Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Latvijas riteņbraucēji aizvadījuši starptautiskas treka sacensības Lietuvā

Toms Markss
Toms Markss

Latvijas riteņbraucēji aizvadījuši starptautiskas treka sacensības Lietuvā
Latvijas juniori cīņā ar labākajiem poļiem un lietuviešiem

Foto: Tomas Gaubys

Nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Paņevežā aizvadītas UCI kategorijas treka riteņbraukšanas sacensības, kurās startēja arī Latvijas junioru un elites grupas sportisti. Augstvērtīgāko rezultātu sasniedza “MSĢ/ RK Liepāja” pārstāvis Dāvis Gludavs, kurš junioru konkurencē izcīnīja septīto vietu punktu sacīkstē.

Paņevežas trekā notikušās sacensības tika iekļautas UCI kalendārā. Divu dienu garumā dažādās disciplīnās startēja sportisti no Lietuvas, Latvijas, Polijas, Ukrainas, Ungārijas, Grieķijas un Beļģijas. Latviju sacensībās pārstāvēja Mārtiņa Trautmaņa trenētie Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēkņi, kā arī pieredzes bagātais elites trekists Vitālijs Korņilovs.

Junioru sacensībās izteikti dominēja poļu trekisti, kas bija ne tikai labi sagatavojušies un specializējušies tieši treka riteņbraukšanai, bet arī aprīkoti ar mūsdienīgu inventāru, kas ne latviešiem, ne lietuviešiem nebija tādā līmenī. Mūsu juniori šīs sacensības izmantoja kā labu treniņu gaidāmajai šosejas riteņbraukšanas sacensību sezonai.
Skrečā 40 apļu sacīkstē Polijas sportisti aizņēma pirmās četras vietas. Labākais no latviešiem bija Dāvis Gludavs, kurš ieņēma astoto vietu 19 dalībnieku konkurencē. 12. pozīcijas Markusam Lagzdiņam, kamēr Kārlis Jānis Dāboliņš, Olivers Jēkabs Skrapcis un Ģirts Harkins aizņēma no 14. – 16. vietai.

Sekojošajā izslēgšanas braucienā, kas ir viena no skatāmākajām un aizraujošākajām disciplīnām trekā, astoto vietu ieņēma Ģirts Harkins, bet labāko desmitnieku noslēdza Markuss Lagzdiņš. 12. pozīcija Dāvim Gludavam, kamēr Kārlis Jānis Dāboliņš un Olivers Jēkabs Skrapcis ierindojās 16. un 17. pozīcijā.

Nākamā dienā juniori sacentās punktu sacīkstē. Bez pārsteigumiem arī šeit visu trijnieku aizņēma poļi. No mūsu sportistiem septīto vietu ieguva Dāvis Gludavs. Viņš uzvarēja pirmajā starpfinišā un bija ceturtais finišā. Labāko desmitnieku noslēdza Ģirts Harkins. 12. pozīcija Skrapcim, kamēr abi liepājnieki – Markuss Lagzdiņš un Kārlis Jānis Dāboliņš ieņēma attiecīgi 16. un 18. vietu.

Elites grupā Vitālijs Korņilovs un Rihards Reinfelds pirmajā sacensību dienā startēja skrečā. 60 apļu garajā sacīkstē (15 km) Vitālijs 25 dalībnieku konkurencē ieņēma desmito vietu, no uzvarētāja Bartoža Rudika atpaliekot par diviem apļiem. Rihards Reinfelds tikmēr nefinišēja. Vakara noslēgumā risinājās 120 apļu garā punktu sacīkste. Pirmās četras vietas aizņēma poļi, bet Vitālijs Korņilovs 23 sportistu konkurencē ierindojās 16. vietā, kamēr Rihards Reinfelds finišu nesasniedza.

Otrajā sacensību dienā notika omniuma, jeb daudzcīņas sacensības. 24 startējušie sportisti sacentās skrečā, tempa braucienā, izslēgšanas braucienā un punktu sacīkstē. Vitālijam Korņoilovam vissekmīgāk padevās starts eleminatorā, kur viņš guva 12 punktus (15. vieta). Arī kopvērtējumā Vitālijs ieņēma 15. pozīciju. Kopvērtējumā viņam 28 punkti. Rihards Reinfelds tikmēr kopvērtējumā bija 20. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
lrf.lv