Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande izcīna 42. uzvaru mājās, iegūst “Bledisloe cup”

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande izcīna 42. uzvaru mājās, iegūst “Bledisloe cup”
Brāļi Džulians un Ārdijs Saveas ar Bledislo kausu.
Foto: AFP/Scanpix

Šodien savu otro savstarpējo spēli “The Rugby Championship” ietvaros aizvadīja Jaunzēlandes un Austrālijas vienība. Mājnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 29:9, kas viņiem bija 42. uzvara savās mājās.

Pirmā regbija čempionāta cīņa starp šīm komandām noslēdzās ar graujošu rezultātu – 42:8 Jaunzēlandes, kas lika uzdot daudz jautājumus par Austrālijas spējām, tāpēc mačs “Westpac Stadium” arēnā tika gaidīts ar īpašu interesi un galvenokārt šī interese bija nevis par mača iznākumu, jo “All Blacks” bija absolūti mača favorīti, bet gan par to ko Austrālija parādīs šoreiz.

Spēles sākums bija ļoti saspringts, jo austrālieši jau no pirmajām minūtēm vēlējās pierādīt, ka iepriekšējās nedēļas sagrāve bija tikai vājuma brīdis un neveiksme, bet Jaunzēlande, spēlējot savās mājās, vēlējās parādīt to pašu pārliecinošo sniegumu, kas viņiem izdevās pagājušajā sestdienā. Šāda situācija arī noveda pie tā, ka mačs sākās ar vairākām epizodēm, kur spēlētāji savu attiecību skaidrošanai bija tuvu tam, lai pielietotu spēles noteikumos neiekļautus paņēmienus.

Abas komandas arī negaidīja un nemēģināja izzināt pretiniekus, bet uzreiz sāka spēlēt savu spēli un tā kā abām vienībām plānos bija uzbrukt, mačs izvērtās diezgan interesants un, kā saka, uz abām pusēm.

Pirmos punktus, pēc neliela haosa Austrālijas rindās guva Israels Dags, piezemējot bumbu, bet viesi nevēlējās, lai atkārtojas iepriekšējā mača scenārijs, tāpēc atkal devās uzbrukumā un tika apbalvoti, kad tika piešķirts soda sitiens, ko Bernards Foulijs arī realizēja, tiesa, pēc minūtes to pašu izdarīja Bodens Barets.

Diemžēl, bet tāpat kā pirmajā mačā, jau spēles sākumā austrāliešu komanda cieta no savainojumiem, proti, pēc tam kā tvērienu pret Denu Koulu mēģināja veikt Adams Ešlijs-Kūpers, par spēlētāja veselības stāvokli bažas izteica ārsti, kas lūdza spēlētājam iziet testu, lai noskaidrotu vai ir pamats domāt, ka ir gūts smadzeņu satricinājums. Pēc šī testa Ešlijs-Kūpers, kurš pret “All Blacks” ir guvis deviņus piezemējumus, kas ir vairāk kā jebkurš cits pasaules regbists, laukumā vairs neparādījās, kas liek domāt, ka savainojums ir bijis gana nopietns.

Kopumā puslaiks ritēja tieši tā kā iesākās – pretējos virzienos, ar salīdzinoši daudzām kļūdām un noteikumu pārkāpumiem. Tiesa, mājnieki šādā spēlē jutās labāk, jo Austrālija ļoti bieži zaudēja savas standartsituācijas, kas noveda pie spēles saasinājuma un otro piezemējumu jaunzēlandieši arī guva pēc neveiksmīgas viesu grupcīņas, kas ļāva izrauties uzbrukumā un Dags, saņēmis piespēli no Bareta, atkal piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Jaunzēlandiešiem bija arī vēl iespējas gūt piezemējumu, bet vai nu pašu kļūdas, vai arī Austrālijas izlases izglābšanās pēdējā brīdī (Vils Genija pārtvēra bumbu pāris metrus no ieskaites zonas), neļāva rezultātam mainīties.

Austrālijas izlasei savukārt, lai arī kā viņi mēģināja doties uzbrukumos, nekas vairāk par soda sitieniem neizdevās, lai gan Rīsa Hodža sitiens no savas laukuma puses, kas ļāva samazināt rezultāta starpību līdz sešiem punktiem, bija gana iespaidīgs.

No puslaika izskaņas notikumiem vēl jāpiebilst arī tas, ka dzelteno kartīti saņēma Adams Kolmens, kurš vairākas reizes sevi jau bija parādījis jau pieminētajās spēles ievada nekārtībās.

Interesanti, ka pirmajā puslaikā šīs sezonas Jaunzēlandes regbija lielākā zvaigzne Bodens Barets nerealizēja divus soda sitienus.

Otrajā puslaikā austrālieši turpināja savus asos pretuzbrukumus un tieši tāpat turpinājās to neefektivitāte rezultāta izmaiņu ziņā, jo viss ko viņi varēja izdarīt, labākajā gadījumā, beidzās ar nerealizētiem soda sitieniem. Labs reids padevās Genijam, taču atkal – bez rezultāta.

Negūsti punktus pats, gūs pretinieki – šī sporta patiesība nostrādāja arī šoreiz, jo tikko skatītāji bija noskatījušies Genijas skrējienu, tā Jaunzēlande ātrā uzbrukumā punktu gūšanas pozīcijā izvirzīja Džulianu Savea un viņš nepievīla.

Pēc šī piezemējuma spēles viesi manāmi “sašļuka” un Jaunzēlandes teritoriālais un spēles pārsvars bija nospiedošs, tiesa, tikai 62. minūtē viņiem izdevās gūt savu pēdējo piezemējumu, kad to veica Sems Keins.

Austrālija mača noslēgumā vēl spēja saņemties uz vienu uzbrukumu un pat bija nogādājusi bumbu ieskaites zonā, taču piezemējumu neieskaitīja, jo tāda nebija, proti, bumba tika nomesta, nevis piezemēta.

Beigu beigās uzvaru ar 29:9 izcīnīja Jaunzēlande, kas viņiem ir 42. panākums mājas spēlēs pēc kārtas, savukārt Austrālijas zaudējumu sērija nu jau ir ievilkusies līdz sešiem mačiem.

Īpaši ir jāizceļ arī tas, ka Austrālija un Jaunzēlande šajos mačos izspēlē arī tā saukto “Bledisloe cup”, ko katru gadu pasniedz labākajai komandai, kas ir uzvarējusi spēļu sērijā visa gada griezumā. Tā kā šogad starp abām komandām būs vairs tikai viens mačs (rudens pārbaudes maču laikā), tad ar šodienas uzvaru Jaunzēlande nodrošināja sev uzvaru arī šajā turnīrā.

Jaunzēlande – Austrālija 29:9 (15:9)

Piezemējumi: I.Dags (8, 22), Dž.Savea (47), S.Keins (62) - NAV
Realizācijas: B.Barets (9, 48, 64) - NAV
Soda sitieni: B.Barets (14)- B.Foulijs (13, 21), R.Hodžs (35)

Jaunzēlande - Austrālija, spēles video apskats

“The Rugby Championship”, 2. kārta

SpēleLaiks/Rezultāts
Jaunzēlande - Austrālija29:9
Argentīna - DĀR22.40
#KomandaUNZPPA
1.Jaunzēlande20010+54
2.DĀR1004+7
3.Argentīna0011-7
4.Austrālija0020-54