Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande vēlas savās mājās uzņemt visu Regbija čempionātu

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande vēlas savās mājās uzņemt visu Regbija čempionātu
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija savienība ir paziņojusi, ka strādā pie tā, lai visu 2020. gada Regbija čempionātu, kas ir dienvidu puslodes četru spēcīgāko izlašu turnīrs, varētu aizvadīt viņu laukumos.

Regbija čempionāts ir ikgadējs turnīrs, kurā piedalās četras spēcīgākās planētas dienvidu puslodes komandas – Dienvidāfrikas Republika, Jaunzēlande, Austrālija un Argentīna. Ierastajā formātā tas parasti ir sācies vasaras izskaņā un, komandām izspēlējot divu apļu turnīru (ar katru pretinieku spēles tiek aizvadītas kā izbraukumā, tā mājās) rudenī tiek noslēgts.

2020. gadā, saprotamu iemeslu dēļ, ierastā lietu kārtība ir izjaukta, taču sporta organizācijas meklē iespējas, lai arī neierastos apstākļos turnīri varētu notikt. Jaunzēlandes regbija savienība kā vienu no Regbija čempionāta norises variantiem piedāvā visus turnīra mačus aizvadīt viņu laukumos. Kā arguments par labu šim variantam tiek minēts tas, ka komandām nevajadzēs ceļot pa teju visu pasauli (Okeāniju, Āfriku, Dienvidameriku), kas nozīmē, ka nebūs jāievēro arī 14 dienu karantīna pēc katra lidojuma. Tāpat Jaunzēlandē ir salīdzinoši zemi Covid-19 saslimstības rādītāji un vietējos sporta turnīros, tajā skaitā arī "Super Rugby" čempionātā, skatītājiem ir ļauts atrasties tribīnēs.

Pagaidām gan šo ideju ir jāizstrādā līdz galam, t.i., regbija savienībai ir jānāk klajā ar savu redzējumu par mēriem, kas tiks pieņemti, lai nepieļautu spēlētāju, komandu un arēnu personāla, kā arī skatītāju saslimšanu. Galavārdu par to vai Regbija čempionāts notiks Jaunzēlandes laukumos pieņems valsts valdība.

Pašlaik tāpat tiek apspriests variants, ka, ja Jaunzēlandes valdība noraidīs šādu iespēju, mačus varētu uzņemt Austrālija, kur ne tikai ir atsākta liela daļa no sporta pasākumiem, bet arī tie notiek ar skatītājiem tribīnēs. Tiesa, šajā valstī pēdējā laikā atkal ir konstatēts Covid-19 slimnieku pieaugums.

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/