Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Rīgā notiks "FIDE Chess.com Grand Swiss" turnīrs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīgā notiks "FIDE Chess.com Grand Swiss" turnīrs
Foto: wikipedia.org

Ievērojot stingrus drošības pasākumus, klāt neesot skatītājiem, 26. oktobrī Rīgā, Hanzas peronā sāksies starptautisks šaha turnīrs FIDE Chess.com Grand Swiss, kurā divu nedēļu laikā noskaidros, kuri no 164 dalībniekiem cīnīsies par pasaules šaha čempiona titulu. Turnīrs ir daļa no kvalifikācijas izcīņas cikla par pasaules šaha čempiona titulu, nosakot pretendentu mačam par čempiona titulu 2022. gada mačam ar tā brīža pasaules čempionu.

Šahisti Rīgā sāks ierasties no 25. oktobra, lai aizvadītu cīņas 11 spēles dienās līdz 7. novembrim. Paralēli tiks aizvadīti divi turnīri: atvērtais šaha turnīrs un sieviešu turnīrs. Spēles sāksies 14.00 pēc Latvijas laika, katram spēlētājam uz spēli tiks atvēlētas aptuveni trīs stundas, tādējādi viena partija var ilgt aptuveni sešas stundas. Visas partijas būs iespējams skatīties tiešsaistē chess.com mājaslapā, kas ir viens no turnīra galvenajiem atbalstītājiem. Kopā turnīra balvu fonds ir 550 000 ASV dolāru, no kuriem pirmā vieta saņems 70 00 dolāru.

Plānots, ka turnīrā piedalīsies spēcīgākie pasaules šahisti Fabiano Karuna, Levons Aronians, Aleksandrs Griščuks un citi. Latviju pārstāvēs četri spēlētāji – lielmeistari Artūrs Neikšāns, Ņikita Meškovs, Normunds Miezis un Laura Rogule.

Kā lēmusi Latvijas valdība, tad 21. oktobrī Latvijā sāksies četru nedēļu ilga mājsēde. Respektējot visus valdības pieņemtos lēmumus, šaha turnīra organizatori, lemjot Latvijas valdībai, ir saņēmuši atļauju rīkot turnīru, ievērojot stingrus epidemiloģiskos noteikumus, nodrošinot turnīra norisi iespējami drošos apstākļos turnīra dalībniekiem un sabiedrībai kopumā.

Turnīrs klātienē nebūs pieejams skatītājiem, to varēs apmeklēt tikai spēlētāji un ierobežots skaits akreditēto personu, visiem ievērojot stingru veselības drošības protokolu. Dalībnieki drīkstēs uzturēties tikai turnīra norises vietā un viesnīcā, jebkāds kontakts ar cilvēkiem ārpus turnīra tiks ierobežots līdz minimumam. Dalībniekiem un personām, kuriem turnīra zonā būs atļauts atrasties, tiks veikti regulāri Covid-19 testi.

2021. gada FIDE Chess.com Grand Swiss un Women’s Grand Swiss organizatori ir apņēmušies nodrošināt spēlētāju un dalībnieku veselību un drošību gaidāmajā turnīrā un rūpīgi sekos pasākumiem, lai novērstu Covid-19 izplatīšanos. FIDE un organizatori vēlas apliecināt spēlētājiem un dalībniekiem, ka tiek darīts viss iespējamais, lai pasākums Rīgā notiktu droši.