Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

UEC Eiropas kausa posmos BMX riteņbraukšanā Valmierā startēs 561 sportists

Ivars Bācis
Ivars Bācis

UEC Eiropas kausa posmos BMX riteņbraukšanā Valmierā startēs 561 sportists
Foto: Jānis Ukass.

Šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. maijā, Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” norisināsies UEC (Eiropas Riteņbraukšanas savienība) Eiropas kausa BMX riteņbraukšanā piektā un sestā posma sacensības, kurās dalību apstiprinājis 561 sportists no 23 valstīm.

Sacensībās Valmierā redzēsim Eiropas elites vīru čempionu Kaju Vaitu (Kye Whyte) no Lielbritānijas, viņa tautieti, iepriekšējā posma uzvarētāju Rosu Kullenu (Ross Cullen), Eiropas kausa līderi Rubenu Gommēru (Ruben Gommers) no Beļģijas, vienu no Francijas labākajiem braucējiem Romēnu Majē (Romain Mahieu), kā arī vadošos Latvijas braucējus. Mājas posmos Latviju pārstāvēs 211 sportisti, tostarp Latvijas čempions Kristens Krīgers, pasaules junioru vicečempione Veronika Monika Stūriška, Eiropas čempionāta ceturtās vietas ieguvēja Vineta Pētersone, kā arī tādi labi zināmi sportisti kā Paula Kibare, Edgars Langmanis, Kārlis Pedraudzis, Mārtiņš Emīls Treimanis un citi.

UEC Eiropas kausa posmi BMX riteņbraukšanā Valmierā notiks otro gadu pēc kārtas. Šogad dalībnieku skaits ievērojami palielinājies - elites, U23, junioru, jaunatnes, bērnu un amatieru grupās pieteikušies vairāk nekā pustūkstotis sportistu, par godalgām cīnīsies ne tikai Eiropas vadošie BMX braucēji, bet arī pārstāvji no Kolumbijas un Jaunzēlandes.

Sestdien piektā posma sacensības sāksies plkst. 10.15, kad trasē redzēsim elites, U23, junioru un vecāko jauniešu grupu sportistus. Fināli gaidāmi pēc plkst. 12.30. Savukārt no plkst. 14.45 piektā posma sacensības uzsāks bērnu, jauniešu un amatieru grupu pārstāvji.

Svētdien sestā posma sacensības sāksies jau no plkst. 9.15 ar elites, U23, junioru un 15/16 gadus vecu jauniešu sacensībām. Fināli šīm kategorijām gaidāmi no plkst. 11.30. Otrās dienas bērnu, jauniešu un amatieru sacensības sāksies no plkst. 13.25, bet fināli plānoti ap plkst. 16.00.

Aicinām izmantot iespēju un apmeklēt augsta līmeņa BMX sacensības klātienē Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera”. Ieejas biļetes varēs iegādāties sacensību norises vietā - divu dienu apmeklējumam ieejas maksa noteikta 10 eiro apmērā, saņemtās aproces ļaus apmeklēt sacensības bez ierobežojumiem. Savukārt bērniem vecumā līdz 12 gadiem ieskaitot, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti ieeja sacensībās būs bez maksas.

Informāciju sagatavoja
Toms Marks
Latvijas Riteņbraukšanas federācija