Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skandāli regbijā turpinās; Jaunzēlandi apsūdz tiesnešu ietekmēšanā

Juris Miņins
Juris Miņins

Skandāli regbijā turpinās; Jaunzēlandi apsūdz tiesnešu ietekmēšanā
Adams Kolmens saņem dzelteno kartīti.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc tam kā pirms nedēļas kļuva zināms, ka viesnīcā, kurā pirms pirmā Regbija čempionāta mača apmetās Jaunzēlande, tika atrastas noklausīšanās ierīces, šonedēļ ir uzvirmojis jauns skandāls, kurā nu jau Jaunzēlande tiek apvainota tiesnešu ietekmēšanā.

Pirms nedēļas kļuva zināms, ka viesnīcā, kurā pirms pirmā Bledislo kausa un Regbija čempionāta mača pret Austrāliju bija apmetusies Jaunzēlandes izlase, ir atrastas noklausīšanās iekārtas, kas bija paslēptas mīkstajās mēbelēs. Šis incidents vēl tiek izmeklēts, taču nu jau ir uzvirmojis jauns skandāls.

Austrālijas regbija savienība ir iesniegusi oficiālu pretenziju par to, ka, pēc viņu domām, Jaunzēlandes izlase pirms otrā savstarpējā Regbija čempionāta mača, kas arī bija otrais Bledislo kausa mačs, tikās ar spēles galveno tiesnesi Romeinu Poitu, kas, pēc “World Rugby” nosacījumiem nav atļauts.

Jaunzēlandes izlases galvenais treneris Stīvs Hansens noraidīja visas “All Blacks” virzienā raidītās apsūdzības: “Pēc manā rīcībā esošās informācijas, ar Romeinu Poitu neviens no mūsu komandas pārstāvjiem nav ticies vismaz 18 mēnešus. Nav, jo tas ir bezjēdzīgi. Jā, nenoliegšu, mēs pirms mača saskrējāmies ar Džako Peiperu, kas tiesāja mūsu pirmo maču, bet šajā spēlē bija līnijtiesnesis. Mēs pārrunājām epizodes, kas pirmajā cīņā mums likās ne līdz galam saprastas no tiesnešu puses. Tas ir normāli. Regbijs ir sarežģīta spēle un mēs uzskatām, ka mums ir jāpalīdz tiesnešiem, bet tiesnešiem ir jāpalīdz mums.”

Saskaņā ar starptautiskajiem noteikumiem, komandu treneri pirms spēles vienpusēji ar tiesnešiem tikties nedrīkst. Tikšanās ar tiesnešiem ir pieļaujama tikai tad, ja klāt ir arī otras komandas treneris, bet faktiski individuālas tikšanās iespējamas tad, ja otras komandas treneris ir atteicies ierasties uz tikšanos.

Atgādināsim, ka AUstrālijas izlases galvenais treneris Maikls Čeika pēc spēles izteica neapmierinātību ar to, ka Austrālijas izlases kapteinim Stīvenam Mūram nav skaidroti pieņemtie lēmumi un viņš ir ticis ignorēts, lai gan pret Jaunzēlandes komandu attieksme bija pilnīgi pretēja un tiesnesis izskaidrojis katru situāciju.

Pagaidām nekādas oficiālas ziņas no “World Rugby” šajā sakarā vēl nav saņemtas.

Kā arī...

- Pēc spēles pret Argentīnu vairākiem DĀR regbistiem ir konstatēti nopietni savainojumi. Ruāns Kombriks nevarēs spēlēt pusotru mēnesi, jo atkopsies no kājas savainojuma, tāpat kā Džese Krīls, kuru Kombriks nomainīja mača gaitā. Viņam arī ir kājas savainojums. Savukārt par Eltona Jantīza stāvokli pagaidām oficiālas informācijas vēl nav, taču ir aizdomas par cirkšņa savainojumu.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com

     [+] [-]

, 2016-08-28 23:30, pirms 8 gadiem
Nu ja jau pirmajā spēlē Austrālijā Jaunzēlandei tik viegla uzvara, tad diezgan skaidrs, ka ne jau nopietnos spēles ietekmēšanas nolūkos ar to tiesnesi tikās.