Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džordžs tomēr tiek izsaukts uz izlasi, Vatsonam kārtējais savainojums

Juris Miņins
Juris Miņins

Džordžs tomēr tiek izsaukts uz izlasi, Vatsonam kārtējais savainojums
Džeimijs Džordžs, Foto:AFP/Scanpix

Londonas "Saracens" uzbrucējs Džeimijs Džordžs, pēc tam kā divas reizes netika iekļauts Anglijas izlases treniņnometņu dalībnieku sastāvos, tomēr ir ticis līdz valstsvienībai, jo savainojuma dēļ Edija Džonsa vadītajai komandai nevarēs palīdzēt Luks Kovens-Dikijs, kura vietā tad arī ir uzaicināts Džordžs.

Lai arī Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss vēl pavisam nesen izteicās diezgan skeptiski par to vai sastāvā neiekļuvušie regbisti varētu atgriezties komandā, kas gatavojas 2023. gada Pasaules kausam, apstākļu sakritība ir darījusi savu un pēc tam kā savainojumu Anglijas Premjerlīgas spēlē guva izlases pirmais numurs hukera pozīcijā, Luks Kovens-Dikijs, komandā ir atgriezies Džeimijs Džordžs.

Atgādināsim, ka iepriekš Džordžs bija viens no četriem regbistiem, kas iepriekšējā PK ciklā Edija Džonsa vadītajā komandā spēlēja lielu lomu, bet šobrīd palika ārpus sastāva. Tiesa, brāļi Mako un Bilijs Vunipolas, kā arī Džordžs Fords, vismaz pagaidām, izsaukumu uz galveno komandu nav saņēmuši, taču tas var mainīties, orientējoties pēc situācijas.

Tāpat Anglijas izlasei kādu laiku būs jāiztiek bez aizsarga Entonija Vatsona, kurš pašlaik atkopjas no ceļgala savainojuma. Jāpiebilst, ka 27 gadus vecais spēlētājs izlasē ir paspējis aizvadīt 51 maču, taču veselības aspekti visu karjeras laiku ir bremzējuši Vatsonu. No smagākajiem savainojumiem jāmin fakts, ka viņš divas reizes ir iedzīvojies Ahileja cīpslas plīsumā, taču abas reizes veiksmīgi no šiem savainojumiem atguvies.

Kā arī…

# Gatavojoties rudens testu mačiem, savu sastāvu ir nosaukusi arī Skotijas izlase un, lai arī sastāvā ir 12 debitanti, kopumā var teikt, ka Gregora Taunsenda rīcībā ir visi labākie spēlētāji, kas, jāatzīst, pēdējos gados ir diezgan reta parādība. Komandā ir atgriezies kapteinis Stjuarts Hogs, tāpat sastāvā ir Ali Praiss, Fins Rasels, Hemišs Vatsons un Duhans van der Merve.

Skotijas pretinieki gaidāmajās rudens testu cīņās būs Tonga, Austrālija, Dienvidāfrikas Republika un Japāna.

# Samoa izlase, līdzīgi kā Fidži komanda, izvēloties spēlētājus rudens mačiem, arī bija spiesti ņemt vērā Covid-19 pandēmijas izraisītos ceļošanas ierobežojumus, tāpēc uz vienīgo maču pret "Barbarians" komandu, viņi dosies bez ierastajiem treneriem, bet spēlētāju sastāvu veidos Eiropas klubos spēlējošie.

Treneru komandā gan būs daudzi aizgājušo gadu Samoa izlases līderi, jo Seilalam Mapusuam palīdzēs Tusi Pisi un Censuss Džonstons.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.bbc.com/sport