Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Dārznieks, Priede un Celitāns dominē ''Daugavpils XCO krosā''

Toms Markss
Toms Markss

Dārznieks, Priede un Celitāns dominē ''Daugavpils XCO krosā''
Daugavpils XCO kross
Foto: TK Sniegpulkstenīte

Svētdien aizvadīts jau 10. “Daugavpils velokross”, kas bija arī Latvijas kausa MTB XCO krosā sezonas otrais posms. Uzvaru absolūtajās ieskaitēs guva – Aivars Dārznieks, Zane Priede un Kristers Celitāns.

Daugavpils posmā piedalījās vairāk nekā 100 braukt gribētāju no Latvijas un Lietuvas riteņbraukšanas komandām. Sacensību rīkotāji paveica lielisku darbu trases sagatavošanā, piedāvājot dažādus šķēršļus, tostarp akmeņus un virkni nelielu tramplīnu. Trase bija ļoti dinamiska un ieguva lielu atzinību no dalībnieku puses.

Pirmajā startā sacentās jaunieši, Masters vecāko vīru, zēnu, kā arī visu dāmu grupu sportisti. Jau no pirmā apļa vadību ieguva jauniešu grupas līderis Kristers Celitāns (“VeloExpress Scott”). Savu vadību jaudīgais “VeloExpress Scott” braucējs nosargāja līdz finišam, svinot drošu uzvaru. Otrais jauniešu konkurencē bija “NN Sporta kluba” braucējs Alvils Pētersons (+00:00:23) no “Dako Ziemeļvidzeme”, kamēr trijnieku noslēdza ventspilnieks Krists Buncis (+00:01:36).

Jāizceļ sīva spēkošanās puišu U14 grupā, kur otro posmu pēc kārtas uzvarēja ogrēnietis Alvis Pivors, kurš par 15 sekundēm apsteidza “Engures sportam” pārstāvi Jurģi Freinātu. TOP3 šajā kategorijā ierindojās ķekavnieks Alvis Matīss Zariņš.

Dāmu konkurencē Daugavpilī savu favorītes statusu apliecināja “Giant&Liv team Latvija” pārstāve Zane Priede, kura četrus apļus veica pēc 1 stundas 1 minūtes un 14 sekundēm. Otrajā vietā sekoja Evija Ziediņa. Labu sniegumu demonstrēja Latvijas U16 grupas čempione Amanda Reilija Zariņa no “Baldones RN”. Trenera Oļega Meļeha audzēkne ilgstoši cieši sekoja Zanei Priedei, tomēr pēdējā aplī starpība nedaudz pieauga. Visātrāk pirmajā braucienā četrus apļus veica Masters 3 grupas uzvarētājs Mārtiņš Puriņš no “Dako Ziemeļvidzeme”. Viņam sekoja Reinis Avens un Ivo Levāns.

Spēkos līdzvērtīgs solījās būt otrais starts, kurā piedalījās elites, CFA un jaunāko Masters grupu sportisti. Jau no pirmā apļa, neskatoties uz ne to labāko starta pozīciju, vadību ieguva “Veloprofs.lv” pārstāvis un Lizums XCO trases autors Aivars Dārznieks. Uz papēžiem viņam mina Rolands Burcevs no “VeloExpress Scott” vienības, kamēr stabili trešais bija “NN Sporta kluba” pārstāvis Dāvis Dzenis.

Šādā secībā vīri arī finišēja. Dārznieks tādējādi kļuva par posma absolūto uzvarētāju, trasē pavadot 1 stundu 16 minūtes un 38 sekundes. Burcevs finišēja 41 sekundi, bet Dzenis 2 minūtes un 57 sekundes vēlāk. TOP6 iekļuva arī – Konstantīns Smotrovs (“Ebike”), Armands Pivors (“Ogres velokomanda”) un junioru grupas uzvarētājs Alberts Smilktens (“Scanmed/ KS Sporta klubs”).

Latvijas kauss MTB XCO krosā turpināsies 2. jūlijā ar “Avoti Lizums XCO krosu” Gulbenes novada Lizuma pagasta Augsto kalnu trasē.

Izmantotie resursi:
lrf.lv