Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Sešu nāciju kausu varētu pārcelt uz aprīli, lems par Gruzijas pievienošanos

Juris Miņins
Juris Miņins

Sešu nāciju kausu varētu pārcelt uz aprīli, lems par Gruzijas pievienošanos
Velsas izlases spēlētāji priecājas par piezemējumu 2016. gada Sešu nāciju kausa spēlē pret Itāliju.
Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo Velsas regbija savienība, jau tuvākajā laikā notiks Sešu nāciju kausa dalībvalstu pārstāvju tikšanās, kurā varētu tikt lemts par turnīra pārcelšanu no februāra uz aprīli.

Velsas regbija savienības valdes loceklis Garets Deivīss izteicās, ka tuvākajās nedēļās ir plānota Sešu nāciju kausa dalībvalstu pārstāvju tikšanās, kurā tiks lemts par pašiem aktuālākajiem jautājumiem, tajā skaitā par turnīra pārcelšanu no februāra uz aprīli.

"Nevajag domāt, ka tā ir ārkārtas sēde, tā nav. Tā ir ikgadējā sanāksme, kurā mēs centīsimies atrisināt jautājumus, kas ir sakrājušies, kā arī atskatīties uz paveikto," sacīja Deivīss, "mēs lemsim par čempionāta iespējamo pārcelšanu no februāra uz aprīli, lemsim par citādu bonusa punktu sistēmas ieviešanu, kā arī Gruzijas un Rumānijas iespējamo pievienošanos turnīram."

Tajā pašā laikā, ieskicējot tikšanās darba plānu, Velsas pārstāvis izteicās, ka neredz nekādu nepieciešamību pārcelt turnīru no februāra uz aprīli, jo pašlaik tas ļoti labi funkcionē esošajā formātā un laikā. "Es neuzskatu, ka mums ir kaut kas jāmaina tikai tāpēc, ka vajag kaut ko samainīt," sacīja velsietis, "esošajā formātā turnīrs strādā labi, ir laba TV auditorija. Tomēr, ja šī norises datumu izmainīšana palīdzēs novienādot izlašu spēkus vai vienkārši kāds spēs pamatot šādu nepieciešamību, mēs nekādus šķēršļus tam neliksim."

Sešu nāciju kauss ir lielākais un prestižākais ziemeļu puslodes regbija izlašu ikgadējais turnīrs, kurā spēlē Anglijas, Francijas, Velsas, Īrijas, Skotijas un Itālijas izlases. 2017. gadā gan nekādas izmaiņas netiks ieviestas un turnīrs tiks izspēlēts no 4. februāra līdz 18. martam.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com