Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīna pazemo "All Blacks", Austrālija pieveic DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīna pazemo "All Blacks", Austrālija pieveic DĀR
Foto:AFP/Scanpix

Argentīnas regbija izlase šodienas 2022. gada Regbija čempionāta trešās kārtas mačā ar 25:18 pārspēja Jaunzēlandes komandu, kas bija pirmā argentīniešu uzvara pret "All Blacks" izbraukumā. Tāpat zaudējumu piedzīvoja DĀR komanda, kas izbraukumā piekāpās austrāliešiem.

Argentīnas izlasi nevar saukt par vāju komandu, jo jau daudzu gadu garumā tā reizi pa reizei, taču spēj "iekost" par pasaules regbija eliti sauktām izlasēm, tajā pašā laikā rezultātu stabilitāte vienmēr ir "klibojusi". Jaunzēlandes izlase, pilnīgi pretēji, visu laiku ir bijusi starp planētas labākajām komandām, taču tieši šobrīd pārdzīvo ne tos labākos laikus.

Šodien šie pretējos virzienos ejošie regbija vilcieni satikās uz viena sliežu ceļa un, lai arī iztika bez lieliem starpgadījumiem, melnā krāsā nokrāsotais sastāvs cīņas izskaņā izskatījās daudz bēdīgāks.

Spēle, kas norisinājās Jaunzēlandes regbija spēka vietā, Kraistčērčas pilsētā, jau no paša sākuma mājiniekiem nebija viegla, jo argentīnieši uzspieda cīņu, kas viņiem deva iespējas sist sodus, ko Emiliano Bofeli arī labi izmantoja. Tiesa, jauno spīdekļu, Samisoni Taukeiaho un Kaleba Klārka, gūtie piezemējumi Aiena Fostera trenētajai komandai ļāva cerēt uz to, ka spēle tiks "lauzta" otrajā puslaikā.

Otrais cīņas cēliens sākās ar jaunzēlandiešu sirdis sildošu notikumu – precīzu Ričija Mounga soda sitienu, taču drīz pēc tam, atsākot spēlēšanu, pagalam neveiksmīgi un bezatbildīgi mājinieki nospēlēja aizsardzībā, faktiski "aizmirstot" apturēt Huanu Martinesu Gonzalesu.

Nevarētu teikt, ka jaunzēlandieši šajā mačā spēlētu nedisciplinētāk kā argentīnieši, jo cīņas beigās viņiem bija tikai par diviem pārkāpumiem vairāk, taču tas, ka "Los Pumas" meistarīgi izmantoja "All Blacks" pārkāpumus gan bija redzams, jo, izvirzījušies minimālā vadībā, viesu komanda divreiz raidīja bumbu vārtos un uzstādīja mača gala rezultātu – 25:18.

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka šo septiņu punktu deficītu spēles beigās Jaunzēlandes komandai bija jāatspēlē mazākumā, jo dzelteno kartīti saņēma Šenons Frizels. Neskatoties uz to "All Blacks" bija nonākuši diezgan dziļi pretinieku laukuma pusē, taču rezultatīvas darbības tam nesekoja.

Jāatzīst, ka pēc šī negaidītā un, runājot tiešu valodu, kaunpilnā zaudējuma vēl bēdīgāka izskatās trenera Aiena Fostera nākotne pie "All Blacks" stūres. Jau iepriekš tika runāts, ka viņa dienas sājā amatā ir skaitītas, taču pēc uzvaras pār DĀR otrajā Regbija čempionāta kārtā šķita, ka, vismaz līdz 2023. gada PK finālturnīram, viņš savu amatu varētu saglabāt, tad pēc izgāšanās pret argentīniešiem vienīgais uz ko var cerēt Fosters ir atbildīgo Jaunzēlandes regbija savienības amatpersonu bezierunu un beznosacījuma uzticība esošajam speciālistam, kas gan ir apšaubāmi.

Savukārt Argentīnas izlase, pēc zaudējuma pirmajā turnīra mačā, nu ir nolikusi uz dēļiem gan Austrāliju, gan Argentīnu un atrodas turnīra tabulas galvgalī.

Dienas pirmajā spēlē Austrālija tikās ar Dienvidāfrikas Republikas izlasi un, jāatzīst, ka DĀR šodien vienkārši nebija savā labākajā formā. Vispirms viņi nespēja pretoties tam, ka mājinieki ātri izvirzījās vadībā ar desmit punktiem, bet pēc tam, no gana labām pozīcijām, bumbu garām vārtiem raidīja Handrē Polārds.

Kad DĀR pirmie punkti tika gūti, tad viņi ar lielāku iedvesmu devās uz priekšu, taču vispirms viens viņu piezemējums tika anulēts, bet brīdi vēlāk Makazole Mapimpi tika apturēts burtiski soli no piezemējuma izdarīšanas. Ar to vēl nebija gana un Fafs de Klerks, mēģinot tikt pie bumbas, iesita pa seju Nikam Vaitam, par ko saņēma dzelteno kartīti.

Otrajā puslaikā pie otrā piezemējuma tika Freizers Makreits un izcēlās arī Marika Koroibetī, kas faktiski izšķīra mača likteni, jo DĀR konkurētspēja bija diezgan zema.

Pēdējās piecās minūtēs uz maiņu nākušais Kvaga Smits vēl atspēlēja desmit punktus, kas rezultātu padarīja kaut mazliet pieklājīgu, taču lietas būtību gan tas vairs nespēja mainīt – 25:13 par labu Austrālijai.

2022. gada Regbija čempionāts, 3. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
AustrālijaDĀR25:13
JaunzēlandeArgentīna18:25
#KomandaSUNZP
1.Argentīna32019
2.Austrālija32019
3.Jaunzēlande31025
4.DĀR31024