Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija savienības plāno izmaiņas starptautiskajā kalendārā

Juris Miņins
Juris Miņins

Regbija savienības plāno izmaiņas starptautiskajā kalendārā
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās regbija savienības vadošās dalībvalstis ir vienojušās par jaunu starptautisko maču kalendāru un tas varētu tikt ieviests jau 2020. gadā.

Līdz šim pasaules regbijā bija viena diezgan liela problēma, proti, ziemeļu un dienvidu pusložu komandu dažādais kalendārs, kas noveda pie tā, ka starptautiskos mačus tās aizvada atrodoties dažādās sportiskajās kondīcijas vai arī dažām komandām vispār nav iespējas aizvadīt mačus, jo nacionālā čempionāta sezona pārklājas ar starptautiskajiem mačiem. Lai to mainītu, jau labu laiku ir strādāts pie jauna sezonas formāta.

Pašlaik, kā izskatās, regbija dzīves vadītāji ir vienojušies, ka Pro 12 un Anglijas Premjerlīgas regbija sezona sāksies vēlāk un līdz ar to arī noslēgsies vēlāk. Savukārt būtiskākās izmaiņas skar jūnija pārbaudes maču logu, kuru, iespējams, atcels, ļaujot spēlētājiem pēc klubu sezonas vairāk atpūsties. Tiesa, to darīs tikai sezonās, kas sekos pēc Pasaules kausa.

Tiesa, lai arī iepriekš tika runāts par iespējamo Sešu nāciju kausa izspēles laika nobīdi vai pat Pasaules kausa norises laika pārcelšanu, jaunajā sezonas plānā nekas tāds nav paredzēts.

Tāpat, runājot par izmaiņām starptautiskajā regbijā, World Rugby viceprezidents Augustins Pišo, kurš pats nāk no Argentīnas, ir sagatavojis piedāvājumu, kas paredz, ka "British and Irish Lions" komanda 2021. gada turnejā dotos nevis uz DĀR, Austrāliju vai Jaunzēlandi, bet gan uz Ameriku, kur spēlētu ar Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas spēcīgākajām nacionālajām izlasēm.

Par abiem jaunievedumiem World Rugby lems šī gada novembrī.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com
Регби на rugger.info - мир регби онлайн на...