Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kvīnslenda uzvar un izlīdzina rezultātu “State of Origin” sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kvīnslenda uzvar un izlīdzina rezultātu “State of Origin” sērijā
Foto:nrl.com

Šodien notikušajā regbija līgas “State of Origin” sērijas otrajā spēlē Kvīnslendas “Maroons” ar 18:16 pārspēja Jaundienvidvelsas “Blues” un tādējādi izlīdzināja rezultātu sērijā (1-1).

“State of Origin” spēļu sērija ir Austrālijas profesionālā sporta viens no lielākajiem ikgadējiem notikumiem, ko globāli var salīdzināt ar ASV un “Super Bowl”, t.i., spēli, kas piesaista visas valsts nedalītu uzmanību.

Šīgada sērijas pirmajā mačā Jaundienvidvelsa izcīnīja uzvaru ar 28:4, kas bija pārsteigums, jo Kvīnslenda pēdējās sezonās pārliecinoši uzvar sērijās (viņi ir uzvarējuši deviņš no pēdējām 10 sērijām), turklāt, arī rezultāts bija diezgan negaidīts. Tas nozīmēja, ka, lai turpinātu savu veiksmīgo tradīciju, šīsdienas mačā “Maroons” ir jāizcīna uzvara.

Spēle jau no paša sākuma tika pavadīta ar asumiem., turklāt, tie notika ne tikai konkrēti cīņā, bet arī ārpuscīņas momentos. Taču, pirmo piezemējumu jau devītajā spēles minūtē guva Valentains Holmss, kurš bumbu ieskaites zonā nogādāja ar akrobātisku lēcienu, kas kopā ar Džonatana Thērstona realizācijas sitienu deva sešu puntku vadību Kvīnslendas komandai.

Pirmajā puslaikā “Maroons” vienībai gan tas bija vienīgais rezultatīvais uzbrukums, jo jau 14. minūtē Džarids Heinss atbildēja ar savu piezemējumu, kas kļuva iespējams pēc vairāku laicīgu piespēļu sērijas, bet Brets Moriss un Mičels Pīrss bumbu ieskaites zonā nogādāja pēc ātrajiem uzbrukumiem. Kvīnslendas komandai bija lieliska iespēja puslaiku noslēgt ar piezemējumu, taču “Blues” bija veiksmīgāki aizsardzībā. Pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 16:6 par labu Jaundienvidvelsas “Blues”.

Tādā pat veidā, ar ciešu aizsardzību, Jaundienvidvelsa uzsāka arī otro puslaiku, taču “Maroons” prata atrast labas “zāles” - ātrumu. 53. minūtē Deins Gagai, tieši pēc ļoti strauja uzbrukuma, kura laikā oponenti tā arī nespēja pārkārtoties, guva savu pirmo piezemējumu šajā mačā.

Samazinoties rezultāta starpībai līdz četriem punktiem, Kvīnslendas komandai vajadzēja vēl vienu piezemējumu, lai izlīdzinātu rezultātu, bet realizācijas sitiens viņiem nodrošinātu vadību. Atlikušajā spēles laikā Jaundienvidvelsas komandai vairs tik daudz enerģijas nebija, turklāt viņi nepiespiesti kļūdījās un zaudēja bumbu.

Mača atrisinājums pienāca aptuveni četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Gagai vēlreiz nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet Thērstons apliecināja to, ka ir viens no labākajiem regbija-13 spēlētājiem un raidīja bumbu vārtos.

Spēles beigu rezultāts – 18:16 par labu Kvīnslendas “Maroons”, kas nozīmē, ka rezultāts sērijā ir neizšķirts un “State of Origin” 2017. gada uzvarētājs tiks noteikts 12. jūlijā, kad komandas tiksies trešo un pēdējo reizi.

2017. gada “State of Origin” sērija

MājniekiViesiRezultāts
Kvīnslendas “Maroons”Jaundienvidvelsas “Blues”4:28
Jaundienvidvelsas “Blues”Kvīnslendas “Maroons”16:18
Kvīnslendas “Maroons”Jaundienvidvelsas “Blues”12.07.

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...