Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglijai smagākais zaudējums savās mājās, Īrija soļo pēc "Grand Slam"

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglijai smagākais zaudējums savās mājās, Īrija soļo pēc "Grand Slam"
Foto:AFP/Scanpix

Ceturtajā 2023. gada Sešu nāciju čempionāta spēļu kārtā Anglija piedzīvoja vēsturiski smagāko sagrāvi savās mājās ar 10:53 piekāpjoties Francijai, bet Īrija, tiekot galā ar Skoiju (22:7), ir vienas uzvaras attālumā no "Grand Slam" titula.

Šodien noslēdzās 2023. gada Sešu nāciju kausa ceturtā spēļu kārta, kurai bija ja ne jāsniedz visas atbildes par galīgo vietu sadalījumu, tad vismaz jāpadara situācija mazliet skaidrāka, tā kā pēc trim aizvadītiem mačiem četras izlases pretendēja uz pirmo vietu, bet divas atlikušās – cīnījās par nepalikšanu pēdējiem.

Tieši autsaideru mačs ievadīja ceturto spēļu kārtu – Velsa tikās ar Itāliju. Lai arī velsiešiem šobrīd ir diezgan smags posms, bet itāļi jau ne vienu vien reizi ir parādījuši tīri saturīgu spēli, par cīņas favorītiem bukmeikeri sauca tieši Vorena Getlenda komandu.

Jāsaka, ka velsiešiem spēles ievadā mazliet paveicās, jo pēc vienas no epizodēm, kurā bumba negaidīti atlēca no zemes Rio Daijers to notvēra un nogādāja ieskaites zonā. Tas, iespējams, bija psiholoģiskais lūzuma moments mājiniekiem, kuri jau astotajā minūtē nokļuva iedzinējos un visu maču arī nespēja atspēlēties.

Protams, nevar arī nepieminēt, ka bez psiholoģiskā trieciena, itāļi arī paši sev sasēja rokas, jo katrā no puslaikiem nopelnīja pa dzeltenajai kartītei un, protams, šāda līmeņa spēlēs tā ir nepieļaujama vaļība.

Velsas labā piezemējumu pēc individuāla reida guva Laiems Viljamss un tāpat izcēlās arī Taulupe Faletau, bet vienu piezemējumu velsiešiem piešķīra tiesnesis. Itālijas labā izcēlās Sebastjans Negri un Huans Brekss.

Pēc šīs cīņas Velsa ir spērusi platu soli, lai izvairītos no palikšanas pēdējā vietā, jo nu viņu pārsvars turnīra tabulā pār Itāliju ir četri punkti.

Otrajā sestdienas cīņā Anglija savās mājās uzņēma Franciju. Šai spēlei bija ne tikai jāatsijā "liekā" komanda, kura vairs nespēs cīnīties par uzvaru kopvērtējumā, bet arī jāsniedz atbilde uz jautājumu – cik laba šajā pavasarī ir Anglijas izlase, jo pēc galvenā trenera nomaiņas angļi spēlē diezgan nepārliecinoši.

Jāatzīst, ka cīņa, kurai bija jākļūst par Stīva Bortvika komandas "uzvaru manifestu", kļuva par komandas "nekrologu". 10:53 – šādu rezultātu uz Tvikenhemas stadiona tablo redzēja visi tie, kas bija palikuši arēnā līdz mača beigām. Angļi piedzīvoja ne tikai pirmo zaudējumu savās mājās pret Franciju kopš 2007. gada, bet tas arī bija viņu lielākais zaudējums šī turnīra vēsturē vispār un smagākā sakāve savās mājās gan pēc punktu starpības, gan zaudētajiem punktiem.

Lai arī nevar teikt, ka Anglijas izlasei nekas nevedās, taču viņu uzbrukuma mēģinājumi savu kļūdu vai pretinieku meistarības dēļ apsīka, bet aizsardzība nebija komandas prioritāte jau no pirmajām minūtēm un "Les bleus" zināja ko viņi grib izdarīt pretinieku laukuma pusē un to arī paveica. Tomass Ramoss jau pirmajā minūtē veica pirmo piezemējumu, bet viņa piemēram vēlāk sekoja Tibo Flamens, Šarls Olivons un Damjens Peno, kuriem katram izdevās nogādāt bumbu ieskaites zonā pat pa divām reizēm.

Savukārt šodien spēkiem mērojās Īrijas un Skotijas komandas. Skotiem šī bija iespēja panākt īrus, kamēr pašiem Endija Farela vīriem zaudējums nebija pieļaujams, jo komanda pārliecinoši soļo "Grand Slam" titula virzienā.

Spēles pirmā daļa pagāja kopumā līdzīgā cīņā, taču skotiem spēka pietika uz stundu, jo tieši ap 60. spēles minūti viņi zaudēja divus ātrus piezemējumus un izstājās no cīņas par uzvaru mačā.

Jāpiebilst, ka šī skotam Stjuartam Hogam bija 100. spēle izlasē, bet īrs Džonatans Sekstons visu laiku rezultatīvāko Sešu nāciju čempionāta spēlētāju reitingā panāca līderi un arī īru Ronanu O’Garu.

Lai arī par galīgo vietu sadalījumu 2023. gada Sešu nāciju čempionātā runāt vēl ir pāragri, pirms pēdējās kārtas ir iezīmējušies trīs dueļi.

Pirmkārt, Francija, lai arī drīzāk teorētiski, taču vēl aizvien var triumfēt čempionātā, ja vien pārspēs Velsu, kas varētu būt reāls iznākums, bet angļi tiks galā ar īriem, bet ar šo nosacījumu, redzot pēdējo maču problēmas Anglijas sniegumā, gan varētu būt problēmas.

Tāpat notiks cīņa par trešo vietu, kuru, pēc uzvarēta mača, var ieņemt angļi, taču viņu oponenti, Skotija, gan ir izdevīgākā pozīcijā, jo viņi turnīru noslēgs ar cīņu pret Itāliju.

Visbeidzot, ja vien itāļi pieveiks Skotiju, bet Francija tiks galā ar Velsu, "Azzurri" varētu izvairīties no kārtējās koka karotes saņemšanas.

Pēdējā spēļu kārta šī gada Sešu nāciju čempionātā norisināsies 18. martā.

2023. gada Sešu nāciju čempionāts, 4. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
ItālijaVelsa17:29
AnglijaFrancija10:53
SkotijaĪrija7:22
#KomandaSUNZP
1.Īrija440019
2.Francija430115
3.Skotija420210
4.Anglija420210
5.Velsa41035
6.Itālija40041

     [+] [-]

, 2023-03-12 22:30, pirms gada
Labs raksts. Bet izlasot visu rakstu nesapratu, kas par sporta veidu. Teniss?