Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Baltijas čempions Liepiņš karjeru turpinās pasaules tūres komandā “DSM – firmenich”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas čempions Liepiņš karjeru turpinās pasaules tūres komandā “DSM – firmenich”
Emīls Liepiņš. Foto: Tomas Gaubys.

Latvijas elites izlases šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš pēc četrām pavadītām sezonām pasaules tūres komandā “Lidl – Trek” nākamo gadu aizvadīs citā augstākā līmeņa vienībā “DSM – firmenich”.

Emīls Liepiņš pasaules tūrē debitēja 2020. gadā, kad pievienojās Tomam Skujiņam toreiz “Trek – Segafredo” (šobrīd “Lidl – Trek”) komandā. Šajā sezonā Dobeles riteņbraukšanas skolas audzēknis sezonas sākumā izcēlās ar augstvērtīgiem rezultātiem divos prestižos pasaules tūres velobraucienos – “Santos Tour Down Under” un “UAE tour”.

Pirmajā no tiem vienā no posmiem latvietis guva sesto vietu, bet otrajā, cīnoties plecu pie pleca ar pasaules labākajiem sprinteriem, pat finišēja ceturtais. Karjeras rekords 31 gadus vecajam sportistam arī pasaules čempionātā, kurā tika izcīnīta 29. vieta. Vienīgā uzvara tika gūta Lietuvā notikušajā Latvijas un arī Baltijas čempionātā, kur Emīls pārspēja ne tikai savus tautiešus, bet arī labākos lietuviešus un igauņus. Jāatzīmē, ka sezonas lielāko daļu Liepiņš bija viens no “Lidl – Trek” komandas lomas spēlētājiem – sprinteru ievilcēju. Tas liedza bieži vien par rezultātu cīnīties pašam. Līdz ar šo sezonu arī noslēdzās viņa gaitas ASV reģistrētajā vienībā.

Oficiāli kļuvis zināms, ka karjeru Emīls Liepiņš turpinās Nīderlandē reģistrētajā pasaules tūres vienībā “DSM – firmenich”. Šī komanda ar šādu nosaukumu pazīstama kopš 2020. gada. Iepriekš tā nesa – “Sunweb”, “Giant – Alpecin” un “Argos – Shimano” vārdus. Komandas zināmākie riteņbraucēji ir – vācietis Džons Degenkolbs un francūzis Romēns Bardē.

Emīla Liepiņa komentārs par pievienošanos “DSM – firmenich”: “Ļoti cienu šo komandu, jo tā allaž ir ar skaidru plānu un struktūru mērķu sasniegšanai. Šī ir vide, kur varu augt un kļūt labāks braucējs. Esmu patiesi priecīgs būt šeit. Ceru, ka gūsim daudz panākumu augstākās raudzes sacensībās. Esmu gatavs gan nesavtīgam darbam komandas labā, gan arī ar augstu atbildību izmantot man dotās iespējas cīnīties par rezultātu!”

Komandas treneris Rūdijs Kemna piebilst: “Emīls līdz šim ir aizvadījis labu un veiksmīgu karjeru. Viņš ienesīs mūsu sprinta grupā savu braukšanas pieredzi visaugstākajā līmenī. Mēs domājam, ka viņam joprojām ir daudz neizmantota potenciāla gan taktiskajās cīņā, gan sprinta finišos. Strādājot ar mūsu treneru grupu, ceram iegūt no viņa nākamo attīstības līmeni, lai Emīls spētu spēlēt svarīgāko lomu mūsu stratēģijā, izmantojot savu ātrumu un spēku. Mēs dosim iespējas arī pašam Emīlam cīnīties par rezultātu kā līderim.

Kopā ar Liepiņu uz “DSM – frimenich” devies arī viens no pasaules labākajiem sprinteriem Fabio Jakobsens. Nīderlandietis lielāko uzmanību gan guva pēc ārkārtīgi smagā kritiena Polijas tūrē, ko izraisīja viņa tautietis Dilans Grūnevegens. Aizvadītajā sezonā Fabio spēja gūt astoņas uzvaras.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija

     [+] [-]

, 2023-11-10 20:52, pirms pusgada
Bravo, ļoti labi dzirdēt, kad iet solīti aukstāk💪