Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Divus mēnešus pirms plānotā starta uz nākamo gadu pārceļ PK regbijā-13

Juris Miņins
Juris Miņins

Divus mēnešus pirms plānotā starta uz nākamo gadu pārceļ PK regbijā-13
Austrālijas regbija līgas izlase pēc uzvaras 2017. gada Pasaules kausā, Foto:AFP/Scanpix

Starptautiskā regbija līgas federācija (IRL) šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka 2021. gada Pasaules kauss regbijā-13 šogad nenotiks un tiek pārcelts uz 2022. gadu.

Starptautiskā regbija līgas federācija (IRL) šodien ir paziņojusi, ka šķēršļi ar ko viņiem ir nācies saskarties rīkojot 2021. gada Pasaules kausu ir bijuši pārāk lieli un pat nepārvarami, tāpēc spēcīgāko regbija-13 izlašu turnīrs šogad nevarēs notikt. Iepriekš bija paredzēts, ka Pasaules kauss šajā regbija spēles veidā notiks Anglijā, no 23. oktobra līdz 27. novembrim.

Protams, visam pamatā ir Covid-19 vīrusa pandēmija un ar to saistītās ķibeles, taču ir jāizceļ fakts, ka lielāko šķērsli ceļā uz turnīra norisi sagādāja ne pats vīruss vai kādas vietējās veselības organizācijas, bet gan Nacionālā regbija līga (NRL). Austrālijā bāzētā čempionāta, kas ir vadošais regbija līgas klubu turnīrs, vadība aizliedza saviem spēlētājiem, tiesnešiem un visiem pārējiem ar maču norisi saistītajiem speciālistiem, doties uz Angliju, atsaucoties uz augsto saslimšanas risku.

IRL un tās dalībvalstis ilgu laiku kontaktējās ar NRL, lai atrisinātu šo problēmu, tajā skaitā piedāvājot ļoti stingrus drošības noteikumus, balstoties uz citu lielu sporta forumu pieredzi, taču kopsaucējs netika atrasts.

Tāpat starptautiskā federācija uzsver, ka tika apdomāta iespēja aizvadīt turnīru bez NRL spēlētājiem un pat atsevišķu dalībkomandu nomaiņa pret citām izlasēm, taču, vēloties noorganizēt pēc iespējas labāku un sportiskā ziņā augstvērtīgāku turnīru, IRL no šīs idejas atteicās un lēma par labu Pasaules kausa pārcelšanai uz nākamo gadu.

2021. gada Pasaules kausā regbija līga bija jāpiedalās 16 izlasēm – pa septiņām no Eiropas (Anglija, Francija, Velsa, Skotija, Īrija, Itālija, Grieķija) un Āzijas/Okeānaijas (Austrālija, Kuka salas, Fidži, Tonga, Jaunzēlande, Samoa, Papua-Jaungvineja) zonām un pa vienai no Amerikas (Jamaika) un Tuvo austrumu/Āfrikas (Libāna) zonām.

Pasaules kauss regbijā-13 tiek rīkots kopš 1954. gada un titulētākā izlase tajā ir Austrālija, kuras kontā ir 11 čempionu tituli. Austrālieši ir arī pašreizējie Pasaules kausa turētāji, jo 2017. gada turnīra finālmačā ar 6:0 pārspēja Angliju.

Izmantotie resursi:
https://www.rlwc2021.com/