvērtējuma līderis Remko Evenepūls ("Soudal - Quick Step"), beļģim vēl vairāk palielinot pārsvaru. Savukārt cīņā par uzvaru posmā sprintā ātrākais atkal Grouvzs ("Alpecin-Deceuninck"), kuram uz goda pjedestāla pievienojās arī itālis Filipo Ganna ("Ineos Grenadiers") un beļģis Drīss van Gestels ("TotalEnergies").

Vadošā grupa, kurā bija gandrīz 100 sportistu, tajā skaitā Evenepūls, finišēja četrās stundās 23 minūtēs un 43 sekundēs.
Kopvērtējumā sarkano līdera krekliņu saglabā Evenpūls, kurš par 11 sekundēm apsteidz Enriku Masu no Spānijas ("Movistar"), bet par 17 sekundēm - francūzi Lenī Martinesu ("Groupama - FDJ").

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17. septembrī Madridē. Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs, kurš šobrīd ieņem septīto vietu, līderim zaudējot 43 sekundes.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA