Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Slavenais krāpnieks Lenss Ārmstrongs vēlas diskusiju par taisnīgumu sportā

Rolands Eliņš

Slavenais krāpnieks Lenss Ārmstrongs vēlas diskusiju par taisnīgumu sportā
Lenss Ārmstrongs. Foto: Fox News

Bēdīgi slavenais bijušais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs izziņojis savu jauno projektu - podkāsta "The Forward" īpašo izdevumu, kurā viņš vēlas izvērst diskusiju par transpersonu vietu profesionālajā sportā un no tā izrietošā godīguma principa sacensībās. Ātri gan uzvirmojušas apsūdzības divkosībā, jo Ārmstrongam pašam par dopinga lietošanu piespriesta mūža diskvalifikācija un atņemti septiņi "Tour de France" čempiona tituli.

"Vai mēs tiešām esam sasnieguši laiku un vietu, kurā kaislīgas debates ne tikai tiek šķībi uzlūkotas, bet no tām pat baidās?" paziņojumā sociālajos tīklos raksta Lenss Ārmstrongs, piesakot savu jauno podkāsta tēmu. "Laiku, kad cilvēku lielākais satraukums ir tas, lai viņi netiktu atlaisti, nokaunināti vai atcelti? Kā cilvēks, kurš ļoti labi pazīstams ar šo fenomenu, es jūtu, ka esmu unikālā pozīcijā, lai varētu runāt par šīm tēmām."

Kā šobrīd vispolarizējošāko un strīdīgāko jautājumu Ārmstrongs piesauca transpersonu dalību profesionālajā sportā. Viņš vaicā, vai nav iespējams reizē būt iekļaujošam un transpersonas atbalstošai personai un reizē uzdot jautājumus par godīgumu sportā. "Vai mēs zinām atbildes? Vai mēs vispār gribam zināt atbildes? Es vēlos, tāpēc arī piedāvāju "The Forward" īpašās sērijas, kur es ar atvērtu prātu metīšos šajā tēmā, cenšoties uzzināt pēc iespējas vairāk."

Lai arī transpersonu kvalificēšanās kritēriji profesionālā sporta sacensībām patiešām ir aktuāls jautājums, kas dažādās sporta federācijās un organizācijās tiek piemērots dažādi, taču to grūti nosaukt par vienu no masveidīgākajām notiekošajām lietām pasaules sportā - piemēram, pētījumi ASV liecina, ka šajā valstī ar vairāk nekā 300 miljoniem iedzīvotāju ir apmēram 100 transpersonas, kas piedalās sporta sacensībās.

Taču jautājuma aktualitāte nobāl ēnā salīdzinājumā ar bijušā riteņbraucēja Ārmstronga apņēmību un acīmredzamo paškritikas trūkumu vadīt diskusiju par "godīgumu sportā". Lai arī Ārmstrongs savā paziņojumā norāda uz savu pieredzi sakarā ar tā saukto atcelšanu ("cancel culture"), viņa gadījumā nekādu īpašu diskusiju nav - Ārmstrongs, publiski izskanējušo pierādījumu spiests, pats 2013. gadā publiski atzinās aizliegto vielu lietošanā ar mērķi iegūt priekšrocības profesionālajās riteņbraukšanas sacensībās.

Ārmstrongs savā karjerā septiņas reizes finišēja pirmajā vietā slavenajā "Tour de France" veloseriālā un vairākkārt tika apsūdzēts dopinga lietošanā, taču viņš vairākus gadus kategoriski noliedza šīs apsūdzības, kā arī iesūdzēja tiesā vairākus medijus par "apmelošanu". Ārmstrongam pēc tam nācās atmaksāt tiesas ceļā iegūtās kompensācijas, kā arī viņš saņēma mūža diskvalifikāciju no profesionālā sporta.

Izmantotie resursi:
https://www.latimes.com/sports/stor...
https://deadspin.com/notorious-chea...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-27 14:43, pirms 11 mēnešiem
kad caurkrituši politiķi runā par sliktu pārvaldību tagad, tad jau arī būtu jāvelk ārā piem Šleseram katra Tallinas šosejas problēma, ka viņš naudu saņēmis no austrumiem, utt. un ka vairs nedrīkst apgalvot ka ir "par " Latviju (par laimi nevienam vairs par to nav šaubu, bet kāds tak viņu vēlēja). Un ja kads klausīsies Armstrongu, tad jau viņa skats no otras puses ir tieši vērtīgs, lai apkarotu nakotnes krapniekus

     [+] [-]

, 2023-06-27 23:09, pirms 11 mēnešiem
Izcils sportists....izcila personība 🤟