Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" pārliecinoši revanšējas, DĀR uzvar un sarīko nekārtības laukumā

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" pārliecinoši revanšējas, DĀR uzvar un sarīko nekārtības laukumā
Foto:AFP/Scanpix

Šodien tika izspēlēti divi 2022. gada Regbija čempionāta mači, kuros par iepriekšējā kārtā piedzīvotajiem zaudējumiem revanšēties spēja kā Jaunzēlandes, tā arī Dienvidāfrikas Republikas komandas.

Dienas pirmajā spēlē Jaunzēlande tikās ar Argentīnu un mājiniekiem gatavošanās šim mačam bija diezgan drūma, jo, visu cieņu Argentīnas regbija izlasei, tā, "normālos apstākļos" tomēr ir klasi zemāka komanda, taču tieši šī vienība pirms nedēļas uzvarēja savstarpējā mačā, sagādājot Aiena Fostera vienībai sesto zaudējumu astoņos mačos.

Tiesa, tāpat bija teju vai skaidri zināms, ka visus jautājumus, kas saistīti ar šo cīņu "All Blacks" mēģinās nokārtot pēc iespējas ātrāk.

Tas arī pierādījās, jo jau no pirmajām minūtēm vietējā komanda devās uz priekšu lieliem spēkiem un argentīniešiem faktiski visu pirmo puslaiku vairāk bija jādomā par savas ieskaites zonas nosargāšanu nevis uzbrukšanu pretinieku sargātajam laukumam.

Ītans de Grūts guva pirmo piezemējumu, bet tad Kalabs Klārks un Rieko Ioanī nogādāja bumbu ieskaites zonā, kamēr argentīnieši spēja atbildēt tikai ar Emiliano Bofeli precīzo soda sitienu. Jāpiebilst gan, ka trešo piezemējumu jaunzēlandieši guva brīdī, kad uz noraidīto soliņa sēdēja Tomass Lavanini.

Te gan arī jāpiebilst, ka šajā spēlē Argentīnas komanda mēģināja spēlēt brīvāk un par to arī tika sodīta no pašu rokas, tā kā spēles kvalitāte un izpildījums nebija tādā līmenī, kādā viņi paši to vēlētos.

Otrajā puslaikā nekas nemainījās un Jaunzēlandes komanda tikai palielināja savu pārsvaru, t.i., nodemonstrēja to spēli, kādu no tās gaidīja jau pirms nedēļas. Tiesa, lielā rezultativitāte tika sagaidīta vien mača pēdējās 20 minūtēs, kad izcēlās Sems Keins, Ārdijs Savea, Brodijs Retaliks un arī Bodens Barets.

Spēles gala rezultāts – 53:3 par labu Jaunzēlandei, kas nozīmēja, ka viņi ir guvuši arī bonusa punktu, ko Regbija čempionātā piešķir par uzvaru ar trīs piezemējumu pārsvaru.

Otrajā spēlē Austrālija uzņēma Dienvidāfrikas Republikas komandu un, lai arī cik lieliski pēdējos gados brīžiem ir spēlējusi DĀR komanda, tās sniegums ir bijis nestabils, tāpēc šajā turnīrā viņiem uzvaras ir mijušās ar zaudējumiem un, pasakot priekšā, šī tendence nemainījās arī pēc šodienas mača, tiesa, šoreiz viņi tika pie panākuma.

Jāsaka, ka Dienvidāfrikas komanda šo cīņu, lai arī ar lieliem spēkiem, taču novadīja diezgan vienmērīgi, katrā no puslaikiem gūstot pa 12 punktiem un pretiniekiem neļaujot izvērsties, t.i., pirmajās 40 minūtēs zaudējot vien trīs, bet otrajās – piecus punktus.

Damians de Alands, Kīnens Mūdijs, Franko Mosterts un Makazole Mapimpi guva piezemējumus DĀR labā. Austrāliešiem mača pašā izskaņā izcēlās vien Pīters Samu. Tiesa, lai arī liekas, ka, varbūt, DĀR dominēja laukumā, tā īsti nebija, jo cīņa bija diezgan asa un līdzvērtīga, taču viesi savas izdevības prata izmantot labāk.

Spriedze saglabājās teju līdz spēles izskaņai, kad ceturto piezemējumu izpildīja Mapimpi. Tas bija gan visa mača atrisinājums, gan spriedzes kulminācija, jo tūdaļ pēc tam pats Makazole aizsāka nekārtības, uzbrūkot Marikam Koroibetī, kas vēlāk pārauga masu grūstīšanās pasākumā, kur daudz netrūka, lai regbijs tiktu papildināts ar cīņas elementiem.

Mapimpi piezemējums, protams, tika ieskaitīts, bet tā pats spēlētājs uzreiz arī saņēma dzelteno kartīti.

Kad mača liktenis jau bija izšķirts, austrālieši izmantoja iespēju gūt piezemējumu, tiesa, pirms tam, par neatļautu uzbrukuma kavēšanu, dzelteno "plāksteri" saņēma arī Villijs le Rū, kas nozīmēja, ka viesi spēli noslēdza 13 vīru sastāvā.

Pēc četrām aizvadītām spēļu kārtām 2022. gada Regbija čempionāta turnīra tabulā ir redzama diezgan interesanta aina, proti, Jaunzēlande atrodas pirmajā vietā ar 10 kopvērtējuma punktiem, bet trim pārējām komandām ir pa deviņiem punktiem, kas sola ļoti interesantas divas atlikušās maču kārtas.

2022. gada Regbija čempionāts, 4. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
JaunzēlandeArgentīna53:3
AustrālijaDAR8:24
#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande420210
2.DĀR42029
3.Austrālija42029
4.Argentīna42029