Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Uz 2023. gada Pasaules kausa rīkošanu pretendē četras valstis

Juris Miņins
Juris Miņins

Uz 2023. gada Pasaules kausa rīkošanu pretendē četras valstis
2015. gada Pasaules kausa ieguvēji - Jaunzēlandes izlase.
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Starptautiskā regbija federācija paziņoja, ka ir saņēmusi četru valstu regbija savienību iesniegumus par 2023. gada Pasaules kausa rīkošanu.

Pasaules kauss regbijā, kas ir viens no lielākajiem un skatītākajiem komandu sporta veidu notikumiem, notiek reizi četros gados. Pirmais turnīrs tika noorganizēts 1987. gadā, bet pagājušgad Anglijā tika izspēlēts jau astotais turnīrs un tajā triumfēja Jaunzēlande.

2019. gada Pasaules kauss norisināsies Japānā, taču uz 2023. gada turnīra organizēšanu pasaules regbija savienības vēl varēja pieteikties un šodien “World Rugby” paziņoja, ka ir saņēmusi četru valstu pieteikumus. Aiznākošo Pasaules kausu vēlas rīkot Īrija, Francija, Itālija un Dienvidāfrikas Republika.

Visi pieteikumi tiks izvērtēti pēc vairāku faktoru sistēmas, piemēram, pēc tā vai valstī ir pietiekoši daudz augstākā līmeņa stadionu, vai turnīra rīkošanai ir saņemtas nepieciešamās valsts un privāto struktūru garantijas un vēl vairāki citi faktori. Gala lēmums par turnīra rīkotājvalsti tiks pieņemts 2017. gada novembrī.

Izmantotie resursi:
World Rugby

     [+] [-]

, 2016-09-02 20:10, pirms 8 gadiem
gribētu redzēt Itālijā vai Īrijā

     [+] [-]

, 2016-09-02 20:20, pirms 8 gadiem
Itālija jau 2 reizes ir atkabināta no PK organizēšanas, 15. un 19. gadā, turnīrs tur nav noticis, stadionu pietiek, interese par regbiju... nu tāda... citās TOP valstīs labāka, bet, iespējams, tieši tāpēc arī iedos noorganizēt, jo Francijā salīdzinoši nesen bija turnīrs, DĀR arī jau ir bijis.

Īriem vēl jāpagaida.

     [+] [-]

, 2016-09-02 23:14, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Itālija jau 2 reizes ir atkabināta no PK organizēšanas, 15. un 19. gadā, turnīrs tur nav noticis, stadionu pietiek, interese par regbiju... nu tāda... citās TOP valstīs labāka, bet, iespējams, tieši tāpēc arī iedos noorganizēt, jo Francijā salīdzinoši nesen bija turnīrs, DĀR arī jau ir bijis.

Īriem vēl jāpagaida.
Īriem droši vien stadionu pietrūkst, ne?

     [+] [-]

, 2016-09-02 23:23, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Īriem droši vien stadionu pietrūkst, ne?
Domāju, ka pa visu Īriju sakasīt stadionus nebūtu problēma (un pat kasīt nevajadzētu, jo tur ir daudz labu arēnu), taču Itālija rindā gaida ilgāk + Britu salās tikko kā bija viens turnīrs un atkal faktiski turpat jau nu nerīkos.

Tāpat arī no spēles popularizēšanas viedokļa - Īrijā tas neko nemainīs, bet Itālijai, tomēr, var iedot iespēju (pēdējo?), lai Eiropā parādās "otrā Argentīna".